Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Mehmet Emin Parlaktürk
Metni küçült
Mehmet Emin Parlaktürk
Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm'ı
Tarih : 2018.07.16  11:49:42

Yeni Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ziya SELÇUK, inşaallah farklı bir anlayışla eğitime yeni, güçlü ve kalıcı bir soluk getirerek Kur'an'dan uzaklaşan toplumdaki yaygın Müslümanlık anlayışını virüslerden temizleyip bidat  ve hurafe kuşatması altındaki köhnemiş dini düşünce ve anlatımlardan İlköğretimden yüksekokula kadar tüm okullarımızı kurtarır da, yeni bir müfredatla merhum Mehmet Akif'in deyişiyle "asrın idrakine" hitap eden "vahiy"eksenli gerçek İslam'la bu toplumun doğrudan tanışmasına ve yaşanmasına katkı sağlar.

Asıl meselemiz, İslam'ı günümüz hayatına nasıl uyduracağımız, uyarlayacağımız, ayarlayacağımız meselesi değil, tam aksine günümüz hayatını İslam'ın gerçek kodlarına nasıl döndüreceğimiz, inanç ve ilkelerine nasıl uyarlayacağımız, yaşayabileceğimiz meselesidir. İslam'ın asrın idrakine arzı, İslam'dan taviz verilerek yapılamaz. Batıl fikir, bidat ve hurafeden arındırılıp gerçek İslam'ı asra arz ederek yapılır..

Çünkü, biz inanıyoruz ki, kıyamete kadar geçerli olan, her zaman dilimine ait bireysel ve toplumsal tüm düzenlemeleri güncel olarak içeren bir Kitap olan KUR'AN, an itibariyle manen (hatta maddeten de) hastalanan günümüz toplumuna ve insanlık dünyasına diriltici soluğuyla sunulmayı bekliyor.

Formel eğitim bunun en önemli ayağı olduğu için sayın SELÇUK'tan beklentimiz budur.

Bu makale toplam 628 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi