Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Ömer Lütfi ERSÖZ
Metni küçült
Ömer Lütfi ERSÖZ
Yeni Eğitim - Öğretim Yılı Hayırlı Olsun
Tarih : 2016.09.20  10:09:52

omerlutfiersoz@gmail.com    

Yeni eğitim-öğretim yılı, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun. 19 Eylül 2016 Pazartesi günü İlk ve Orta Öğretim Kurumlarımızda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamıştır. Bazı Üniversitelerimizde de eğitim- öğretime başlanmıştır. Genel olarak Üniversitelerimiz, önümüzdeki hafta başında eğitim-öğretime başlayacaklardır. Bu vesile ile bütün öğrencilerimize başarılar dilerim.

     Eğitim- Öğretim ’in önemini her birimiz en iyi şekilde bilmekteyiz. Bir milletin ilerlemesinde Maddi ve Manevi güzelliklere sahip olmasındaki en etkili gücün Eğitim-Öğretinden geçtiği aşikârdır. Bilgiye sahip olanlar her alanda başarılı olurlar. Eğitim ve öğretim, bir milletin ilerlemesinde ve cehaletin giderilmesinde en etkin yöntemdir.

     Gençlerimize, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı kalacakları, bununla beraber teknolojinin yararlı özelliklerinden de faydalanabilme imkânlarının sunulduğu çok güzel ortamlar hazırlanmış, hazırlanmaya da devam edilmektedir. Gerek okulda, gerekse okul dışında internetten bilgiye kolay bir şekilde ulaşılmaktadır. Öğrencilerimizin teknolojinin başında saatlerce kalması birçok sakıncayı da beraberinde getirmektedir. Teknolojiden faydalanma imkânları, kontrol altında, belirli sürelerle sınırlı olarak sunulmalıdır.

      Öğrencilerimizin çok iyi eğitim almaları için uğraştığımız gibi, dürüst, ahlâklı olarak yetiştirmeye, gerçek anlamda özen göstermeliyiz. Her türlü kötülükle mücadele etmeliyiz. Alkol, Uyuşturucu, Sigara, Fuhuş v.b. olumsuzluklardan evlatlarımızı uzak tutarak sorumlu kişiler olarak aydınlık yarınlara en güzel şekilde hazırlamalıyız.

     Gençlerimize öz güvenlerini vermeli, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak nesilleri yetiştirmeliyiz. Bu anlamda öz güvenlerini kazandırmalıyız. Arzu ettiğimiz şekilde nesilleri yetiştirmeye çalışırken, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kötü tavır ve davranışlardan, eğitim ve öğretim yoluyla uzaklaştırmalıyız.

     Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, bizler de kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan öğrencilerimizi kurtarmalıyız. Aydınlık yarınlara huzur, güven ve mutlulukla varmalıyız. Bu konularda en büyük görev anne-babalara ve Öğretmenlere düşmektedir.

     Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı sonlarına doğru, Liselerimizi karıştırmak isteyen bir takım hainler, teröristler devredeydi. Okulların kapanması sonrası 15 Temmuz darbe girişimi ile yapılmaya çalışılan ihanetin büyüklüğü net bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Okullarımızın açılması ile iç ve dış ihanet şebekeleri, teröristler, bir takım Provokasyonlar çıkararak, okullarımızı çatışma alanlarına dönüştürmek isteyebilirler. Değerli, Öğretmenlerimiz, Velilerimiz genç yavrularımızla yakinen ilgilenelim ve kötü emellerine alet etmek isteyen karanlık güç odaklarına fırsat vermeyelim.

     Sevgili Genç Kardeşlerimiz; sizler aklınızı kimselere kiralamayın. Kutsal değerlerimizin değerini ana kaynaklardan ehil kişilerden öğrenerek hayatınızı güzel ahlâk sahibi olarak yaşayın. Karanlık Güç Odaklarına karşı, bilgili, donanımlı olarak, Kur’an ve Sünnetten beslenerek, İrfanınızın, İmanınızın bir gereği olarak karşı durun. Birlik be beraberlik ruhunu daima koruyun.

       Değerli Anne Babalar; evlâtlarımızı kirli emelleri için kullanmak isteyen şer odaklarından koruyalım. Evlâtlarımızın kimlerle arkadaşlık kurduğunu, nereleri gittiğini takip edelim. Yavrularımızla ilgilenip zaman geçirelim. Bizler ihmal edersek, bizim bıraktığımız boşluğu doldurmaya çalışanlar olabilir. Çocuklarımız her birimiz için çok değerlidirler.

     Ebeveynler olarak, evlâtlarımızla ilgilenip zaman geçirelim ve çok değerli olduklarını hissettirelim. Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olması duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.

 

Bu makale toplam 465 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi