Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Neden Taksim?
Tarih : 2014.04.24  00:20:27

Her sene 1 Mayıs yaklaşırken gündeme oturur! “1 Mayıs Taksim’de kutlanacak”. Neymiş, daha önce burada birçok insan ölmüş, onların hatırası yad edilecekmiş! Burasının kutsallığı varmış! Neden hükümet, inat ediyormuş! Bu inadından vazgeçmeliymiş!...” gibi bir sürü laf kalabalığı! Madem hükümet inat ediyor, siz neden inat ediyorsunuz? Hükümetin yaptığı inat da, sizinki değil mi? Kaldı ki size her hangi bir yasak getirilmiyor. Deniyor ki, “şurada, şurada yapabilirsiniz, ancak Taksim’e izin vermem.”

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında;

"Başbakanlık koltuğunda oturan zat, 2010'da kutlanan 1 Mayıs ile ilgili 'Dün Taksim meydanında yaşanan o tarihi an 2010 yılı asla ve asla tesadüfün eseri değildir. 1 Mayıs 2010 Türkiye'nin nasıl olgunlaştığının, tahrik ve provokasyondan nasıl sıyrıldığının somut bir abidesidir. Evet öyleydi, 1 Mayıs'ta hiçbir sorun olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Ertesiyıl, yasak gelmeye başladı. Neden? Hangi gerekçeyle yasaklıyorsunuz? Olaylar çıktı, fatura işçiye çıktı.

Yasak üzerine işçiler AİHM'e başvurdular. AİHM, '1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapabilirsiniz' dedi. Uluslararası bir mahkeme Taksim'e izin verdi. Neden yasaklanıyor? Olaylar niye çıksın? 2010'da olay çıkmadı, yine çıkmaz. İnsanın kendi tarihine sahip çıkması doğaldır, orada 34 kişi öldü. Bu anılmayacak da ne anılacak bu ülkede?

Bırakın insanlar nerede istiyorsa bayramlarını kutlasın. Kimsenin kavga niyeti yok, ama baskı uygularsanız kavga çıkar. Herkes dikkatli olsun.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını;

"BAŞBAKAN BU İNADI VE ISRARINDAN VAZGEÇMELİDİR" şeklinde belirtiyor!

1 Mayıs kutlamalarıyla AİHM’in ne ilgisi var? İçişlerimize o ne karışır? Kaldı ki, ne zaman taksim’e çıkılsa mutlaka olaylar oluyor! Çatışmalar çıkıyor! Ülke aleyhine sloganlar atılıyor! Bunlar da bir tarafa; esnaf, ticaret erbabı zarar görüyor! Kaldırım taşları sökülüyor, belediye otobüsleri ateşe veriliyor! Devlet zarara sokuluyor! Böyle bir manzaraya hükümet izin verir mi? Vermeli mi sizce?

Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen sendika başkanının söylemleri kışkırtıcı! Bir o kadar da CHP ve BDP başkanlarının konuşmalarında tahrik kokuyor, kavgaya çanak tutma yatıyor! “Huzuru neden kaçırmaya yönelik gayret içindesiniz? Niçin güvenliği tehlikeye atıyorsunuz?” diye vatandaşın sorması gerekmez mi?

Bakınız, olayları iyi tetkik ediniz; Cumhurbaşkanlığı seçimi arefesinde, gündeme bu konu gelmişken, “ne yaparız da hükümete, özellikle de Tayyip Erdoğan şahsında ülkeye nasıl zarar verebiliriz? Rayında giden ekonomiyi ne ederiz de rayından çıkartır, fakirleştirir, dışarıya avuç açar hale getiririz?” çabaları gündeme getirilmeye çalışılıyor! Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bir iki hafta, belki, bir iki ay sessiz kalacaklar! Ardından 2015 genel seçimleri için kolları yine sıvayacaklar! Bugün rafa kaldırılmış gibi görünen dosyalar yine havada uçuşacak, çeşitli ses kayıtları, akla hayale gelmedik tapeler yine beyinleri yıkamaya devam edecek!

Yine, mutlaka izliyorsunuzdur; şu günlerde, yolsuzluk konuşmaları, ses kayıtları, dinlemeler… pek görülmüyor ve duyulmuyor! Bu, bittiği anlamına gelmez! Zira ahlaksız, her zaman ahlaksızdır! Su uyur, düşman uyumaz! Geçen gün bir dernekte Paralelcilerin yaptıklarını duyunca bir kez daha yıkıldım! Bununla ilgili yazımı sonra sizinle paylaşacağım.

Bu makale toplam 342 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi