Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
"Biz, Bir Milletiz" mesajıyla yola çıkan farklı bir dernek
Tarih : 2016.05.11  23:41:24

kazim_ozturk@mynet.com

Yıl 2008. Bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmadan, dünyanın her yerinden ülkemize ve şehrimize eğitim ve öğretim için gelen tüm öğrencilere ev sahipliği yapmak amacıyla gönüllü olarak yola çıktı. 2010 yılında kurumsallaşarak Konya’da öğrenim gören 90 ülkeden yaklaşık 3 bin misafir öğrenciye hizmet vermektedir.

“Biz, bir milletiz” sloganıyla yola çıkan bu farklı dernek; “İKİ DOĞU, İKİ BATI” ismini taşımaktadır. Uluslararası öğrenci derneği statüsündedir.

Dernek; misafir öğrenciler için eğitim programları, sosyal etkinlikler sayesinde farklı coğrafyalardan gelen binlerce öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuurunu vermeyi amaçlamaktadır. 

Konya’da 90 ülkeden gelen 3 bin misafir öğrenci, eğitimlerine devam etmektedir. Bu öğrenciler için; Uluslararası öğrenci buluşmaları, tanışma ve kaynaşma programları, ülke çay ve yemek günleri, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, burs ve eğitim desteği çalışmaları, Türkçe dersleri, dil seminerleri, temel Dini Bilgiler Eğitimleri, Akademik eğitimler, kamp ve geziler, sportif faaliyetler, ülke tanıtım programları, proje çalışmaları, kitap tahlilleri ve divan seminerleri, konferans ve paneller, iftar programları, öğrenci evleri ve yurt çalışmaları…yapılmaktadır.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteğiyle İki Doğu İki batı Uluslararası Öğrenci Derneği, Konya’da gerçekleştirmiş olduğu; “Uluslararası Öğrenci Akademisi 2015” projesi kapsamında 282 öğrencinin başvurusunu almıştır.

Dersler 25 Şubat’ta başlamış olup; 11 adet okuma grubu ve 9 adet atölye ile birlikte kademe seminerleri şeklinde 21 Haziran’a kadar devam etmiştir. Ders dışında fuar gezileri, kütüphane ziyaretleri, müze ziyareti gibi etkinlikler, atölyelerle gerçekleştirilmiştir.

Eğitim kadrosu; Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversitesinden 6 profesör, 6 doçent, 3 yard. Doçent, 5 araştırma ve öğretim görevlisi ve 5 eğitimciden ibarettir. Ayrıca alanında uzman; Yönetmen, Psikolog, Muhabir ve eğitimcilerden de yararlanılmıştır.

Proje sayesinde öğrenciler, birbiriyle tanışmış ve uluslararası öğrenci farkındalıkları artmıştır. Dolayısıyla, dostluklar kurulmuş, Muhacir- Ensar anlayışıyla hareket edilmiş ve hareket edilmektedir.

Okuma grupları oluşturulmuş, bu gruplar;

Tarih okuma grubu, Uluslararası İlişkiler Okuma grubu, Dil ve Edebiyat Okuma grubu, Sinema okuma grubu, Dini Metinler okuma grubu, Düşünce ve felsefe okuma grubu.        

Eğitimciler, alanlarında tecrübeli ve başarılı olmalarının yanında, uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalara ilgi duymaları, eğitmlerin kalitesini arttırmıştır. Öğrencilerle ders dışında da özel olarak ilgilenilmektedir. Bu sebepten ötürü, tüm öğrencilerde bir memnuniyet meydana gelmektedir.

Dernek, uluslararası öğrencilere yönelik olarak; Burs, Barınma, Değerler Eğitimi, Akademik Destek çalışmaları, Rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.

Kur’an eğitimi, Arapça eğitimi, İngilizce eğitimi, Yabancı Öğrencı Sınavı (YÖS) seminerleri, Okçuluk eğitimi, Futbol turnuvaları, satranç ve masa tenisi eğitimleri, pikniklerle… dünyanın dört bir yanından gelen misafir öğrenciler, bir araya gelerek, kardeşlik ve dostluk bağları gelişmektedir.

  Şehrimizde böyle bir gönüllü kuruluşun oluşu, şehrimiz, insanımız ve özellikle insana yatırımı önceleyen insanlar tarafından büyük kazanımdır. İşte bunun adı zenginliktir! Dernek yöneticilerine, derneğe destek verenlere, eğitimlerine katkı sunanlara, her zaman ve zeminde böylesi kuruluşların yanında olanlara selam olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu makale toplam 268 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi