Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Konya kitap günleri
Tarih : 2014.12.03  21:18:33

kazim_ozturk@mynet.com

Şehir meydanındaki; “KONYA KİTAP GÜNLERİ” devam ediyor. Açıldığı gündenberi yoğun bir şekilde kitapseverlerle buluşan, kitapseverlerin yazarlarla buluşup, sohbet etme imkânı elde ettikleri bu ortam, insana haz veriyor. Yeni yüzlerle tanışma, insanlarla iletişime geçme, öğrencilerle muhabbet etme, seçkin yazar kadrosuyla hemhal olma durumu ile karşı karşıya kalınıyor!

28 Kasım- 02 Aralık tarihleri arasında ziyarete gelenlerin sayısı epeyce çoktu! Mutlaka her standa uğranıyor, hepsinden olmasa da, bir veya iki, üç stantdan kitap alınıp, yazarlarına imzalatma imkânı oluyor!

02 Aralık tarihinde bir özel televizyon kanalından geldiler. Bendenizle söyleşi yapacaklar, kitaplarım hakkında bilgi alacaklarmış. Öncelikle TYB standını topyekûn çektiler, bütün kitapları görüntülerdiler. Sunucu, bendenizi zaten tanıyordu, o bakımdan kısaca, şimdiye kadar kaç tane kitap hazırladığımı, isimlerini sordu. Bundan sonra hangi kitap çalışmamın olduğundan sual etti. Dilimizin döndüğü kadar açıklamalarda bulunduk. Teşekkür edip ayrıldılar.

“Kitap” denilince akla; Eğitim ve Kültür gelir. Kitap Günlerinin ziyaretçileri içinde öğrencilerimiz de var. Ancak en yoğun ve en çok ziyaretçi kitlesi TYB Standına oluyor! Zira TYB standında mutlaka her gün bir kaç yazar bulunmakta, gelen okurlarla hasbihal etmektedir. Burası adeta bir okul görevi görmektedir!

Standa gelen bir kitapsever; “bir kitap hazırlığı olduğunu, bunu nasıl değerlendirmesi gerektiğini” bendenize sordu, bir çeşit fikir almaya çalıştı. Çalışması güzeldi, ancak yayınevleriyle görüşmesi gerektiğini söyledim. Öncelikle Konya’daki yayınevleriyle irtibata geçmesi, bu mümkün olmazsa Konya dışındaki yayınevlerine götürmesinin doğru olacağını salık verdim.

TYB standının müdavimlerinden Zeki Oğuz’un ; “Yörüklerle ilgili çok güzel çalışmaları mevcut. Sevgili Oğuz’un bir başka özelliği daha var; Fotoğrafçılığı! Çok güzel resimler çeker. Ama her resmi anlamlı. Bakanlar, mutlaka bir anlam yüklerler! Hüzeyme Yeşim Koçak’ın; akıcı ve insanı sürükleyen üslubuyla kaleme aldığı “hikâyeler” okunmaya değer doğrusu! Muhterem Hüzeyme Yeşim Koçak kardeşimiz, çok ödülleri olan bir yazarımızdır. Fatma Şeref Polat’ın; Mevlana ve Şems birlikteliğini anlattığı kitabı, gerçekten, güzel ele alınmış ve insanı sıkmayan bir kitap! Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı Konya il Müdür Yardımcısı uzman Cemil Paslı’nın; her ailede bulunması gereken, aile problemlerine kesin çözüm üreten, rehberlik niteliğindeki eseri bana göre bir başucu kitabıdır. 2. Baskısını yapmış bulunuyor! Tabii Ömer Lütfi Ersöz’ü unutmak mümkün değil. O da “Damıtılmış Damlalar” kitabıyla TYB standını süslüyor! Duran Çetin’in şimdiye kadar sanırım kitaplarının sayısı 25’i geçmiştir. Tamamen öykü, hikâye ve öğrenciyi eğitmeye yönelik. Burada adını anmadığım, eserlerinden söz etmediğim ve unuttuğum yazarlarımız varsa lütfen beni affetsinler. TYB standı, hareketli, canlı ve gününü dolu dolu geçiriyor! O kadar çok yazarımız var ki Konya’da! her birisi ayrı bir değer ve her birisinin hayat hikâyesi; kitap oluşturacak, televizyon programlarına konu olacak türden!    

Ancak dikkatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum; herkes geliyor, herkes ziyaret ediyor da; Konya İl Milli Eğitim Müdürü, Konya İl Kültür Müdürü, Kültür ve kitapla ilgilenen diğer insanları göremedim Kitap Günlerinde. Bilhassa Kitap Günlerine gelip de, TYB Standına uğramadan giden bir kitapseveri tahayyül edemiyorum!

Gönlüm öyle arzu ediyor ki; Konya’daki bütün yazarlarla; Milli Eğitim programlar yapsın, yazarlarımızı okullara konferans ve söyleşi yapmaya göndersin. Öğrenci- yazar birlikteliğini sağlasın, okuma hevesini yazarlarımızın ağzından ve yaşadıkları hayat serüvenlerinden öğrensinler! Her okula, her Öğretmen evi’ne yazarlarımızın birkaç kitabı girerse, yerinde hareket edilmiş ve yazarlarımıza değer verilmiş olur. Kültür Müdürlüğünün de; yazarlarımızın eserlerini finanse etmek, konferanslar, söyleşiler, sohbetler… yaptırarak yazarlarımızın yanında olduklarını göstermeleri gerekir. Her yazarımızı Konya merkez ve taşra ilçelerinde; “Yazar- Okur buluşması” adıyla kültürel faaliyetlerde katkı yapmaya yönlendirmek, hem yazarlarımıza değer vermek, hem okuma- yazma alışkanlığı edinmeye vesile kılma, hem de Kalkınan Türkiye’nin yolunun “okumak”tan geçtiğini bilmeye yol açacaktır!       

Burası bir Pazar! Kültür pazarı! Herkese, her insana hitabeden eserleri bulmak mümkün! Bu sene ilk olarak resimleriyle aramıza katılan M. Necati Büyükkalkan’ı da burada anmak istiyorum.                           

Kitap Fuarları, Konya’da olduğu gibi bütün yurtta değişik zamanlarda organize edilip, “okuma” zevki tattırılıyor!

Bu makale toplam 323 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi