Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
2015'te seçim var
Tarih : 2015.01.06  00:17:36

2014 yılını geride bıraktık. Birçok hadise yaşadı ülkemiz. Bunları burada sayarak, moralinizi bozmak niyetinde değilim. Saysak ne olacak, olanlar geri mi gelecek? “Geçmişe üzülme, geleceğe sevinme” şeklinde yüce yaratanımızın kelamı var! Evet adı üstünde “geçmiş”. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle… artık dünde kalmış. Elbette düne üzülmeyeceğiz, ama ibret alacağız.

Düne üzülmemek derken, yarından da kehanet yaparak bir şeyler telaffuz etmenin anlamı yok! Dün, ne kadar geçmişte kalmış, bir daha geri gelmezse, yarın da karanlıktır, o da bilinmez.

Ülkemiz; büyüyen, gelişen, kabına sığamayan, dünya ülkeleri arasında adı iyi yerlerde olan bir konuma sahip! Hali hazırdaki anayasa, yani darbe anayasası ile bu ülke yönetilemiyor! Artık bu anayasa elbisesi bu ülkeye dar geliyor! Tamamen değişmesi, yani sivil, darbe kalıntısından kurtulmuş, vesayetten arınmış, kalkınması için önüne engeller koymayan… bir yapıya öncelikle ihtiyaç vardır.

Yeni anayasa yapılınca; Başkanlık sistemi de devreye girecek, iki başlı değil, tek bir “Başkan” yetkisinde yeni Türkiye oluşturulacaktır. 2023 vizyonu içinde bunlar yer almaktadır. Ancak daha önce 2015 yılında bir genel seçim var ülke gündemimizde. Mart ayından itibaren seçim sathı mailine girilecektir. Fakat bu zaman gelmeden önce siyasi partiler kolları sıvadı bile! Bazı partiler, ittifak yapmak, bazı yeni oluşumlar içine girmek için çetin bir mücadele başlamıştır! Daha da şiddetlenecek bu mücadele!

Siyasi partilerin ittifak yapma amaçları; “AK PARTİ İKTİDARINI” durdurmak, AK PARTİSİZ bir Türkiye özlemidir! Birisi, attığı twit ile; “ak parti’yi ancak silahla durdurabiliriz, şimdi silahlı mücadele zamanı” diyerek halkı isyana teşvik ediyor, terörü kaşıyor!  

Konu; iktidar, hükümet etme… olunca nedendir bilinmez şimdiye kadar yapılan hizmetler unutuluyor, güzel çalışmalara set çekliliyor, sadece; “bunlar hırsız” demekle yetiniyorlar! “hırsız” algısı meydana getiriliyor! Adnan Menderes’e aynı yalanları söylemediler mi? Aynı oyunları oynamadılar mı? Şöyle bir hafızanızı yoklayın; kim ülkeyi kalkındırmaya, ayağa kaldırmaya… çalışmışsa, ya suikasta kurban gitmiş, ya zehirlenmiş, ya da darbelerle iktidardan uzaklaştırılmışlardır!

Diyelim ki, AK PARTİ “hırsız”. Pekala bunca hizmetler nasıl yapılıyor? Yüksek Hızlı Trenler, Hava alanları, köprüler, karayolları, sağlıkta, eğitimde atılımlar, söz verilen işlerin zamanından önce bitirilmesi, şehirlerin daha modern, daha yaşanılan mekanlar olarak inşa edilmesi, tamamen yerli; tanklar, helikopterler, insansız hava araçları, uçaklar, denizaltılar… v.b. sahi bunlar nasıl oluyor? Sizin dediğiniz gibi “hırsız” olsalardı, doğalgazda, akaryakıtta –dışa bağımlı olmasına rağmen- indirim üstüne indirim yapılabilir miydi? “Hırsız” olsalardı; hazinede para olmaz, dışarıdan borç alınır, ülkemizin beli bükülürdü! Herhalde unutuldu! Bir zamanlar IMF’nin kapısında borç alabilmek için günlerce beklenirken, şimdi sizin, “hırsız” dedikleriniz, IMF’yi gönderdi, ona olan borcunu bitirdi ve IMF’ye borç vermeye başladı! Gerçekten bunlar nasıl oluyor?....

Diyelim ki “Bunlar Hırsız!” aradığımız her şeyi bulabiliyor muyuz? Her akşam ve sabah zamla mı uyanıyoruz? Tüp, gazyağı, benzin, mazot, sana yağı… kuyrukları var mı? Enflasyon rakamları 3.4.5’li hanelerde mi? Yoksa daha aşağı mı? Faizler, gittikçe aşağı mı iniyor? Yoksa yukarılara çıkarak halkı mı eziyor?   

Bir zamanlar; “kamusal alan” diyerek, başıörtülülere getirilen yasaklar, okul birincisi oldukları halde başı kapalı diye birinci olan kız öğrencilerin derecelerini iptal etmek, ıslıklarla, yuh sesleriyle okuldan atmak, üniversitelerde; başıörtülü avcılıkları yapmak, ikna odaları oluşturmak…”paralel yapı” olarak ortaya çıkan ve yıllarca bu necip milletin değerli insanlarını saçma sapan ifadelerle, herkesi fişlemekle, devlet adamlarının odalarına “böcek” koyarak, en mahrem yerleri dinleyerek… askeri darbe ile yapılamayanları, değişik ayak oyunlarıyla yapmaya kalkmışlardır!                              

 “Hırsız” diyerek, algı operasyonları yapılıyor! Asıl amaç ne biliyor musunuz? Darbeden arınmış vesayet sistemine karşı, tam olarak demokrasinin hakim olduğu, terörün bittiği, barışın, kardeşliğin, sevginin, dostluğun ikame edildiği, kalkınan, büyüyen, gelişen, tam özgür, dışarıya bağımlı olmayan… bir ülkeyi istemiyorlar ve inançlı bir kadroyu çekemiyorlar!

Bu makale toplam 273 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi