Bugün; 26 Nisan 2024, Cuma
Ömer Lütfi ERSÖZ
Metni küçült
Ömer Lütfi ERSÖZ
Gönül dostu M. Ali Köseoğlu'na teşekkürlerimi sunarım
Tarih : 2016.12.26  11:23:56

omerlutfiersoz@gmail.com

       İnsanlar vardır, hayatlarımızdan gelip geçerler. Kimileri ruhumuzda,  derin sevgi izleri, kimileri de hüzünler bırakarak giderler. Kan gibi, can gibi, canan gibi güzel dostlarımızdan olan Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü Sayın Mehmet Ali Köseoğlu kardeşimiz yaklaşık olarak beş yıla yakın bir süredir sürdürdüğü TYB Konya Şube Başkanlığı görevini, geçtiğimiz hafta sonu NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten Kardeşimize devretmiştir.

     Değerli Mehmet Ali Köseoğlu kardeşime; TYB Konya Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak yıllardır verdiği güzel hizmetlerden dolayı kalb-i şükranlarımı sunarım. Bundan sonra da yürüteceği Başkan Yardımcılığı görevinde de başarılar diliyorum.

     Malumunuz Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi1994 yılında kurulmuş olup, M. Ali Köseoğlu Kardeşimizde, o günden bugüne, yaşının yarısı kadar yaklaşık 20 yıldır emeği bulunmaktadır. Yusuf Türkalp’in Başkan olduğu 1999 yılından itibaren TYB Konya Şubesinin yönetiminde olmuş,  Ahmet Köseoğlu ve Bekir Şahin’in başkanlıklarında da başkan yardımcısı olarak yıllara yayılan hizmet yelpazesinde yer almıştır.

     Başkanlığı döneminde; Türkiye Yazarlar Birliği’nin tüm uluslararası etkinliklerinin Konya’da yapılmasını sağlamıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: Ahlak Şurası, Tarihî Roman ve Romanda Tarih Sempozyumu, Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongresi, Başka şehir ve ülkelerde gerçekleşen tüm uluslararası etkinliklere Konyalı yazar ve şairlerin davet edilmesi gibi etkinliklerdir.

     Başkanlığı döneminde; TYB Genel Merkezi tarafından verilen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödüllerinde Konya’nın her yıl adının yer alması için çabası unutulmaz ve takdire şayandır. Kamu Yayıncılığı Ödülleri 2012 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve 2014 yılında da Selçuklu Belediyesi’ne verilmiştir. Konyalı yazarlar da (İbrahim Demirci, Ahmet Kuş, Ahmet Murat Özel) ayrıca Özel Yayıncılık dalında Çizgi Kitabevi Sahibi Ömer Arlı TYB’den ödül alan isimler arasında yer almıştır.

     Büyükşehir, Selçuklu,  Karatay Belediyeleri, Necmettin Erbakan ve Selçuk Üniversiteleriyle ortaklaşa programlar gerçekleştirmişlerdir. Üniversite camiasının ve gençlerin kültürel etkinliklere ilgileri arttırılmıştır. TYB’yi kültürel bir merkez haline getirmek üzere yıllara yayılan hizmetlerin amaçlandığı gibi gerçekleşmesi için yoğun gayretler gösterip, sonucunda da başarılı olmuştur.

     Muğla’ya görevlendirildikten hemen sonra Konya ile Muğla’nın irtibatını artıracak çalışmalara girişip, Konyalı yazarları Muğla’da misafir ederek hem Konya’ya verdiği önemi göstermiş, hem de Muğla’nın tanıtılmasına katkı sağlamış, inanıyorum ki bundan sonra da artarak devam edecektir.

     M. Ali Köseoğlu Kardeşimiz, Şubat ayından itibaren Muğla’da Basın İlan Kurumu Müdürü olmasına rağmen, TYB Konya Şubemizin faaliyetlerinin de aksamaması için elinden gelen gayreti göstermiştir. İnanıyorum ki, bundan sonra da, bilgi, birikim destek ve duaları ile hem Konya, hem de Muğla'ya (yani ülkemize) faydalı olmak için gayretlerini sarf edeceğinden eminim. Bu güne kadar, bazen konuşmacı, çok defa da dinleyici olarak birçok etkinlikte beraber olduk. İnsani ve İslâmi duruşuna her zaman şahit olduk. Mütevazı, güzel ahlâk sahibi beyefendi bir kardeşimizdir. Değerli Kardeşim, güzel insan, durmak yok. Yolunuz açık olsun. Allah (c.c.), ebeden Razı olsun.

     M. Ali Köseoğlu Kardeşimizin, Başkanlık görevini devrettiği NEÜ İlâhiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten kardeşimize de hayırlı olsun dileklerimizle birlikte başarılar diliyorum. Rabbimiz, rızasına uygun hayırlı, güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Bu makale toplam 511 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi