Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Seçim hükümetine bakan vermeyenler, seçmene ne diyecek?
Tarih : 2015.08.31  01:08:24

7 Haziran Genel seçimlerinde çıkan sonucu hep birlikte gördük. Milletçe; koalisyon çalışmalarına şahit olduk.  Ancak muhalefet partileri Ak Parti ile koalisyona sıcak bakmadılar.         Koalisyon arayışlarında ibre MHP ile CHP arasında gidip geldi. İbre kimi zaman CHP'yi kimi zaman MHP'yi gösterdi.

Bahçeli; “ne koalisyona gireriz, ne dışarıdan destek veririz, ne de seçim hükümetine bakan veririz” diyerek kapıları kapattı. CHP; seçim hükümetine bakan vermeyeceğini açıkladı. Bu durumda HDP’nin kapısı çalınacaktı. Nitekim öyle oldu. Aslında bu, bir anayasal zorunluluktu. Muhalefet; “erken seçimi cumhurbaşkanı istiyor. O, koalisyona karşı…” gibi sözler sarf etti. Halbuki Anayasa öyle diyordu.

Anayasanın bu hükmünü bir hatırlayalım:

Madde. 116: Yeni seçilen TBMM Başkanlık Divanı seçiminden sonra kırkbeş gün içinde yeni bakanlar kurulu kurulamadığı takdirde Cumhurbaşkanı, TBMM başkanına danışarak, seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Yenilenme kararı, Resmi Gazetede yayımlanır ve seçime gidilir.

Başbakan da, Milletvekillerinden; liyakatli, özgeçmişi düzgün, devlet tecrübesi olan, siyasi hayatında zikzak bulunmayanlara mektup gönderdi. CHP’li vekiller, mektuba olumsuz cevap verdi. MHP’den sadece Tuğrul Türkeş; “evet” dedi. HDP’li iki vekil de olumlu cevap vererek seçim hükümetinde yer aldılar. Tuğrul Türkeş, "devleti hükümetsiz bırakmamak için bu kararı aldığını", ifade etti.

 MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada MHP'ye bakanlık teklif edilmesiyle ilgili "Bizim partililerimiz yoktur. Dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır, ne satılır" cevabını vermişti. Bakanlık teklifini kabul etmesinin ardından Tuğrul Türkeş, kesin ihraç talebiyle MHP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzasıyla yapılan açıklamada, “26 Ağustos 2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır” denildi.

Türkeş’in MHP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğinin bildirildiği açıklamada, “Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak 'Kesin Çıkarma Cezası' ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Şimdi oturup düşünelim; seçim hükümetine bakan vermemekte direnen ve gelen teklifleri red edenlere seçmenleri sanırım soracaktır: “neden zor zamanlarda görev almıyorsunuz? Niçin elinizi ülke yönetiminde taşın altına sokmuyorsunuz? Biz sizi, ülkeye hizmet etsin, vatanın menfaati için ne gerekiyorsa yapsın…” diye seçtik! “Ben AK PARTİ’nin olduğu yerde olmam, AK PARTİ ile koalisyona girmem, seçim hükümetinde yer almam, dışarıdan da destek yapmam…” diyerek halkın gözünde ne hale geldiğinizi hiç düşündünüz mü?  AK PARTİ  ile olmaz diyorsanız, 3 parti birleşseydiniz, koalisyon yapsaydınız. Ama sayınız yetmedi. Yine AK PARTİ’nin kapısını çalmak durumundaydınız! Madem AK PARTİ, % 41’in partisi. O zaman geriye kalanlar sizi destekleyenler! Size gönül verenler! Neden onların hayallerini kırıyorsunuz? Demek ki, bu ülkede sadece AK PARTİ yokmuş! AK PARTİ dışındakilerin amacı ülke yönetmeye talip olmak değil mi? Muhalif partilerin liderleri, geleceğin Başbakanları değil mi? Bugün halk, AK PARTİ’ye yönelir, yarın, eğer doğru siyaset izlerlerse bir başkasına yönelir. O halde siyaseti iyi yapmak, millete cevap verecek, mahcup olmayacak işlere imza atmak gerektir.

Bu makale toplam 243 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi