Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Milli irade bir kez daha kazandı
Tarih : 2014.04.01  23:41:27

Halka rağmen, halkı; hiçe sayarak, tepeden bakarak, cahil, bir şey bilmez, kafası çalışmaz… olarak görenler bir kere daha sandığa takıldılar! Her zaman aynı oluyor ama bir türlü anlamıyorlar veya anlam istemiyorlar! Merhum Âkif, “tarih tekerrürden ibarettir, eğer ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” diyor. Diyor da, bu söz, meseleyi kavrayabilene!

2002 seçimleriyle iktidara gelen AK PARTİ, o gündür bu gündür geceli gündüzlü, her zaman ve zeminde; ülkeye diz çöktürmek, ilerlemesini engellemek, dış güçlerle ortaklaşa çalışmak, barışı, kardeşliği, dostluk ve sevgiyi rafa kaldırmak, terörden nemalanmak, dini ve milli değerlerle alay etmek, ülkeyi adeta ateizme itmek…isteyen şer odaklarla  mücadele ediyor!

Ülkemiz; darbelerle, vesayet sistemiyle, tabularla, istemezzükçü anlayışlarla geri bırakıldı! “Ne ABD, ne AB, tam bağımsız Türkiye” sloganları atanlara bakıyoruz, memleketi Rusya’ya, Çin’e, Küba’ya yani Komünizm’e yöneltmek için ellerinden geleni yapıyorlar! Ülke gençliğini; içkiden, kumardan, fuhuştan, ahlaksızlıktan korumak için yasalar çıkaranlara karı; “sana ne, benim özgürlüğüme niçin karışıyorsun? Bu, diktatörlüktür, ülkede özgürlükler yok oldu” naraları atılıyor!

İnternet yasasında düzenleme yapılıyor, “haberleşme özgürlüğüne müdahale ediliyor” diye meydanlara çıkılıyor! Devlet malına zarar verenlere polis engel oluyor, “vay efendim, polis zor kullanıyor” deniliyor! Demokratik açılım devreye giriyor, “ülke elden gitti, Apo serbest kalacak, Güney Doğu Anadolu’yu elden çıkardılar, bakın yakında göreceksiniz!” şeklinde kara propaganda yapılıyor!

17 Aralık’ta; “yolsuzluk var” diyerek yola çıktılar, ardından konu hükümeti yıkmaya kadar vardı! Düzmece kasetler, uydurma ses kayıtlarıyla, ahlaksızca görüntülerle kişilerin mahremine girdiler! Devletin en gizli kalması gereken bilgilerini namussuzca dinleyerek dışarıya servis ettiler!

Ülkeyi yangın yerine çevirmek istediler! Durumu net ve açık olarak gören bazı siyasiler, bundan oy devşirmeye, kendilerine menfaat sağlamaya, çıkar temin etmeye, kaostan yararlanmaya çalıştılar! Tabir yerindeyse, bulanık havadan istifade etme yolunu seçtiler!

Biz bu filmi çok seyrettik! Ne zaman Türkiye, kalkınmaya yönelse, ne zaman milli ve manevi değerlere sahip çıkılmaya çalışılsa… kendi bindiği dalı kesenler hesabı içimizdeki bazı beyinsizler, dış güçlerin, hainlerin oyununa geliyor, güya fırsatı değerlendirmek istiyor!

Bu tipler, şer faaliyetlerini ortaya koydukça milletimiz de, “haydi bakalım el mi yaman bey mi yaman? Senin tuzağın varsa benim de ferasetim var, sen hile yaparsan ben de yasal zeminde bütün haklarımı kullanırım, sokağa dökülmeden, kırmadan, zarar vermeden, sessiz bir biçimde hakkımı kullanırım…” diyerek restini çekiyor!

Adnan Menderes’e komplo kurdular, üç tane devlet adamını astılar! O günden itibaren, komplocular tek başına iktidara geldi mi? Halk onlara itibar etti mi?

Ardından 12 Eylül darbesini yaptırdılar! Darbeciler, Turgut Özal’ın, ülkeyi kalkındırmasını istemiyordu! Reform düşüncesinden rahatsızdı! Kazanmaması için “oyunuzu, ANAP’a vermeyin horozlu parti’ye –MDP- verin dediler. Halk inadına Turgut Özal’a verdi! ANAP tek başına iktidara geldi! Ülkede büyük bir değişim başladı! Özgürlük ortamı yaşandı! Demokratik açılım için düğmeye basıldı! Daha vesayet sistemi bitmediği, darbeciler sıfırlanmadığı için Özal merhum istediğini yapamadı! Hainler tarafından zehirlendiği iddiaları ayyuka çıktı!

28 Şubat’ı sahneye koydular! Aczi mendi diye bir heyula peyda ettiler! Müslüm Gündüz’ler, Ali Kalkancı’lar, Fadime Şahin’ler ihdas edildi! Bunda da amaç; Refah-yol hükümetini alaşağı etmek, Müslümanları halkın gözünde küçük düşürmekti!

Bu günlere geldik. Hamdolsun; büyük bir dirayetle, Baldıran zehiri içercesine, gayretle halkın büyük bir teveccühünü alarak iktidar olan partiye bu millet sahip çıktı ve çıkmaya da devam ediyor! Her seferinde milli irade tecelli ediyor, ancak bu sefer tecelli eden milli irade, bütün kötü, şer, hain, vatanı satmaya, bölmeye ve peşkeş çekmeye yönelik planları alt üst etti! Ayakta kalan birkaç kırıntının sesini kesti! Bu gidişle bir daha meydana çıkamayacaklar! Ortalığı karıştırıp, ülkede kaos hasıl edemeyecekler!

Bu makale toplam 298 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi