Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Dünya Türkiye'den övgüyle söz ediyor
Tarih : 2020.04.11  13:01:46

Koronavirüsün dünyada yayılmaya başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin aldığı önlemler bütün dünyanın dikkatini çekerken son gelişmeler ise adeta gündeme oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla tüm ülkede maske satışı durduruldu. Maskeler PTT ve e- Devlet üzerinden vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. İsrail'de Erdoğan gündemin ilk sırasına yerleşti.

"Erdoğan'ı örnek almalıyız'' 

İsrailli gazeteci Amichai Stein, Twitter hesabından "Bunu yazdığıma inanamıyorum ama Erdoğan'ı örnek almalıyız." diye yazdı.

İtalyan çocuktan yardım sonrası Türkiye'ye duygu dolu mesaj

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfektanlar, askeri kargo uçağıyla İtalya'ya ulaştı. Malzemelerin ulaşmasının ardından Milano'da yaşayan Ernest Gabrielle Scrocchi isimli 10 yaşındaki çocuk, Türkiye'ye duygu dolu teşekkür mesajı yolladı. Scrocchi videoda, 'Türk halkına ve Türk devletine İtalya'ya yaptıkları bu yardım için teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Türk halkı' ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün vurduğu İtalya’da 2 yaşındaki bir çocuğun umudu Türkiye oldu. Kök hücre nakli gereken çocuk için uygun donör Türkiye’de çıkınca hava sahası iyiliğe açıldı. Kök hücreyi Türk doktorlardan alan Dr.Nicoletta Sacchi, “Bu zor dönemde Türkiye’nin yardımını asla unutmayacağız” dedi.

Daha sonra havalanan jet, kök hücreyi sorunsuz bir şekilde Roma’ya götürerek, naklin yapılacağı hastaneye teslim etti. İtalya Kemik İliği Donör Kayıt Merkezi Direktörü Dr. Nicoletta Sacchi, nakil işleminin yapılması sonrasında Türk makamlarının bilgilendirileceğini belirterek, “Bu oldukça zor dönemde Türkiye’nin yardımını asla unutmayacağız” dedi.

DSÖ: Türkiye koronavirüs ile mücadelede örnek bir ülke ve süreci şeffaf yürütüyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'nin koronavirüse karşı verdiği mücadele ile dünyaya örnek bir ülke olduğunu belirtti. DSÖ Temsilcisi Ursu ayrıca, Türkiye'nin süreci şeffaf bir şekilde yürüttüğünü ve verileri eletronik ortamlarda doğru yaptığını ifade etti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ursu, Türkiye’deki salgınla ilgili test, vaka ve can kaybını içeren güncel rakamları değerlendirdi. Ursu, “Türkiye, tanı kapasitesi ve Kovid-19 ile mücadelede tedavi konusundaki muazzam çabaları sayesinde örnek bir ülke. Türkiye bu süreci, vaka ve ölüm verilerini elektronik ortamdaki doğru paylaşımlarla şeffaf bir şekilde yürütmektedir.” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Yeni tip Corona Virüsü (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında TSK'ye ait İtalya ve İspanya'ya tıbbı malzeme götüren uçağın fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan Stoltenberg, "NATO dayanışması faaliyet halinde. NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum. Birlikte daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.  

Türkiye, bu olayda da haklılığını ve yaptığı işin doğruluğunu ortaya koymuş bulunuyor. Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünden; “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol”, “Şefkat ve merhamette güneş gibi ol”…ilkeleri doğrultusunda hareket ederek, aklıselim sahiplerinin övgüsüne mazhar oluyor. İyilik yap denize at, balık bilmezse, Hâlık bilir. 

İnsan Olmak!


Askıya ekmek koymak, fakirlere aş bulmak,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak,

Zimem defterlerinden, sayfa yırtıp borç silmek,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak!


Sadaka taşlarını, yardımlarla doldurmak,

Evlenecek kızları, çeyizlerle güldürmek,

Yaralı hayvanları, yerlerine bildirmek,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak!


Yoldaki engelleri, atıvermek eliyle,

Gönülleri hoş etmek, tatlı sözlü diliyle,

Örnek olmak herkese, mütevazı haliyle,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak!


Herkesi selamlamak, tebessüm edivermek,

Yaşlıya muhtaçlara, yardıma gidivermek,

İhsan güzelliğini, her zaman tadıvermek,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak!


Hoşlanmadıklarını, başkasına etmemek,

Topluma zarar veren, yanlışlara gitmemek,

Nâdânlarla bir olup, yaranları itmemek,

Çok güzel âdet bunlar, ne güzel insan olmak!

 

Bu makale toplam 75 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi