Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
51. Kütüphaneler Haftası, 5. Yazar- Okur Buluşması!
Tarih : 2015.04.05  22:07:18

TYB Konya Şubesi üyesi yazarları olarak, Selçuklu ilçesi’ndeki kütüphanelere ziyaret gerçekleştirdik. Birbirinden kıymetli yazarlar, program, Selçuklu Belediyesi’nin Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi’ne kazandırdığı okul kütüphaneyi ziyaretle başladı. Daha sonra Selçuklu Belediyesi halk kütüphanelerinden Süleyman Çelebi Kütüphanesi ziyaret edildi.

 Kültürel yayınlar, kütüphane hizmetleri ve Konya için yapılabilecek projelerin değerlendirildiği programın ardından, Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı devam eden Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi ve Kelebekler Vadisi’ni ziyaret ettik.

Selçuklu Belediyesi; ÇOCUKLARIMIZA OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR.

Geçtiğimiz günlerde 5 kütüphanenin aynı anda açılışı yapıldı. İnşallah yeni bağlanan mahallelerde de 3 kütüphane açarak bu sayıyı hızla çoğaltmak istiyor belediye. Burada amaç hem güncel yayınların takip edilmesini sağlamak hem de her yaş grubundan insana okuma alışkanlığını kazandırıp kitaplara en kolay ulaşılabilecekleri alanları oluşturmak. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okullarda açılan kütüphaneler aslında mahalleye de hizmet veriyor. Sadece öğrencilerimiz için değil özellikle merkezde alan bulamamanın sorunu aşılmış oldu. Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’ndaki kütüphane bunun için çok iyi bir örnek. Orada her kesimden insana hizmet veriliyor.

Evet sadece Selçuklu Belediyesi değil, tüm belediyelerle birlikte Konya’nın Kültürüne imza atmak, tarihi değerlerini korumak, insanları; “OKUYAN- DÜŞÜNEN- ELEŞTİREN- YORUM YAPAN…” konumuna getirmek için yön vermek, motive etmek yazarların görevi, yazarlara destek vermek de Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının görevi olmalıdır.

 Selçuklu Belediyemize, başta sayın başkan Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

5. yazar- okur buluşması bağlamında 4 Nisan Cumartesi günü icra edilen İmza gününde, her yıl sayısı artan ve ilerleyen yıllarda da artacağına emin olduğum genç yazarlarla tanışma fırsatını veren Rabbime hamd ediyorum.  Her imza günü, her kitap fuarı bendenizde çok değişik duyguların yaşanmasına vesile oluyor! öncelikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim; yeni kitaplar, yeni fikirler, yeni ve canlı ifadeler…yazarlığın ne kadar önemli olduğunu, bir kez daha ortaya koyuyor!

İmza gününe katılan yazarlarımızın kitaplarından bir nebze de olsa tanıtmak istiyorum. Öncelikle, çok genç, çiçeği burnunda bir yazarımızı ve kitabını ele almak arzusundayım.

Kitabını imzalayıp bana verdi sağ olsun. Konuşmamız esnasında bendenizin İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşımın oğlu olduğunu öğrendim! Adı geçen genç yazarın ismi; Hasan Uzun. Bu da ayrı bir mutluluk oldu! İmzalayıp takdim ettiği kitabın ismi; “ŞEYTAN ARKADAŞLIK İSTEĞİ GÖNDERDİ” .

İçindekilere bir göz atmadan önce dikkatimi cu cümle çekiyor; “Bu kitap bitecek, yoksa arkandan ağlar!”

İçindekilere baktığımız zaman, şimdiye kadar olanların değil olmayanların kitaba alınmış olduğunu görüyoruz.

“Camimiz, 24 saat Allah tarafından İzlenmektedir. Bize her ay şahadet, her yer Feysbuk, Cep telefonunuz şefaatçiniz olsun mu?, Gündem Köleliği, Ağustos böceği Facebook’ta, Ölmeden önce Sevdiklerini öldür, Oyun oyna sevaba gir, Ayrılma ikili; Çocuk ve Televizyon, Tesettür “süs” sünüz Türkiye, Ölüm Bak Git, Facebook’ta Kandiller Bir Başkadır, cehennem biletleri Satışta, Şeytan Tweet Attı, İsrail’i İsrafil’e Bırakanlar, Face’mizi Book’lara Döndürme Zamanı, Şeytan Düğünde, Gelin Müslüman Olalım, Facebook da Mahşer’de Şahitlik Edecek, Şeytan Arkadaşlık İsteği Gönderdi….

  İster istemez insan kitabın sayfalarına bakmayı, bir an önce okuyup bitirmeyi istiyor. Ne dersiniz ilginç buldunuz mu? Haydi o zaman ne duruyorsunuz kitabı hemen edinin ve kitaplığınıza kazandırın. Okumak ne güzel değil mi? hele okuduğunu yazıya dökmek, insanlara bilgiler sunmak, Allah’ın; “oku Yaratan Rabbi’nin adıyla oku” fermanına uygun davranış sergilemek!

Bu makale toplam 329 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi