Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Dr. Cemil Paslı
Metni küçült
Dr. Cemil Paslı
Şeytan ve dostları insanı en zayıf yerinden vuruyorlar
Tarih : 2018.07.19  17:17:45

cmpasli@gmail.com

Adnan Oktar ve ekibinin cürümlerine baktığımızda bir kez daha anladık ki şeytan ve dostları  insanı en zayıf yerinden vuruyorlar.

Zevk ve sefanın zirvede yaşandığı cennette yaşarken dahi Adem babamız ve Havva anamızı bu zayıf yerinden vuran iblis, adem nesline de aynı tecrübe edilmiş numarayı çekmekten hiç vazgeçmedi.

Rabbim yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’de kullarının imtihanın gereği olarak insana musallat edilmiş şeytan ve hileleri konusunda uyarır. Ve imtihan edilirken en zayıf olduğu konuları önem sırasına göre sayar. Tabii ki birinci sırada ‘’kadın’’ vardır.

‘’Kadınlar(1), oğullar(2), altın ve gümüş (cinsin)den birikmiş hazineler(3), soylu atlar(4), sığırlar(5), arazilere yönelik tutku(6) ve dünyevî zevkler(7) insanoğlu için çekici kılınmıştır. Bütün bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır.’’ Al-i İmran, 3/14

Hasan Sabbah’tan Fetö’ye , Daeş’ten Pkk’ya ve son gündem Adnan Oktar örgütüne kadar bütün organizasyonlar kadınları en etkin bir biçimde kullanmıştır.

Yüce Allah kitabında 3 konu olumsuz fiil konusunda ‘’yapmayın’’ yerine ‘’yaklaşmayın’’ tabirini kullanır. Müminin en çok dikkat etmesi konu bu Rabbimizin yaklaşmayın dediği zina, yetim malı yemek ve riba(faiz) konusudur.

Bu anlamda İslam Toplumu zina ile mücadele için evliliğin teşviki ve kolaylaştırılması, faizle mücadele için zekat ve infakın teşvik ve yaygınlaştırılması, yetim malı içinde özel vakıf ve fonların kurulup yetim mallarının sevk ve idarelerinin bu kurumlarca yapılması gerekmektedir.

Bu gün insanın en zayıf olduğu zinanın önlenmesi için evliliğin teşvik ve kolaylaştırılması yanında sağlıklı bir cinsel eğitim ve iletişim dersleri de verilmelidir.

Cinsel eğitim aile ve okulda verilmelidir. Peygamberimiz bu konuda sorularıyla İslam Toplumunun aydınlanmasına vesile olan Ensar kadınlarını överek cinsel eğitimin önemine dikkat çekmiştir. ‘’Şu Ensar kadınları ne iyi kadınlardır. Dinlerini öğrenmek hususunda kendilerine haya mani olmuyor." der. Müslim, Hayz: 6l

‘’Mahrem’’ etiketi yapıştırılarak halının altına süpürülen cinsellik helal yolla tatmin edilmediği zaman zinaya sürüklüyor.

Aile ve okulda yeterli cinsel eğitim verilmediği için Türk toplumunda evli dahi olsalar bir çok insan tatmin olmadığı için farklı yollara kayabiliyorlar.

Cinsellik; Maslow ihtiyaçlar piramidinin tüm basamaklarına hitap ederek tatmin sağlayan ve en tepede en önemlisi olan ‘’kendini gerçekleştirme’’ hedefini ‘’orgazm’’la ulaştıran bir faaliyetler bütünüdür.

Cinsel yaşam erkek ve kadın için o kadar önemlidir ki, Yüce Allah eşleri arası cinsi münasebetin teferruatına kadar Kur’an-ı Kerim’de bilgi vermiştir.

Kadınlarınız sizin için bir (döl) ekme yeridir. O halde tarlanıza (adet halleri dışında) nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla=ön sevişme) hazırlık yapın. Allah'a karşı sorumluluk bilinciyle yaşayın ve mutlaka O'na kavuşacağınızı bilin. (Ey peygamber!) İnananları müjdele! Bakara, 2/223

Bu tatmini eşlerin birbirinde yaşaması gerekir. Bu anlamda eşler çağın gerektirdiği şekilde ağız ve vücut bakımlarına, temizliklerine, kilolarına v.b. eşlerin gözleri dışarıda olmayacak şekilde bir erkek ve kadına olması gereken güzellikler konusunda bir gayret ve çaba içerisinde olmalıdırlar.

Meşru dairedeki cinsel birliktelikte sekinet huzur ve rahmet, meşru olmayan zinada esnasında haz sonrasında ebedi pişmanlık vardır. Zinada haz vardır ama huzur yoktur.

Rabbim insanı önce tek bir nefis halinde yarattı. Sonra erkek ve dişi olarak ikiye ayırdı. Nikah bağıyla birleşmelerini ve birbirlerini tamamlamalarını emretti. Erkek ve kadının birbirine düşkünlüğü yaratılışlarından kaynaklanıyor.

“Size kendi cinsinizden, kendileriyle ısınıp kaynaşacağınız (sekinet bulacağınız) eşler yaratması ve aranıza sevgi (meveddet) ve merhamet (rahmet) koyması O’nun varlığını gösteren delillerindendir. Şüphesiz ki bunda, düşünen bir toplum için nice ibretler vardır.” Rum Suresi, 30/21

Buna işareten eden hadisinde Peygamberimiz : ‘’Nefsiniz cinsi münasebet arzu ettiğinde eşinize gidin aynısı onda vardır.’’ İşte altını çizdiğimiz ‘’aynısı’’ kelimesinin içini doldurma konusunda her erkek ve kadın gayret göstermelidir.

Hasan Sabbah, Fetö, Daeş, Pkk ve Adnan Oktar örgütü. Hepsi ve daha fazlası insanı en zayıf yerinden kandırıp kendine çelmekte, sonrasında korkutup bırakmamaktadır.

Kendimizi ve neslimizi İblis ve insi şeytanların en tesirli tuzağından korumak istiyorsak çocuklarımıza aile ve okulda cinsel eğitim vereceğiz, evlilik yolunu kolaylaştırarak insanların meşru dairede cinsellik yaşamalarını teşvik edeceğiz. 

Zira her türlü ‘’aç’’ insan tuzaklara ‘’açık’’ insandır.

Bu makale toplam 289 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi