Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Dr. Cemil Paslı
Metni küçült
Dr. Cemil Paslı
Bizi biz yapan direklerimize sahip çıkalım
Tarih : 2019.03.08  10:29:00

Hz. Adem’le(a.s.) başlayan Hz. Muhammed(s.a.v.) ile tamamlanan Peygamberlerin en büyük katkı yaptığı, diğer iyi insanlarında emek verdiği bugünkü Medeniyet direklerimize son 200 yıldır büyük saldırılar yapılıyor.

Halife eşref-i mahlukat insanı O’nu ayakta tutan bütün direkleri yıkıp bir ‘’tüketim makinesi’’ köle haline getirmeye çalışıyor İblis’in arkadaşları.

İnsanı insan yapan O’nu ayakta tutan 6 adet direkler nelerdir?

  1. İnsan da özgüven
  2. 2.      Ailede kadın
  3. Okulda öğretmen/Üniversitede hoca
  4. Camide imam
  5. Millette aksaçlılar( toplumun tarihte veya bugün önde gelen şahsiyetleri)
  6. Ümmette, ümmeti birbirine bağlayan manevi bağlar.

Biliyorlar ki bu altı direği zayıflatıp yıktığında milletler felç olur ve bireyin bütün koruma mekanizmaları kaybederek İblis’in arkadaşlarının tuzağına düşer. Onlarda ağına düşürdüğü sineğin kanını emen örümcek gibi insanların tek tek kanlarını bir ömür emerler.

6 direğe hücum ederken en çok kullandıkları yöntem algıyı yönetmek. Kişilerin kendi istek ve inisiyatifiyle doldurmadıkları kafa, beyin, kalp, mide v.b. bütün boşlukları dolduruyorlar ve bu boşluklara çalışarak insanlığı nakavt etmeye çalışıyorlar.

Günümüzde internet imkanlarını da kullanarak adeta hipnoz ettikleri insanları ve kendilerini uçuruma doğru yönlendiriyorlar.

Bunların sürüklediği 1938-1945 yılları arasındaki ll. Dünya savaşında 60 milyondan fazla insan öldüğü halde bugün insanlık sanki o günler hiç yaşanmamış gibi hareket ediyor.

Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter. Malcolm X

Lütfen!

Uyanık kardeşlerim bizi biz yapan 6 direğimize sahip çıkalım.

Unutmayın bunların kurduğu sadece takılanın kanını emecekleri bir örümcek ağı.

Güçleri sanal, sadece üstadları ve rehberleri İblis’in yaptığı gibi ‘’üflemek’’

‘’Ve mutlaka onları saptıracağım ve her durumda onları olmayacak kuruntularla aldatacağım. Mutlaka onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar ve yine mutlaka onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler.” Ve her kim Allah'ı bırakıp şeytanı dost edinirse, şüphesiz açıktan açığa bir zarara düşmüştür!”

Nisa Suresi,  4/119

““Onun ve kavminin, Allah’ı bırakıp güneşe secde ettiklerini gördüm. Şeytan, kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuş. Bunun için doğru yolu bulamıyorlar.’’

Neml Suresi,  2724

“Rabbinden bir ‘beyyine’ üzerinde bulunan kimse, hiç o kötü ameli kendine süslü gösterilip de heva ve hevesleri ardına düşmüş kimseler gibi midir?”

Muhammed Suresi, 47/14

‘’Allah'tan başka (varlıkları ve güçleri) dost edinenlerin durumu, kendisine (ağdan) bir ev edinen örümceğe benzer. Halbuki evlerin en çürüğü örümcek ağıdır. Keşke bunu bilselerdi!’’ Ankebut, 29/41

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah hak batıl mücadelelerini anlatır ve hak sahiplerinin hangi şartlarda batıla galip geldiklerini anlatır.

İşin özeti şudur.

Siz kendinize güvenin ve elinizden geleni yapın.

Korkmayın!

Ben hep sizinle oldum ve sizinle olmaya devam edeceğim.

Ama önce siz imtihanın gereği olarak gayret edin, elinizden geleni yapın.

İstiğfar ve tövbeyi, dua ve tevekkülü kuşanın ve yürüyün.

Kulağınız ve kalbiniz şu ayeti hep hatırlasın.

‘’Eğer siz (ilayı kelimetüllah için) o (Peygamber)e yardım etmezseniz (mühim değil, Allah ona yardım edecektir). Hani vaktiyle inkarcılar onu iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir'le birlikte Mekke'den) çıkardıkları zaman, ona Allah yardım etmişti. Onlar (Sevr dağında) mağarada bulunurken, o arkadaşına: “Tasalanma, çünkü Allah bizimle beraberdir” demişti. Bunun üzerine Allah da o(na yardım etmiş ve arkadaşının kalbi)ne huzur ve güven indirmişti. Ve onu görmediğiniz ordularla desteklemişti. Böylece inkâr edenlerin sözünü (davasını) alçaltmıştı. Allah'ın sözü en yücedir. Çünkü Allah üstündür, hüküm ve hikmet sahibidir.’’ (Tevbe, 9/40)

Bu makale toplam 283 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi