Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Farklı bir Belediye
Tarih : 2016.04.02  10:20:47

kazim_ozturk@mynet.com

31 Mart 2016 tarihinde Konyalı Yazarlar olarak, Selçuklu Belediyesi’nin kurduğu ve her gün sayısının arttığı kütüphaneleri ziyaret ettik. Hatta 01 Nisan tarihinde de birkaç kütüphane açılışı daha yaptı. 

Belediye, kurulduğu andan itibaren ilginç çalışmalara imza atıyor! Bu konuda belediye başkanlarını tebrik etmek istiyorum. Hali hazır başkan Uğur İbrahim Altay, hizmet çıtasını daha da üst seviyelere yükseltmenin çabası içinde!  

Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin ilk Tropikal Kelebek Bahçesi, Selçuklu’nun sosyal ve kültürel hayatında önemli bir işlevi yerine getiren mahalle konakları, Selçuklu’nun farklı noktalarında vatandaşların hizmetine sunmak üzere inşa edilen Hanım Lokalleri, Selçuklu’nun farklı noktalarında vatandaşların hizmetine sunmak üzere inşa edilen Aile Yaşam Merkezleri, Selçuklu’nun sosyal ve kültürel hayatında önemli bir işlevi yerine getiren emekli konakları, işlevsel özelliklerinin yanı sıra farklı mimari yapısı ile bulunduğu bölgenin estetik değerini artırmıştır. Emeklilere yönelik zaman zaman sosyal içerikli etkinlikler ve geziler düzenlendiği lokallerden 8 bin 500 emekli faydalanıyor.

Saraybosna Mevlevihanesi

Bosna Sancak Beyi İshak Bey’in oğlu İshabe tarafından 1462 yılında yapılan tarihi mevlevihane 1954 yılında yıkılmıştı. Stari Grad ve Selçuklubelediyesinin kardeşlik protokolü kapsamında tekrar hayata geçti. Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarının hemen yanı başında Saraybosna’ya hakim bu tepede bulunmaktadır.  

Tarihi Mevlevihane, daha önce Miljaçka Nehri kenarındaki Bentbaşı mevkiisinde bulunuyordu.

 ''Balkanlar Mevlevihane Araştırma Merkezi'' olarak hizmet verecek ve Hacı Mustafa Vakfı tarafından işletilecek tekkede, Mesnevi dersleri, Mesnevi'nin Türkçe ve Boşnakça çevirileri ve kültürel etkinlikler yapılacak.

 SEDEP (Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi)

Selçuklu ilçesinde bulunan 125 okul, 83.455 öğrenci ve 4.115 öğretmeni kapsayan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi gerçekleştirildi. Selçuklu’daki tüm ilk ve ortaokulların tamamın da 8 değer (sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk, sabır, saygı, öz denetim) eğitim öğretim dönemi süresince 5 milyonun üzerinde yayınla bu değerlerin anlatılması sağlandı. SEDEP; Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte yürütülmektedir.

 1. Ulusal Sille Sempozyumu

Selçuklu Belediyesi öncülüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sille'yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği'nin katkılarıyla 1. Ulusal Sille Sempozyumu gerçekleştirildi. 2 gün süren sempozyumda 5 bin yılı aşkın tarihe sahip "Sille" konuşuldu.

Sempozyum bildirileri kitap haline getirilerek Sille'nin geleceğine ışık tutuldu.

"1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışması

Selçuklu Belediyesi Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında “1 Hadis 1 Film” gerçekleştirdi.

Kariyer Okulu

“Selçuklu Kariyer Okulu”  programı kapsamında, kişisel gelişim uzmanı ve yazar Ahmet Şerif İzgören,  “Geleceği Yönetmek” isimli sunumuyla öğrencilerle bir araya geldi. Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen programda her ay farklı konu ve konuklarla öğrencilerin eğitim hayatına destek sağlandı. Mezuniyet sonrası iş bulma, etkili CV hazırlama, uygun meslek seçimi gibi konularda da eğiticilerin öğrencilere aktardığı bilgiler ışığında kariyer okulu neticelendirildi.

Selçuklu'da Sokak Hayvanları Unutulmuyor

Konya’da  yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar ve sokak hayvanlarının hayatta kalma mücadelesine Selçuklu Belediyesi katkıda bulunuyor. Selçuklu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde bulunan kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarında bulunan hayvanların yanı sıra kuş ve sokak hayvanlarının da yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor. 

SEDEP

Selçuklu Belediyesi tarafından, ilçemiz anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanması planlanan SEDEP (Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi), öğrencilere temel insani değerlerin kazandırılmasını amaçlayan ve resmî müfredatla birlikte uygulanmaya müsait bir program arayışının ürünü olarak 2012-2013 eğitim yılında başlamıştır. SEDEP, öğretim programları değerlendirilerek bunlara paralel olacak şekilde geliştirilmiştir. Veli ve öğretmenlerimizin de etkin atılabileceği çalışmalara yer verilerek tüm toplumu kucaklayacak yeni etkinlikler belirlenmiştir. Bu etkinliklerle SEDEP, sosyal alanda etkinliğini tüm paydaşların desteği ile artırmaya devam edecek, hem Selçuklu’muz hem de ülkemizde değerlerimizle ilgili farkındalık daha da artırılacaktır.

Eskiden belediye denince akla; asfalt döken, alt yapı yapan, bina ve iş yerlerine ruhsat veren, pazarları denetleyen, yangın söndüren… birimler gelirdi! Son zamanlarda bu hantal anlayış yıkıldı. Gittikçe de değişik projeler üretme gayretine giriyorlar! Allah yollarını açık etsin.

Bu makale toplam 479 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi