Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Bu, bir başka gece
Tarih : 2015.07.13  09:24:49

Beyaz Sayfa

Beyaz bir sayfa açıldı,

Kırmızı, yeşil, siyahlarla kirletmeyelim.

Çok değil üç yüz altmış beş gün,

El ele olup, barış ve sevgi verelim.

Her gün beyaz sayfa, her gün fırsatlar,

“Gel bunu değerlendir” bak fırsat var.

Geceler, gündüzler, haftalar, aylar...

Ömürler, hayatlar, fikirler, yıllar....

Temiz bir sayfa, temiz bir dünya,

Temiz bir toplum, temiz bir hülya...

 

Bir gece düşünün; bir ömre bedel! Bir gece düşünün; melekler, sabaha kadar yere inerek, geceyi değerlendirenlere esenlik dilesinler! Bir gece ki; bin aydan daha hayırlı! Bir insan ömrü; 83 yıl! Fakat bu geceyi kazanmak, sadece bir gecede mümkün olmaz. Bu geceden başlayarak, her gecemizi, her gündüzümüzü, her halimizi güzelliklerle donatmak, eski; yanlış, hata, günah ve yamukluklara; "artık bundan sonra benden sana açık kapı yok" demek. Allah; "sizin duanız olmasa Allah size ne diye değer versin!" uyarısı yapıyor!

Ne demek; "duanız olmasa Allah size ne diye değer versin!" Bunun içinde, sorumluluk var, şahsiyet var, kararlılık var, azim, sabır, çaba, mücadele, ter dökmek, emek vermek, "nefsini bilen Rabbini bilir" ifadesi var! Asıl olan fiili dua! Yüce kitabımız, boydan ayağa fiili dua yani eylem, aksiyon, hareket, amel-i salih adıyla zikredilen etkinlik içinde olunmasını emreder. Yalnız başına imanın geçerli olmadığını vurgular. İmanla birlikte iyi davranış içinde olunmasını ister.

Bir Ramazan; ne oruç, ne teravih, ne diğer ibadetler, ne de islami konulara karşı sevgi, istek ve arzu olmamış da olsa, Kadir gecesinde kurtuluş mümkün! Hayatımız boyunca hep; islami hassasiyetlere ters iş yapmış olsak, nerede Kur’an, nerede peygamber sevgisi, nerede cami, cemaat ve değer yargıları varsa hepsine boykot ilan etmiş halde bulunsak, kadir gecesine gelinceye kadar bir an olsun yönümüz kıbleye dönmese bile, Kadir gecesinde; samimiyetle, içten gelerek ve “dün”e bir daha dönüp bakmamak şartıyla, tevbe ettiğimiz zaman anamızdan doğduğumuz ilk günkü gibi tertemiz oluruz! Böylesine temiz ve halis bir niyetle hareket ettiğimizde, ölüm gelinceye kadar temizlikte karar kılarsak kurtuluşumuz söz konusudur!

“Kim, inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” “Kıyamet kopuncaya kadar Allah tevbeleri Kabul eder.” Tevbe kapısı her zaman açıktır. Tek yapacağımız şey, samimi olmak.

Kadir gecemiz mübarek olsun. Bugünden itibaren Kur’anın istediği Müslüman olarak hayat sürmeyi nasip etsin.

Bu makale toplam 188 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi