Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
"Cezaevi benim Rabbimle buluşma yerim"
Tarih : 2019.05.19  22:24:45

 

 Kur’andaki Yusuf kıssası bir kez daha mucizevi özelliğini gösterdi. Hep denir ya ceza evlerine; “Medrese-i Yusufiyye” diye. “Her olanda bir hayır vardır” diye de çok güzel vecizelerimiz var. Erzurumlu İbrahim Hakkı da  tevfiznamede şöyle der;

 

Hakk şerleri hayr eyler

Zannetme ki gayr eyler 

Ârif anı seyr eyler

Mevlâ görelim n'eyler

N'eylerse güzel eyler

 

 

Sen Hakk'a tevekkül kıl

Tefvîz et ve râhat bul

Sabr eyle ve râzı ol

Mevlâ görelim n'eyler

N'eylerse güzel eyler

 

 

Kalbin ana berk eyle

Tedbîrini terk eyle

Takdîrini derk eyle

Mevlâ görelim n'eyler

N'eylerse güzel eyler

 

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda anlamlı bir etkinlik yapıldı. Madde bağımlısı 29 yaşındaki Abdulkadir Geylani Tekgöz, cezaevindeyken sadece Kuranı Kerim okumayı öğrenmekle kalmamış, aynı zamanda hafız olmuştu. Tekgöz için cezaevinde “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. 

Diyanet İşleri Başkanlığıyla Adalet Bakanlığı arasında yapılan protokol ile 8 erkek 1 bayan vaizle Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ve açık cezaevinde diyanet işleri başkanlığı olarak hizmet verilmektedir.

Ceza evleri, işkence yerleri değildir. Oraya hasbelkader düşen kardeşlerimiz oluyor. Kaderin cilvesi mi diyelim, nefse uymak mı diyelim, bir anlık öfke mi diyelim… ne dersek diyelim ama buradaki dostlarımızın da bir insan olduğunu, yaptıklarından pişman olup, tövbe edince hiç günah işlememiş olacağını bilerek davranış sergilemek, insan kazanmak demektir. Hayatta insanın başına her şey gelebiliyor. Hiçbir insan günahsız değildir.

Önemli olan insanların elinden tutmak, onlara yol göstermek, rehberlik yapmak. İşte bu yönüyle en güzel rehber, kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an’la istikametini bulan, dalaletten hidayete erenlerin sayısı saymakla bitmez.

Ramazanın kazandırdığı ve hepimizi sevinç gözyaşlarına boğan bu güzellik asla unutulmayacaktır. Sebep olanlara ve özellikle de Abdulkadir Geylani Tekgöz’i; kararlılığından, azminden, Kur’ana olan sevgisinden dolayı tebrik ederim. Rabbim, bundan sonraki hayatının daha güzel olacağına inanıyorum. Allah, yar ve yardımcısı olsun.

Konya Başsavcılığı, Cezaevi savcılık ve Müdürlüğü, Konya il Müftülüğü ve değerli vaiz ve Kur’an öğreticisi kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum. İnsan kazanmanın mutluluğunu bize yaşattıkları için şükranlarımı sunuyorum.

Böylesine güzel davranışlar sergilendiği sürece “temiz toplum” oluşturmak mümkün olur. Hepimiz bu konuda görevliyiz, sorumluyuz. Milletçe her birimizin olumsuzluklara karşı duyarlı olup, elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Hiçbir insanımızın kötülük içinde bocalamasına gönlümüz razı olmaz.

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, meslek hayatında ilk kez cezaevinde icazet merasimine katıldığını belirtti. Duygularını şöyle dile getirdi; “Ben çok icazet törenine katıldım. Çok da cezaevinde yıllarca derse gittim. Ama ilk defa bir cezaevinde bir icazet törenine katılıyorum. Emeği geçenlerden sebep olanlardan destek verenlerden ve dua edenlerden Allah razı olsun. Heralde hayatımızın en anlamlı anlarından birini yaşıyoruz."

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise; "Cezaevinde bulunan kardeşlerimiz var. Bunlar bir şekilde buraya girdi diye hayattan kopup, herşeyden uzaklaşıp insanlıktan ayrılacaklar diye bir mevzu söz konusu değil. Zaten bunun bilincinde olan adalet bakanlığımız, devletimiz ve Konya üzerine baktığımızda sayın cumhuriyet başsavcımız sizlerin daha yüksek meziyetlere ulaşmanız manasıyla birçok faliyette bulunuyorlar." İfadesini kullandı.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Mehmet Uslu, Abdulkadir Geylani Tekgöz’ün hafızlık serüvenini anlattığı sırada salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Gerçekten duygulanmamak mümkün değildi. Demek ki, insan isterse yapabiliyordu, azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyordu. Bunun en açık ve somut örneğini Abdülkadir’de görüyoruz. Toplumdaki diğer Abdülkadir’ler de aynısını yapabilirler. Yeter ki beyinlerinde bitirsinler olumsuzlukları.


Abdulkadir Geylani Tekgöz; “cezaevi benim rabbimle buluşma yerim” diyerek, Çok anlamlı, ders verici ve ibretlik bir söz sarf etti. Yolun açık olsun Abdülkadir Geylani! Rabbim, iki cihanda mutlu eylesin. Kur’an’la olan bağın ve dostluğun kıyamete kadar sürsün. Gözlerinden öperim.

Bu makale toplam 277 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi