Bugün; 25 Nisan 2024, Perşembe
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Aday adaylık başvuruları başladı
Tarih : 2018.11.08  15:47:09

29 Mart 2019 mahalli seçimler için Belediye Başkanlığı aday adaylık müracaatları başladı. Kendisini; “ben, bu konuda yetenekliyim, bu işi yapabilirim, belediye başkanlığı benim işim, bir hak daha versinler bak nasıl uçuracağım belediyeyi…” diyenler çıkacak ve aday adayı olacak.

Aslında belediye seçimleri önemlidir. Belediye başkanı olan kişiler, halkın birebir önünde, yanında, arasında, içinde olan kimseler. Şehrin sorunlarını halk ile birlikte çözecekler. Kapılarını halka kapatmayacaklar. İstişare yolunu tıkamayacaklar. “ben yaptım oldu” yanlışına düşmeyecekler. Devletin parasını, halkın dişinden tırnağından artırarak vermek zorunda olduğu paraları çarçur etmeyecekler. Belediye başkanı ile görüşmek isteyen halka karşı hiçbir zaman soğuk duvar olmayacaklar.

Belediye başkanlarının işi; şehirlerinin; kültür, sanat, turizm ve tarihi eserlerini gözü gibi korumak, milli ve manevi değerlere saygı konusunda hassas davranmaktır. Yol açacağım, imara imkân vereceğim diyerek kültür katliamı yapmamalıdır. Cadde ve sokaklara; edebiyat, kültür, sanat, ilim alanında isim yapmış şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi konusunda titiz olmak, çiçek isimleri, böcek adları, bizim kültürümüzde olmayan isimleri koymamakta halk ile birlikte hareket etmek, camilerimize, tekke ve türbelerimize, devlete, millete, dine hizmet edenlere karşı vefakâr olmak.

Belediye başkanı iken hiçbir performans sergilememiş, önüne geleni kapmış, arkasına geleni tepmiş, “başkanım, şu şöyle olsa daha iyi olur veya bunu şöyle yapalım…” diyenlere kapıyı gösterenlerin tekrar başkanlık için başvuru yapmaması daha sağlıklı olur. Başkanlığı döneminde halktan tepki alanların tekrar sahneye çıkması hem ayıp, hem de ahlaki değil.

Parti genel merkezlerinin, bu hususları dikkate alacağını umuyorum. Bu konuda tek tek, kapı kapı dolaşılarak; “Başkan olarak kimi görmek istersiniz? Şu isimler başkan olabilir mi? Nedenleriyle birlikte sözlü ve yazılı anketler yapılarak, ama halkın görüşlerine önem vererek yapılırsa hata oranı çok az olur, genel seçimlerdeki hatalara düşülmez kanaatindeyim. Genel seçimlerde milletvekili sıralamasındaki hatalar yüzünden oylarda düşüş yaşandı.

05 Kasım 2018 tarihi itibariyle başlayan Belediye Başkan aday adaylıkları konusunda bakalım kimler, hangi isimler öne çıkacak, hep birlikte göreceğiz. Asıl göreceğimiz husus; aday adaylığından, kimler, adaylığa yükselecek? Seçimde kimleri Belediye Başkanı olarak karşımızda göreceğiz?

İnce elenip, sık dokunması lazım. Zira böylesine önemli bir konunun ihmale gelir tarafı yoktur. Halkın içine sinmesi; “hah işte, aradığımızı bulduk” diyebilmelidir halkımız.

 

Bu makale toplam 185 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi