Bugün; 18 Nisan 2024, Perşembe
Ömer Lütfi ERSÖZ
Metni küçült
Ömer Lütfi ERSÖZ
Selam olsun hizmet eden güzel insanlara
Tarih : 2019.02.05  10:07:28

     Değerli kardeşim, üç dönemdir Derbent Belediye Başkanlığı görevini yürüten, yıllarını ilçesine vermiş bir sevdalı olan dostumuz Hamdi Acar, geçtiğimiz yıl ihanet girişiminin bertaraf edilmesinin ikinci yılında “15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Buluşması” kapsamımda organize ettiği programa Konferans vermek üzere şahsımı davet etmişlerdir. Derbent Kültür sarayında çok sayıda kardeşimizle coşkulu bir şekilde buluşup, işgal girişiminin ikinci yılında, milli birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece asla hiçbir beşeri gücün cennet vatanımıza sahip olamayacağını vurgulamıştım. Sayın Başkan, şahsımın çok iyi bir hatip olduğumu belirtip şükranlarını sunmuşlardı. Akabinde kısmet olursa kışın da Aladağ da bir program yapalım buyurun gelin demişlerdi. Yapılan bu davet gereği olarak geçtiğimiz hafta sonu bir grup arkadaşımızla birlikte Derbent ’e gittik.

     Yaklaşık olarak bir saatlik bir yolculuktan sonra küçük olmasına rağmen çok güzel şirin ilçemizde Sayın Hamdi Acar kardeşimizle buluştuk. Belediye hizmetleri ile alakalı yaptığı çalışmalar hakkında otomobilde giderken kısaca bilgi verdiler. Yapılan hizmetler kısaca şunlardır;  

     Belediye hizmet binası, Akaryakıt İstasyonu, Kapalı pazar yeri,  Toki ile işbirliği yapılarak ilçeye kazandırılan konutlar, Alt yapı, Üst yapı (Kanalizasyon, su, kilit taşı, asfalt v.b.),  Kütüphane,  Gölet sayısı dörtten on ’a çıkarılmış, Organik tarım geliştirilmiş, hayvancılık için özel çalışmalar yapılmış bundan sonra özellikle hayvancılığa ağırlık verilmek suretiyle, lezzetli, et, sucuk, peynir, yoğurt v. b. üretim  alanların da çok önemli markaların özel müteşebbislerle sağlanabileceğini bazı görüşmelerinin olduğunu hassaten vurgulamışlardır. İmam-Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Meydanı Şehitlik, Sosyal Tesis, Kültür Merkezi, Belediye araç filosu tamamen yenilenmiş, halı saha ve spor kompleksleri kazandırılmış, Entegre Hastane ve sağlık Merkezleri, Hayvan pazarı, Mezbaha, Koski Hizmet binası, Taşkın koruma kanalları Sanayi sitesi gibi çok önemli hizmetler gerçekleştirilmiştir. Eğitime büyük önem verilmiş, kültür-sanat ve turizm faaliyetleri gerçekleştirilip, fakir- fukaraya destek verilmiştir. Ayrıca planlaması yapılıp tesisleşme aşamasına getirdiği elli milyon metrekarelik Aladağ kayak merkezine çıktık. Tesislerin, teleferik v.b. sosyal ve sportif ihtiyaçların 1. 2. etapların yapılması ile Derbent göç veren değil kendisine göç edilen konuma gelecektir. Turizm açısından kesinlikle yüz binlerin kayak yapmak üzere uğradığı spor ve aynı zamanda ziyaret edilmesi gereken turizm merkezi olacaktır diyerek özetleyebilirim. Mutlaka burada yazamadıklarım da bulunmaktadır. On beş yıllık Belediye Başkanlığı döneminde 100 Trilyondan fazla yatırım yaptıklarını ifade etmişlerdir. Ayrıca Planlaması yapılan Aladağ kayak merkezinin bütün etapları yapılıp tamamlandığında 650 Trilyonluk bir yatırım Derbent’e kazandırılacaktır. Bu konuşmaların akabinde Aladağ kayak merkezine ulaştık.

     Hakikaten oksijeni bol temiz bir hava, yeşil dokusu, kristal kar kaplı alanları insanlarımızı cezbetmektedir. Yeşil ile beyazın iç içe olduğu, güneşli çok güzel bir günde dostlarla buluşmak tek kelime ile muhteşemdi. Çevreyi tanımamız için kayak motoru ile gezimiz, kaymak için gelen insanlarımızla beraberce kayak yapmamız ve akabinde Sayın Başkanın ikramları, yapılan çok hoş sohbet sonucu, bedenimizin ve ruhumuzun huzur bulduğunu belirtmek isterim. Kayak merkezinden ayrılıp Derbent merkezde çay ocağından içilen çaylar sonrası huşu içinde kılınan namaz sonrası vedalaşıp yeniden gelmek düşünceciyle Sayın Başkana teşekkür ederek ayrıldık. Rabbimiz, insanımıza hizmet için gece gündüz demeden çalışan kardeşlerimizin her birinden razı olsun.  

     Derbentte bulunduğumuz anlarda bir kıta olarak yazmış olduğum şiir, Konya ya döndükten sonra zenginleşti. Gönlümüzden dökülenleri siz değerli kardeşlerimizin beğenilerine sunmak isterim.

SELAM OLSUN GÜZEL İNSANLARA

     Bizler gidiyoruz dostlarla Derbent yolunda,

     Yeşil, beyaz her tarafta meczolmuş dağında,

     Kayak merkezi yarışacaktır Uludağ’la,

     Hamdi Acar Başkan kayak yapar Aladağ da.

          Derbent merkezine varıp çay içip dinlendik,

          Küçük ama şirin bir ilçe görüp beğendik,

          Huzur içinde namazımızı eda ettik,

          Hizmet edenlere gönülden teşekkür ettik.

     İnanın her tarafına hizmet eli değmiş,

     Derbentliler yapılan hizmetleri beğenmiş,

     On beş yıldır hizmet eden Başkan çok sevilmiş,

     Başkan, hizmet için kendini Derbent’e vermiş.

          Plânlanmış elli milyon metrekarelik yer,

          Kristal karlı Aladağ, çok sporcu bekler,

          İnanın her gün Aladağ’a çıkmaya değer,

          Hamdi Başkanın rüyaları gerçekmiş meğer.

     Tesisler yapılıp açılacaktır yakında,

     Et, süt ve hayvancılık markalaşma yolunda,

     Düşünceleri var Başkanın dağarcığında,

     Selam olsun, hizmet eden güzel insanlara.

                                 Ömer Lütfi ERSÖZ

 

Bu makale toplam 662 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi