Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Salih Sedat ERSÖZ
Metni küçült
Salih Sedat ERSÖZ
Adaylar belirlendikten sonraki görüntü
Tarih : 2018.05.24  10:44:53

salihsedatersoz@hotmail.com
salihsedatersoz@gmail.com
                                                 

24 Haziran genel seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz.

Siyasi Partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna verdiler. Böylece tüm partilerin adayları belli olmuş oldu.

İktidar Partisi olan Ak Parti Konya’da 233 aday adayı içinden 15 adayını belirledi.

Bu sayıdaki aday adayı içinden 15 kişiyi seçmek bunu yaparken de Konya’dan çıkaracağı tahmin edilen ilk 10 -11 veya 12 kişiyi belirlemek elbette kolay değil.

Sonuçta zor da olsa listenin yapılması gerekiyordu, yapıldı. Belirlenen adayların Konya’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ve niyaz ediyorum.

Adaylar bana göre sürpriz olmadı. Daha önce aday listesinde yer almasını tahmin ederek yazdığım şekilde liste belirlenmiş oldu.

‘Siyaset hızlı işliyor’ başlıklı yazımda bakın neler yazmışım:

“Benim bildiğim Tahir Akyürek, milletvekili aday sıralamasına girmeyi garanti altına almadan istifa etmezdi. Bu şu demektir, listenin başlarında yer alacak isimlerden biri Tahir Akyürek olacaktır.

Ahmet Davutoğlu milletvekili adayı olmayacağını daha önce açıklamıştı. Bu sebeple Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Sorgun liste başı olacak demektir.

Eski İl Başkanı Ali Sürücü aday adaylığı için müracaat eden isimlerden biri. Ali Sürücü’nün arkasında hem Konya teşkilatı hem de Hayati Yazıcı’nın olduğu biliniyor. Bu sebeple listeye girecek isimlerden birisi de Ali Sürücü’dür.

Şu andaki milletvekillerinden en az 3-4 tanesinin de devam edeceğini düşünürsek zaten 15 in yarısı belli gibi görünüyor.

Benim tahminim en az bir tane gençlerden bir tane de eski milletvekili olup da şu anda Cumhurbaşkanı danışmanı olan isimlerden birisi listeye alınır. Diğer isimlerin kimlerden teşekkül edeceğini bekleyip göreceğiz.”

Listeye bakarsak, Ahmet Sorgun ve Tahir Akyürek’in listenin başını oluşturduğunu, bunların dışında mevcut milletvekillerinden 5 tanesinin, eski milletvekillerinden olup Cumhurbaşkanlığı danışmanı olanlardan 2 tanesinin, gençlerden de birinin listeye girdiği görüyoruz. Ali Sürücü de listede…

Demek ki tahminimizde yanılmamışız.

Bunların dışındaki 4 isim listenin son 4 sırasında yer alıyor. Son üçünü tanımıyorum ama Mehmet Akif Yılmaz isminin hiç olmazsa bir – iki sıra önlerde olmasını temenni ederdim.

Listeye alınmayan çok değerli isimler mevcut. Onların isimlerini burada zikretmenin artık gereği yok. Kendileri için hayırlı olan budur İnşaallah…

***   ***   ***

Bilindiği gibi seçimlere Ak Parti ile MHP ittifak halinde CHP ile de SP ve İP ittifak halinde giriyorlar. Büyük Birlik Partisi de Ak Parti listelerinden seçime giriyor.

Ak Parti’nin Konya’da 10 – 11 gibi milletvekili çıkaracağını tahmin ediyorum. MHP’ de bir tane çıkarır. Ama İyi Parti’ye çok oy kayarsa o da tehlikeye girebilir.

CHP’nin Abdullatif Şener’i Konya’dan birinci sıraya koyması sürpriz oldu. İkinci sırada da SP kontenjanından bir isim var. Niye? Şunun için:

SP’nin birinci sıra adayı Mustafa Özkafa… Şayet SP yeterli oy alamayarak Mustafa Özkafa’yı Meclise gönderemez ise bu partiye verilen oylar ittifakın büyük ortağının hesabına yazılacak. O da CHP dir.

CHP kendi oyu ile Konya’dan bir milletvekili çıkarır. Şayet SP ye verilen oylar ile Özkafa değil de CHP nin ikinci sırasındaki isim seçilirse, bu isim de SP li olsun diye CHP nin ikinci sırasına SP li bir isim konmuş. Yani SP işi garantiye almış. Ben şahsen, Mustafa Özkafa gibi Konya’ya yıllarca hizmet etmiş, donanımlı bir ismin Meclise girmesini temenni ederim.  

Abdullatif Şener'in Konya'dan 1. sıra adayı yapılması, CHP zihniyetinin Konya’da bittiğinin itirafıdır. CHP, bu bitişi gördüğü içindir ki artık Milli Görüş kökenli olup da raydan çıkan ithal adaylarda ümit aramaya başlamıştır. CHP den Konya’da bu duruma büyük tepki var.

SP’nin ittifak yaparak Meclise girmesini sağlaması iyi oldu ama keşke ittifak yaptığı parti CHP değil de Ak Parti olsaydı. SP lideri, Ak Parti’den ittifak için gelen teklifleri olmayacak talepler ileri sürerek reddetmişti. Benzer talepleri CHP ye yapıp yapmadığını bilmiyoruz.

Ayrıca Milli Görüş ile yoğrulmuş, kendi içlerinden çıkan insanların oluşturduğu Ak Parti dururken, CHP zihniyeti ile hangi ortak noktada buluştuklarını da merak etmiyor değilim.

SP’li kardeşler Ak Parti’nin birçok hatasını sayıp döküyorlar. Tamam da şunu da düşünmek gerekmez mi? Ak Parti’nin ne kadar hatası olursa olsun, zihniyet olarak CHP zihniyeti ile kıyaslanabilir mi? Kaldı ki yapılan olumlu icraatları da görmek gerekir.  

Ayrıca SP, Ak Parti ile ittifak yapsa idi Meclise daha fazla sayıda milletvekili gönderebilirdi. Zira, CHP ile ittifak yapmasına kızarak verilmeyecek tepki oyları ortaya çıkmazdı. 

Tekrar Konya’ya dönecek olursak CHP tabanı ilk iki sıranın CHP li olmamasına tepki göstererek başka partiye yönelebilir.

Bu takdirde bir kısım oylar kendilerine en yakın olarak görecekleri İyi Parti’ye kayacaktır. Bu durumda İP’ de bir milletvekili çıkarabilir.

İyi Parti adaylarından Orhan Tulukçu dışında hiç birini tanımıyorum. 2. sıradaki Tulukçu’nun 1. sırada yer almasını isterdim.  

Seçimlere 1 ay kala böyle bir tablo görünüyor. Bu arada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda % 50 yi geçerek ipi göğüsleyeceğini tahmin ediyorum.

Bu seçimlerin, ülkemiz ve İslâm alemi için hayırlı sonuçlar ortaya çıkarmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim. 

Bu makale toplam 372 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
OSMAN TÜZÜN / 2018.08.01  22:21:47
Salih Bey kardeşim..Tekrar başınız sağ olsun.Baba acısı asla u utulmaz bir ince ağrıdır.. Onun için sizi çok iyi anlıyorum.Sedat bey. Bir fani için en önemli konu bu dünyada yaşarken, kendini boş sozlerle ve dünyevi zevk ve nefsin arzularına kapilmadan hak rizasi icin calisan ve bu yolda durmadan mucadele veren Muhterem babanizi uzun yillardan beri taniyorum.Keske herkes onun gibi yaşasaydı. Yazılarıyla hep doğrudan yana ve haktan yana olmamız için bizlere örnek olmuştur.. Demem şu Kİ, Salih Hocam, babanız gibi bir zatin evladı olmak en buyuk teselliniz kaynağınız olmalı..Ne mutlu babaniz 90 Yildan fazla bir ömrü boş Şeylerle geçirmemiş, Müslümanca mücadelesini vermiş,Kalemiyle hepimize Ders vermiş ve hayatınızda iz bırakmıştır.Allah rahmet eylesin..
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi