Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Emrah Savsar
Metni küçült
Emrah Savsar
Ülkeyi sevmenin sertifikası "Samimiyet"
Tarih : 2016.03.25  09:42:37

namikceyhan@hotmail.com

Türkiye’de yaşayan bütün kişi kurum ve kuruluşlar zorlu bir sınavdan geçiyor. Bu sınavı başarıyla atlatırsak ülkemiz daha huzurlu ve daha güvenli olacaktır. Ancak bu sınavın başarı formülü daha öncede yazdım 5S+ 1D; yani Sevgi, Saygı, Sabır, Soğukkanlılık, Samimiyet ve Dua. Bu sınavda yer alan aktörlerin en başta elinde olması gereken sertifika “Samimiyet” tir.

Vatanının toprağını ve ay yıldızlı bayrağını seven herkes, terör saldırısını kim yaparsa yapsın nerede yaparsa yapsın, adı ne olursa olsun tasvip etmediğini ilan ediyor. Son sekiz aydır bu süreci sabote etmek isteyen provokatör eylemler ve hain saldırılar devam ediyor. Bir tarafta şehit ve yaralı haberleri, bir tarafta da toplu katliam eylemleri. Peki bize ne oluyor? Neden kara bulutlar hep bizim üzerimizde dolaşıyor?

Stratejik konumuyla, coğrafi konumuyla pek çok ülkeye nasip olmayan doğal güzellikleri, tabii kaynakları, yeraltı zenginlikleri, madenleri, biyolojik çeşitliliği ve son yıllarda gelişen ekonomisiyle dünyayı kıskandıran Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarına göz diken, milli birlik ve beraberliğini bozmak isteyen bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen iç ve dış mihraklar tarih boyunca oynadıkları oyunlarının en kaypağını, en kalleşini son otuz yıldır oynuyorlar, son aylarda iyice azdılar. Ancak döktükleri kanda boğulacaklar İnşaAllah.

Avrupa ucu kendine dokununca yasa büründü. Türkiye aylardır yasta. Bizim ülkemiz ve ülkemizin güzel insanları bunları hak etmiyor. Acıyı gözyaşını hiç hak etmiyor. Kimse tabii ki böyle olsun istemez. Sağduyulu her vatandaşımız hangi konumda olursa olsun bu tür hadiseleri söylemleriyle kınıyor, lanetliyor. Eyvallah.

İşte tam bu noktada sormak istiyorum? Ne kadar samimisiniz? Ülkenizi ne kadar seviyorsunuz? Beyler ve bayanlar bu ülkeyi sevmenin sertifikası sizin samimiyetinizin göstergesidir.

Şimdi: Devletimizi katil, Cumhurbaşkanını diktatör, Müslüman’ı tehdit, Güneydoğu’yu Kürdistan, askeri ve polisi düşman göreceksin sonra da  “Savaşa inat hemen şimdi barış” diyeceksiniz. Bu mudur sizin samimiyetiniz? Olmaz olsun, alın başınıza çalın.

Bir tarafta barış isteyeceksin bir tarafta ortalığı kana bulayan eli kanlı canilere terörist diyemeyeceksiniz. Terörist örgüte sırtınızı dayayacak, ekmeğini yediğiniz, suyunu içtiğiniz, maaşınızı aldığınız devletin bayrağını yerlerde süründürecek, istiklal marşını okumayacak, devletimize ve milli birlik ve beraberliğimize karşı vatandaşların ayaklanmasını teşvik edeceksiniz. Teröristin taziye çadırına gideceksin. Bu mudur sizin samimiyetiniz? Yuh olsun size.

Bir tarafta milliyetçilik nutuklarıyla, “ezan susmayacak, bayrak inmeyecek” diyeceksiniz. Bir taraf ta da vatanımızın birliğine, bayrağımıza, askerimize polisimize saldıran teröristlere karşı gelin birlikte  karşı duralım, gelin el ele verelim diye size uzatılan işbirliği elini tutmayıp, görüşmeye dahi gitmeyeceksiniz.  Hatta daha da ileri gidip bunları siyasi menfaat ve çıkar vasıtası yapacaksın. Bu mudur sizin samimiyetiniz?

Bire bir demeçlerde olayı kınayacaksınız. Ama hadisenin hemen sonrasında dört siyasi parti lideri olarak içinizden gelmese de bağrınıza taş basıp, bir araya gelip ülkeyi rahatlatacak teröre karşı birlik ve beraberlik fotoğrafını vermekten imtina edeceksiniz. Bu mudur sizin samimiyetiniz?

En son İstanbul istiklal caddesinde oynanan oyun sonrası göstermiştir ki; ülkesini seven her birey karar vermelidir. Hangi partiden, hangi görüşten, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olursak olalım;  ülkenin mili birlik ve beraberliği için,  barış için, kardeşlik için: Var mısın? Yok musun? 

Evet, ben varım diyorsan, gel kardeşim bizler bir olalım, birlik olalım, el ele verelim, kırgınlıkları dargınlıkları kini, öfkeyi, küçük hesapları bir kenara bırakalım ve vatanımızın bütünlüğüne karşı yapılan saldırılara karşı kalkan olalım. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın uzattığı eli tutalım. Milli birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterelim ki kimse bir daha buna cesaret edemesin.

Yok eğer “ben yokum, bana ne, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyorsan, çık git bu ülkeden! Senin yerin küresel ağa babalarının yanı.

Varım diyen gerçek milliyetçiler için, gerçek vatanseverler için reçeteyi Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 20 Ekim 1927’de kaleme aldığı “Gençliğe Hitabesinde belirtmektedir:

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin…”

Evet o gün bugün değil de ne zamandır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da belirttiği gibi teröre karşı yeni bir kurtuluş savaşı vermeliyiz. Hadi bakalım, istiklal ve cumhuriyetimizi korumak için gerçekten samimiysek, Türkiye üzerinde oynanan oyunları hep birlikte bozalım. Dün olduğu gibi bugün de, tarihi dehamız ve şanlı geçmişimizden aldığımız ilhamla bir kez daha yedi düvele haykıralım “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diye.

Başta ülkeyi yönetenler, siyasiler, idareciler, sivil toplum önderleri, bilim adamları, akil insanlar, medya mensupları, sanatçılar, yazar ve çizerler ile duyarlı vatandaşlar ülkenizi gerçekten seviyorsanız, terörün her türlüsüne karşıysanız bunu tutum ve davranışlarınıza yansıtınız. Bu sizin vatan sevginizin ölçüsü ve sizlerin bu konudaki samimiyetinizin göstergesidir.

Bizler bütün şer odaklarına inat, daha çok çalışacağız, vatanımızı milletimizi daha çok seveceğiz. Her ne olursa olsun korkmadığımızı ve korkmayacağımızı göstereceğiz. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeden milli birlik ve beraberlik içinde yöneticilerimize destek olup, onların ve güvenlik güçlerimizin başarısı için dua edeceğiz. Ve hep bir ağızdan tüm dünyaya haykıracağız Teröre İnat Barışa, Kardeşliğe Devam” diye. Kalın sağlıcakla.

 ÇEVRECİ SÖZÜ: Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır.

Bu makale toplam 590 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi