Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Konya kitap fuarında aşka düşen pervaneler
Tarih : 2018.04.02  15:58:17

kazim_ozturk2016@mynet.com

Aşk; eğer içinde ilahi vasıf varsa bir anlam ifade eder. İçinde ilahi özellik olmayan, rahmani sıfat taşımayan hiçbir şeyin değeri yoktur. İnsan, her yönüyle Rahman’ın kulu olduğunu idrak etmek durumundadır. Bu açıdan baktığımız zaman yeryüzünde hiçbir insan, Allah’ın varlık sınırları dışında değildir ve olamaz da.

En yüksek ve n önemli ilke şudur; Biz nihai olarak en gerçek ve en yüksek aşkın, hakiki aşkın hizmetindeyiz. Bu, etkinliklerimizi değerlendirirken kullandığımız en önemli ölçüdür. Aşk ilkesini anlamak için onu “akıl” ile karşılaştırmamız gerekir.

Maneviyat arayan bizler, entelektüel akla çok fazla vurgu yaptığımız zaman, kendi aşk mektuplarını okumakta ısrar eden ve yanında oturan sevgilisini ihmal eden aşığa benzeriz. Bu, en iyi durum senaryosudur. İlahi aşkı bize Mevlana öğretir. Onun bize öğrettiği aşkta; olumsuzluklar yoktur, kötülüğün esamisi okunmaz. Hep, hayrı, iyiliği, güzelliği, kardeşliği, sevgiyi, hürmeti, veren el olmayı, gözyaşlarını silmeyi, dünyayı cennet yapmayı… ilke edinir.

Bir dostum;

“Hocam, ben ilahi aşka inanmam. İnsan Allah’a âşık mı olur? Bu saçma bir şey” demişti. Tabii ki İlahi aşk var. İlahi aşk olmasaydı insan olur muydu? Dünya yaratılır mıydı? İlahi aşk; Allah’ın kullarını sevmesi, kulların da Allah’a olan bu sevgiye karşılık vermeleri. 

Bunu Batı anlamış. Bu yüzden Mevlana, Batı’da en çok okunan şairdir. Çok güzel bir İngilizce ile yapılan tercümeleri yüz binlerce satıyor. Şiirleri ce CD’leri okunuyor.

Madonna gibi ünlü sanatçılar, albümlerinde Mevlana’dan şiirlere yer veriyor. Böylece hem ona olan sevgi ve saygılarını, hem de onu sevenlere ulaşmayı hedefliyorlar. İşin ilginç yanı, Mevlana’yı okuyanların; her dinden, her ırktan, her inançtan olması.

Bugün Edebiyat hayatında heyecan verici edebi ve felsefi bir güç olmuştur. Bunun en önemli sebebi; kimseyi incitmemesi, mesajlarını herkesi kucaklayacak biçimde vermesi, kimseyi ötekileştirmemesidir. 

“AŞKA DÜŞEN PERVANELER- Mevlana Etkiliyor” isimli yeni kitabımız hamdolsun Kitaparası yayınlarından çıktı. Konya Kitap günlerinde okurlarımızdan iyi bir geri dönüşüm oldu.  Kitabı alanlardan bir çoğu;

-“Hocam, daha önce de, diğer kitaplarınızı almış ve okumuştum. Bu kitabı da alır almaz bir solukta okudum. Cümleler insanı yormuyor, anlaşılır bir dil kullanılmış, hem Mevlana’nın şahsında ilahi aşkı anlamak, Mevlana’nın şahsında İslam’ın evrensel mesajlarını benimsemek, İslamın bütnleştirici, kaynaştırıcı ilkelerine sahip olmaya vesile oluyor.” diyerek memnuniyetin izhar etti.

Konya Kitap Günlerinde TYB standına gelen okurların ilk baktığı kitaplar, Mevlana ile ilgili olanlardı. Acizane bu fakirin kaleme aldığı ve Çizgi yayınlarından çıkan; “MEVLANA’NIN TEFEKKÜR DÜNYASI” da ilgi gören kitaplar arasındaydı.  “AŞKA DÜŞEN PERVANELER”kitabını imzalatmak için gelen bir okul müdürü;

“Kazım hocam sizinle okulda bir söyleşi yapmak istiyoruz. Söyleşi için okulumuza gelir misiniz?” dedi. Daha önce, bu müdür kardeşimiz, diğer kitaplarımı da okumuş ve memnun kalmış. 

 

Bu makale toplam 205 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi