Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Kazım Öztürk
Metni küçült
Kazım Öztürk
ÖZTÜRKÇE
Bayrama şurda ne kaldı?
Tarih : 2022.04.28  18:12:03

Kovid-19 salgınından sonra bu sene rahat ve huzurlu bir Ramazan geçirdik hamdolsun. Sevinerek, koşarak, neşe içinde camilere koştuk, mukabeleler dinledik. Hatimler yapmaya gayret sarf ettik Allah kabul etsin.

Rabbime devamlı niyazım şudur:

“Allah’ım! Bayrağımızı indirtme, ezanımızı dindirtme, ülkemizin İslamî hassasiyetle mücehhez yöneticilerine güç kuvvet ver, ayaklarına taş değdirtme. Bu cennet vatanımıza kast eden dahili ve harici bedhahlara fırsat verme. Neslimizi; Kur’an’a hadim, imanda daim, sabırda kaim olanlardan eyle!”

“KUR’AN’CA TEFEKKÜR” isimli kitap çalışmamda şu hakikatleri dikkatlere sunmaya çalıştım:

Kur’an

Haktan gelen mektubu, pasajı oku,

Medenî hayat gelsin, yok olsun hüsran,

Resul kıssalarından, mesajı oku,

Ölü kalpler can bulsun, dirilsin insan!

 

Ayetler nakış nakış, oya misali,

Gönüllere işlenmiş, her bir timsali,

Hicranları bitirir, Rabbe visali,

Kur’an kılavuz olsun, durulsun zaman!

 

İnsanı inşa eder, İslamî yolda,

Kötüyü alır gider, ihsanî elde,

Sevgiye sevgi katar, irfanî kulda,

Kur’an şifa sofrası, kurulsun her an!

 

Dünyaya muhabbeti, getirecek o,

Savaşları nefreti, bitirecek o,

Dostlukların tahtına, oturacak o,

Kur’an barış kapısı, girilsin her an!

 

Sadra şifa veriyor, okundukça hep,

Hüzün sona eriyor, dokundukça hep,

Sıcaklığı sarıyor, bakındıkça hep,

Kur’an kucak açıyor, sarılsın her can!


“Onlar, ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de, Allah nurunu tamamlayacaktır!” (Saff/8) 

“Eğer biz bu Kur’an’ı bir dağın tepesine indirseydik, sen onu Allah korkusundan başını eğip paramparça olduğunu görürdün. Biz bu misalleri insanlara veriyoruz ki, etraflıca düşünüp gerekli dersi alsınlar.” (Haşr /21)

“Hiç biriniz ister mi ki, ağaçlarının arasından ırmaklar akan, içinde her çeşit mahsul bulunan, hurma ve üzümlerle dolu bir bahçesi olsun; sonra kendisine tam ihtiyarlığın gelip çattığı, bakıma muhtaç çocuklarının da bulunduğu bir sırada aniden ateşli bir kasırga gelip o bahçeyi yakıp kül etsin? Elbette istemez. İşte Allah, düşünesiniz diye size ayetleri böyle açıklıyor.” (Bakara / 266)

“O akıl sahipleri, ayakta dururken, otururken ve yanları üzerine yatarken daima Allah’ı zikrederler; göklerin ve yerin yaratılışını tefekkür ederler ve: “Rabbimiz! Sen bunları boşuna yaratmadın. Sen bütün eksik sıfatlardan uzaksın. Bizi cehennem azabından koru!” derler.” (Âl-i İmrân / 191)

“Sonra her türlü meyveden ye de, bal yapmak üzere Rabbinin sana takip etmen için belirlediği yolları tam bir inkıyatla tut!” Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki onda insanlara şifa vardır. Şüphesiz bunda, sistemli bir şekilde düşünen kimseler için kesin bir delil ve ibret vardır.” (Nahl /69)

Bu Kur’anî gerçeklere uyduğumuz, itibar ettiğimiz ve hayatımızı bu istikamete çevirdiğimiz zaman her günümüzün bayramlaştığını, her gecemizin kadirleştiğini göreceğiz.

Müslümanlar olarak tüm kardeşlerimin -geçmiş demeyeceğim- hiç bitmeyecek olan Kadir gecelerini tekraren tebrik eder ve bayrama beş kala huzur içinde bir bayram sevinci yaşamayı bizlere lütfetmesini Rabbimden niyaz ederim.

 

Bu makale toplam 64 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi