Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Salih Sedat ERSÖZ
Metni küçült
Salih Sedat ERSÖZ
Dualarımız zalimleri yerle yeksan etsin ve KOMEK faaliyetleri
Tarih : 2015.06.24  23:55:31

salihsedatersoz@hotmail.com
salihsedatersoz@gmail.com

Tüm ayların sultanı, rahmet ve bereket ayı mübarek Ramazan’a bir kez daha kavuştuk çok şükür… Ramazan mübarek ve mukaddes bir ay olduğu için bu ayda yapılan yardımlar, ibadetler ve duaların da, diğer aylara oranla çok daha makbul, çok daha etkili olduğundan şüphe yok. Onun için diğer aylarda yaptığımız iyilikleri, yardımları, ibadet ve duaları Ramazan’da daha da arttırmalıyız ve bu güzelliklerimizin tam hedefini bulması için oldukça hassas davranmalıyız.

Bizler güzelim ülkemizde ailelerimizle birlikte huzur ve mutluluk içinde oruçlarımızı tutar, iftar ve sahurlarımızı yaparken, diğer İslâm ülkelerinde, büyük acılar ve sıkıntılar içinde Ramazan’a kavuşan mazlum Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım.

Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Myanmar’da, Afganistan’da, Yemen’de, Türkistan’da ve diğer birçok bölgede Müslüman kardeşlerimizin dur durak bilmeyen acıları ve döktükleri kanları Ramazan’da da aralıksız devam etmektedir. Zalimlerin zulmü altında inim inim inleyen ve oluk oluk akan kanlarına rağmen cihad ruhundan vazgeçmeyerek, zulüm düzenlerini defetmek için mücadele veren bu kardeşlerimiz için, şu mübarek Ramazan’da yapmamız gerekenler var.

Bedenlerimizle onların yanında olamıyorsak, maddi imkânlarımızla, hiç değilse manevi olarak onların yanında olmalıyız. İçten ve gönülden yapacağımız dualarımızla onlara ulaşmaya çalışmak imanımızın en düşük derecesi olsa da, hiç değilse bunu yapmalı ve ötelerin ötesine göndereceğimiz yazısız, pulsuz dilekçelerimizle onlara destek olmaya çalışmalıyız.

Dualarımız; İslâm coğrafyasında ne kadar zalim idareciler varsa bunlara karşı yılmadan mücadele veren Müslüman kardeşlerimizin başarısı için olmalıdır. Yüreklerimiz, İslâm ülkelerindeki siyonizmin uşağı konumunda olan yöneticilerin bir an önce alaşağı edilmesi için çarpmalıdır.

Gönüllerimiz, batının maşası konumunda olan tüm zalim yöneticilerin devrilmesi ve iktidarların, Müslüman halkın isteği doğrultusunda şuurlu yöneticiler tarafından devralınması için Allah’a yönelmelidir. Ellerimizi; İslâm topraklarının her yerinde yönetimi zorla, gaspla, darbeyle ele geçirerek, Müslüman halkların şuurunu, basiretini, ferasetini yok etmek isteyen, onları köleleştirme gayretinde olan ve bu uğurda kan dökmekten, katliam yapmaktan çekinmeyen zalim idarecilerin kahrı için açmalıyız.

Yüce Allah’tan talep edeceğimiz en büyük dileğimiz ve niyazımız, tüm İslâm diyarında adil yöneticilerin işbaşına gelmesi için olmalıdır. Dualarımızın baş tacını, tüm dünya Müslümanlarının sıkıntılardan kurtulması ve İslâm coğrafyasının huzura, sükûna ve mutluluğa kavuşması oluşturmalıdır.

Kaldı ki, tüm İslâm ülkelerinde haysiyet ve onur mücadelesi veren yüzbinlerce kardeşimize, uzun süredir zalim yönetimlere karşı cihad eden kardeşlerimize ve yıllardır acılar içinde kıvranan, İsrail’in zulmü altında inleyen Filistinli kardeşlerimize ve diğer mazlumlara dualarımızla beraber, İHH gibi güvenilir kuruluşlar aracılığı ile maddi olarak da ulaşmak mümkündür.  

Mübarek Ramazan’da, bu Rahmet Ayında ne yapılması gerekiyorsa yapmalı, hangi adımlar atılması gerekiyorsa atmalıyız. Aksi takdirde hiçbir şey yapmamanın manevi sorumluluğundan kurtulmamız mümkün olmaz.

Evet, hiçbir şey yapamıyorsak bari dualarımız onlarla olsun. Dua mü’minin en büyük silahı değil midir? Gönülden dua edelim ki, siyonistlerin işbirlikçileri yerle yeksan olsun.  İçten dua edelim ki, siyonizmin uşakları zulümleri ile birlikte yıkılıp gitsinler. Yürekten dua edelim ki, mazlumlar, zalimlerin ve diktatörlerin sultasından bir an önce kurtulsun. Gözyaşları ile yapacağımız dualarımız sayesinde zalimlere karşı tüm İslâm coğrafyasında verilen şanlı mücadeleler başarıya ulaşsın.

***   ***   ***

Seçimler, Seçim sonuçları, Hükümet kurma faaliyetleri gibi genel ülke meseleleri yazmaktan KOMEK’le ilgili yazmam gereken bu yazıyı kaleme almayı bir hayli geciktirdim.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin birimi olarak faaliyet yapan KOMEK, birbirinden güzel, olumlu ve verimli faaliyetler gerçekleştiriyor. İlk defa geçen yıl başlattığı yaz okulları faaliyeti, o kadar faydalı sonuçlar verdi ki, bu yıl tekrarını açmasıyla başlayan yoğun ilgiden dolayı, yapılan müracaatları karşılayamaz duruma geldi.  

Konya ve ilçelerinde 71 farklı merkezde, 25 spor salonu, 42 KOMEK merkezi, 73 okul, 73 cami ve 10 yüzme havuzunda yapılan KOMEK Yaz Okulunda, Din ve Değerler ile Spor ve Sanat faaliyetleri yanında doğa kampları, kariyer buluşmaları, şehir tanıma turları da düzenleniyor.

Geçen yıl ki yaz okuluna oğlumun da katılması dolayısı ile yakından takip ettiğim bu faydalı faaliyetin bu yıl da olumlu, verimli sonuçlar vereceğine inanıyorum.

Ayrıca, KOMEK meslek edindirme kursları çerçevesinde 100 civarında branşıyla yapmış olduğu kültür sanat ve eğitim faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz dönemin sonunda, Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında açmış olduğu “İlmek İlmek Konya” sergisi gerçekten görülmeye değerdi.

Bizzat gidip gördüğüm bu şahane sergi birbirinden güzel sanat eserlerinden oluşmuş durumda idi. Her bir eserde büyük el emeği ve göz nurunu gördük. Göz nereye baksa ayrı bir güzellikle, apayrı bir şaheserle karşılaştı. Altın Dokunuşlar ismine tam olarak lâyık bir sergi gezmenin mutluluğunu tatmış olduk ki, o güzelim duyguyu hâlâ ruhumda yaşamaya devam ediyorum.

Bir okul, hatta hiç abartmıyorum bir fakülte kapsamında eğitimlerini sürdüren KOMEK’in bu güzelim kültür sanat faaliyetleri dolayısı ile öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve KOMEK’in başındaki isim olan Ahmet Köseoğlu kardeşimi, hocalarını ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, bu hayırlı faaliyetin aksamadan yıllarca yürütülmesi temennimi de iletiyorum.  

NOT: Kanal 42 TV HASBİHAL programım her Pazar saat 11.00 de ekranda olmaya devam ediyor. Geçen hafta Prof. Dr. Orhan Çeker hocamla yaptığımız Oruçla ilgili fıkhi meseleler konulu hasbihalimize bu haftada devam edeceğiz İnşallah… Dualarınızla bekliyoruz efendim.   

Bu makale toplam 484 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi