Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Kıyamdayız!
Tarih : 2015.06.30  10:25:35

Namazın olmazsa olmaz şartlarından biridir Kıyam. Namaz, Allah ile konuşmak, O’nun ilahi mesajlarına muhatap olmaktır. Kıyama hazırlanmak için ellerimizin tersiyle bütün dünya menfaatlerini bir kenara koyuyor ve yalnızca O’na yöneliyoruz!

Kıyam; dik duruş, samimi duruş, kendini yaratanla iletişime hazır hale getirerek beklemek, dünyevi ve şahsi hiçbir şeyi beklememek, sadece Bir’in karşısında olduğu şuurunda olmak, dilimizle, bütün varlığımızla mesajları anlamaya çalışmak ve uygulamaya söz vermek… anlamı taşır.

Kıyam, namazın dışında, sosyal olaylarda, İslami, dini, insani ve ahlaki konularda da dik duruşu sürdürmek demektir. Böylesine dik duranlara karşı, elbette etraftan Firavun zihniyetliler, Nemrut anlayışlılar, Ebu Cehil mantığına sahip olanlar, Ebrehe düşünceliler… tahammül gösteremezler! Onun için çeşitli ayak oyunları ortay koydular, koyuyorlar ve koyacaklar! Onlar nasıl kendi şirk, mülhid, küfür anlayışlarını göğsünü gere gere söylüyorsa, kıyamda duranlar da söyleyecek ve söylüyorlar!     

Kıyamda olan; davasında samimidir. İnandığı davadan asla vazgeçmez, ölüm pahasına da olsa, dünya üstüne de gelse bir adım bile geri adım atmaz! Toplumda yalnız kalacağını da bilse, çarpık mantığa sahip olanların tepkisini de çekse hak bildiği davada tek başına yürümeyi şiar edinir! Bütün peygamberler, tek başına çıktılar kutlu yolculuğa! Etraflarında kimse yoktu! Ama, samimiyet, dik duruş, kıyamda durmaları, sabırları, azimleri…. Sayesinde milyonları, milyarları, birçok insanı etraflarında topladılar!

Kıyamda olanlar; baldıran zehiri içmeye adaydır. Ölüm onlar için şeb-i arustur. Ölümü öldürenlerdir onlar! Ölmeden önce ölenler, kıyamda duranlardır!

Kıyam; daha kararlı olmak, açlığa, susuzluğa tahammüldür! Zorluklara göğüs germektir. Kıyamda duranlar, daima ileriye, önlerine bakar, asıl meseleye odaklanırlar! İlahi mesaj dışında onları başka hiçbir şey ilgilendirmez. Bu mesajlar ki; insana değer veren, toplumsal olumsuzluklara dur diyen, bir kötülük olduğu zaman, eliyle, diliyle… yok etmeye çalışan, mıymıntılıktan hoşlanmayan, tembelliği sevmeyen, adam sende olmayan, beni ilglendirmez, bana ne… hamakatına izin vermeyen, adaletin, barışın önüne engeller konduğu zaman korkmadan mücadele eden…bir anlayıştır! Bu kutsal mesajlar, insanı inşa eder. Kimseye düşüncesinden, fikrinden dolayı baskı uygulamaz.  

Kıyamda duranlar; “benim dinim bana senin dinin sana. Ben senin taptığına tapmam. Sen de benim taptığıma tapmazsın…” der ve sözünde durur. Karşı olanların safında yer almaz. Dünyalık menfaatler için dinini, davasını satmaz!

Kıyamda olmak; dünyayı barış mekanı ve cennet yapmak demektir. Kıyamda duruş; daima uyanık olmak, etrafıyla ilgilenmek, komşusu açken kendisi tok yatmamak, Allah’a ait olanı Allah’a, kula ait olanı kula eksiksiz vermek anlamı taşır. Bilmem anlatabil dim mi?                     

Evet bütün Müslümanlar olarak kıyamdayız! Kıyamda olmaya da devam edeceğiz. kimse, hiçbir rejim, hiçbir sistem, hiçbir insan bizi bu kıyamımızdan uzaklaştıramaz! Çünkü yaratanımız; “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” çağrısını attı. Cebimize, kalbimize, gönlümüze, beynimize; “niçin yapmadığınızı söylersiniz?” diyerek uyarı mesajları gönderiyor!

Bu mesajları alan insanın kıyamda durmaması mümkün mü? Bu mesajlara; “insanım” diyenler ilgisiz kalabilir mi? Kıyamda olanlar; “yaratılanı severiz yaratandan ötürü” diyerek, her canlıya değer verir.

Bu makale toplam 303 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi