Bugün; 28 Mart 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Dün ile bugünün kıyaslaması
Tarih : 2015.10.07  23:44:20

Çok değil bundan tam 12 yıl önceydi; koalisyon hükümetleri iş başındaydı. Ortalıkta andıçlar, fişlemeler, ekonominin dibe vurması, batan bankalar, ülkeyi esaret altına almaya yönelik hukuk dışı yapılanmalar, mafya, kapkaç, terör, kuyruklar, her gün gelen zamlar, enflasyonun bir değil iki ve üç haneli rakamlara çıkması, alım gücünün azalması hatta hiç olmaması, herkesin birbirinden korkar, şüphelenir hale gelmesi…. Üniversiteler; ilim ve araştırma yapma yerine; teröre prim veren, öğrenciler arasında; şucu, bucu… ayırımlarının zirveye çıktığı, başı kapalı öğrencilerin ikna odalarında tehdit edilmeleri,  kampüslerde başı örtülü öğrenci avı yapılması, o dönemin başbakanını devirmek için düzmece raporlar hazırlanması, karanlık bir ortam…

Sekiz yıllık kesintisiz eğitim adıyla meslek okullarını bitirdiler. Hatta o dönemin Başbakanı; ‘siyasi hayatıma mal olsa da sekiz yıllık kesintisiz eğitim çıkartılacaktır.’ Demişti.

Karadeniz sahil yolunu; yandaşlara peşkeş çekmek için bitiremediler. Neye el attılarsa her şey ellerinde kaldı. Mantar biter gibi holdingler ortaya çıktı, bir çoğu ortaklarını mağdur etti. ekonomiyi renklere ayırdılar. Baskın güç olarak bilinenler, yeşil sermaye dedikleri; saf Anadolu sermayesini bir kaşık suda boğdular. 

AK PARTİ hükümeti iş başına geçtikten sonra her şey değişti.  Hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Ne eski siyaset, ne eski ekonomi, ne eski zihniyet…. Tabular bir bir yıkılıyor. Hukuksuzluklar sona eriyor.

Daha dün denecek kadar yakın bir zamanda dünya bizi tanımıyordu. Türkiye nerededir? nasıl bir ülkedir? Türkler kimdir?...... gibi bilgilerden yoksundu dünya. Hatta Türklere; ‘barbar’ diyorlardı.  Kimse Türkiye ile ticaret yapmayı aklının ucundan bile geçirmiyordu.

Korkulu rüya olan ve her Allah’ın günü bir çok insanımızı kaybettiğimiz karayolları, bölünmüş yol olarak devreye girdi. Yurdun her tarafı demir ağlarla örülüyor.  Gap, Kop, Dap için büyük ilerlemeler oldu. Terörle yanyana giden siyasi partinin foyası meydana çıktı! Hükümet, Güvenlik güçlerine; “tek bir terörist kalmayıncaya, silahlar gömülüp, yok edilinceye kadar temizlik harekatına devam, ülkenin barışına, güvenliğine, huzuruna yönelik havada uçan kuşu da görseniz vuracaksınız” talimatı verdi!

Ülkemiz dünyada söz sahibi oldu. Orta Doğu’da,  Kafkaslarda, Balkanlarda, Türki ülkelerde, Afrika’da- ki Afrika, bir zamanlar batılıların, emperyal güçlerin sömürdüğü, ezildiği bir ülke idi.- şimdi bu ülkelere yapılan insani yardımlar, bura insanına insan şahsiyetinin verilmesi….  El uzatılması…. Durum iyiye gidiyor…inşallah, 1 Kasım seçimlerinde de aynı güzel manzara çıkacak ortaya!

Meselem, AK PARTİ meselesi değil. Meselem; ülkemin istikrar içinde yoluna devam etmesi. Eğer olabiliyorsa CHP veya MHP tek başına iktidarı elde etsin. 7 Haziran’da yeterli oy alamayan CHP 1 kasım’da iktidar olabilir mi? 80 Milletvekili çıkaran MHP, sizce tek başına iktidar kolduğuna oturabilir mi? Bunlar olamayacağına göre…ortada tek laternatif kalıyor; hali hazırdaki hükümetin tek başına tekrar iktidara getirilmesi!

Bu makale toplam 255 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi