Türkiye güçlü devlet olmalı

0000-00-00 00:00:00

Alperenli gençlere Ermeni Meselesi’ni anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Güçlü, “Ermeni meselesi siyasidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet olmak zorundadır” dedi.


canlı radyo dinle

Konya Alperen Ocakları’nda Ermeni Meselesi’ni anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Türk tarihinde, iddia edildiği gibi sözde bir Ermeni Soykırımı (!) olmadığını belirterek “Ermeni meselesi siyasidir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye bölgesinde güçlü bir devlet olmak zorundadır” dedi.

Türk Devleti’nin 23 Mayıs 1040’da Oğuzlar boyu tarafından kurulduğunu ve Ermenilerin, Bizanslılar devrinde birkaç kere tehcire uğradıklarını ifade eden Dr. Mustafa Güçlü, 1453’e kadar Ermenilerin Bizans İmparatoru tarafından İstanbul’a girmelerinin yasaklandığını hatırlatarak “Ermeniler, Fatih Sultan Mehmet Han’ın izni ve uyguladığı politika gereği olarak 1463’te İstanbul’a girmişlerdir” dedi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ticaret hayatına Ermeni, Rum ve Yahudiler’in hâkim olduğunu kaydeden Dr. Güçlü, Ermenilerin ilk matbaalarını 1567’de kurduklarını ve açtıkları okullarla kültürel yönden de kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Osmanlı Devleti’nin 1790’lı yıllarda batı karşısında yenilgiler almaya başlamasıyla birlikte aydın kesim arasında kimlik kırılması yaşandığını belirter Dr. Güçlü, Batılı devletlerin 1815’te Viyana Kongresi’nde, Şark Meselesi’ni ortaya atarak azınlıkları “milliyetçilik” cereyanı ile harekete geçirmek suretiyle Osmanlı Devleti üzerinde baskı kurmaya başladıklarını söyledi. Osmanlı döneminde 140 üyeli ilk Ermeni Meclisi’nin 1862’de toplandığını ve bu mecliste Osmanlı aleyhine pek çok kararlar alındığına dikkati çeken Dr. Güçlü, Osmanlı Devleti’nin 93 Harbi’nde Ruslara karşı yenilmesiyle birlikte Ayestafonos Antlaşması’nın altına imza atmak zorunda kaldığını ifade etti.

 

ERMENİLER MÜSLÜMAN TÜRKLERİ KATLETTİ

Ermeni örgütlerinin ilk Türk katliamını 20 Haziran 1890’da Erzurum’da yaptıklarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen 23 katliamda 1 milyona yakın Müslümanın katledildiğini belirnten Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, 24 Nisan 1915’te Osmanlı’ya karşı isyan eden Ermeniler’in ileri gelenlerinin tutuklandığını ve 1 milyon 300 bine yakın Ermeni’den 1 milyonunun tehcir politikasına tabi tutulduklarını belirtti.

Ermenistan’ın ise, 28 Mayıs 1918’de Taşnak Partisi tarafından Erivan’da kurulduğuna işaret eden Dr. Güçlü, Ermeni Diasporası’nın, Türkiye’den “Soykırımı tanıyın, 6 vilayeti geri verin” şeklinde isteklerinin bulunduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: “Türkiye, Ermeni meselesini menfatlerini koruyarak halletmelidir. Bunu yapması için de bölgesinde güçlü bir devlet olmalı ve dik durmalıdır. Ayrıca Ermeni meselesi, tarihçilere bırakılamayacak kadar da siyasidir.”

Alperen Ocakları’nın Zafer’de bulunan binasında gerçekleştirilen tarih sohbetine, Konya Alperen Ocakları Başkanı Serkan Yalçın ve Alperenli üniversiteli gençler dinleyici olarak katıldı. Ocak Başkanı Yalçın, bu ve buna benzer sohbetlerin devam edeceğini söyledi.

Mustafa BALKAN

canlı radyo dinle

445 defa okundu...
Yorumlar
İlgili Başlıklar » "Hoca tek başına üniversiteydi"
» Sultan Abdülhamid, siyasî zekâya sahipti
» “Devlet kendine sâdıktır”
» Almanya’da Türk ve Müslüman olmak zor
» Balkanlı Gençler Konya’ya hayran kaldı
» "Akıncılar, meydan okuma hareketiydi"
» "Efal-i Mükellefin, İslâm kültürünün alfabesidir"
» Romanya'lı Tatarlar Mevlana'yı ziyaret etti
» Milli Şairimiz anıldı
» Kırım Türkleri şenlikte buluşuyor
» Aydınlar Ocağı Ocak Sohbet Programı
» Sahabiler ve Kadir Gecesi
» Akören Dağ Sarnıcı Şenlikleri yapıldı.
» Yahya Kemal, Konya'da anıldı
» “Susurluk kaza değil, hesaplaşma”
» Yazarlar Birliği Etkinlikleri
» Aydınlar Ocağı’nın Ocak Programı
» Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı
» Konya Kültüründe Kadın
» “İmparator Katıtaş, Konya ve Konyaspor’un hamisi vali idi”

KONYA HAVA DURUMU
       
Döviz Kurları
DOLAR                 1.573
EURO                     2.2030
BORSA                 64.530
Yeni tasarımımızı nasıl buldunuz?

Eskisi daha iyidi
Kararsızım
Güzel
Çok güzel
Diğer Anketler
Haber Arşivi    |    Künye    |    İletişim    |    Giriş sayfam yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Sitene ekle    |   
konya haber Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Konya Ajans - GençOnline.com.tr
reklam