Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Salih Sedat ERSÖZ
Metni küçült
Salih Sedat ERSÖZ
Üç Aylar, Regaib ve hainler
Tarih : 2021.02.18  00:02:44

Bütün kâinatı yoktan var eden ve en şerefli varlık olarak yarattığı insanı yeryüzüne imtihan için gönderen Hz. Allah, kullarını günahlardan arındırmak ve tertemiz yapmak için bazı günleri, geceleri ve ayları bir imkân ve fırsat olarak bizlere bahşetmiştir. 

Temizlenmemiz, arınmamız ve günah yükünden kurtulmamız için bize bahşedilen bu faziletli ve ayrıcalıklı günler arasında Cuma, aylar arasında Recep, Şaban, Ramazan ile Bayram gün ve geceleri ilk sırayı almaktadır.

Biz mü’minlere yaraşan; tüm mübarek gün ve geceleri, günahlardan kurtulmak ve Rabbimizin huzuruna yüzümüz ak bir şekilde varabilmek için kaçırılmaz bir fırsat olarak görüp en güzel şekilde değerlendirmektir.

Faziletli, bereketli ve ulvî aylardan olan Recep, Şaban, Ramazan’ı içine alan üç aylara girmiş bulunuyoruz. Bu gece de Regâib kandilini idrak edeceğiz. 

İçinde bulunduğumuz Recep, kendisinden sonra gelecek olan Şaban ve Ramazan aylarının da müjdecisidir. Bu gece kutlayacağımız Regâib ise, üç ayların içindeki birbirinden bereketli ve Rahmet pınarlarının coştuğu Miraç, Berat ve Kadir gecelerini müjdeleyen mübarek bir gecedir.  

Efendimiz; üç ayların fazileti ve bu aylar içindeki bazı günlerin önemini şu sözleri ile ortaya koymuştur:  

Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regâib gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma gecesi, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı geceleri.

Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir.”      

 “Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan’da ümmetimin ayıdır.

 “Receb’in ilk cuma gecesini (Regaib gecesi) ihya edene, Allahü teâlâ, kabir azabı yapmaz. Duâlarını kabul eder.

 “Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır.

Allah Rasûlü’nün, üç aylar geldiği zaman ibadetlerini ve dualarını arttırdığı bilinmektedir. Efendimiz Ramazan’dan sonra en fazla Recep ve Şaban aylarında oruç tutmuştur.

Onun için bu aylarda oruç tutmanın ve ibadetleri arttırmanın çok büyük, muazzam, muhteşem, rakamlarla ifade edilemez ve derecesi dile getirilemez şekilde kat kat ecir ve sevapları vardır.

Recep ayının ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gecesi olan Regâib, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek, ona rağbet etmek, onu talep etmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek gibi anlamlara gelir.

Bu gecede yapacağımız ibadetler ve dökeceğimiz gözyaşları ile elbette Allah’ın yardımını ve rahmetini isteyecek, mağfiretini talep edecek, affını elde etmek için gayret gösterecek, Rabbimizin rızasını arzulayacak, azabından kurtulmamız ve ebedi mutluluğa erebilmemiz için büyük bir arzu ve iştiyak içinde olacağız.

Hadis-i Şerif’te geçtiği üzere, Regâib gecesi ile Cuma gecesi tek başlarına zaten kıymetli, faziletli ve duaların geri çevrilmeyeceği gecelerdendir. Bu iki değerli gecenin bir araya geldiği zaman ki ulviyetini değil ölçmek ve ifade etmek, hayallere sığdırmak bile mümkün değildir. İşte, yüceliğini ifade etmekten bile aciz kaldığımız bu gece bizlere bir fırsat olarak sunulmuştur.

Bu aylar, bu gün ve geceler, Allah’ın rahmetinin cûşa gelip coştuğu ve  sağanak sağanak üzerimize yağdığı, mağfiretin gürül gürül döküldüğü, bereketin pınarlar gibi fışkırdığı, ecir ve sevabın şarıl şarıl biz kullara aktığı anlardır.

Bu rahmet pınarından, bu mağfiret esintisinden, mahsulün bol bol toplanacağı bu hasat mevsimlerinden istifade edilmez mi?    

Yaratıcımıza sonsuz şükürler olsun ki; böylesine ulvî, yüce, ulu, mübarek, faziletli, kıymetli, bereketli rahmet aylarına, çok değerli gün ve gecelere bir kere daha bizleri kavuşturdu. Biz aciz ve günahkâr kullarına, böylesine büyük bir imkânı ve fırsatı bir kere daha vermiş oldu.

İşlediğimiz günahlardan arınmanın, yaptığımız hata ve kusurlardan rücu etmenin, verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmenin, üzerimize aldığımız kul haklarından kurtulmanın ve helâlleşmenin, ahde vefamızı kontrol etmenin, emanetlerimizi yerli yerine ulaştırmanın,  muhasebe yapmamızın, yaşantımızı gözden geçirmenin, davranışlarımıza ince ayar yapmanın, vicdanen, kalben ve gönülden rahata ermek için çaba göstermemizin fırsatını vermektedir bize Rabbimiz…

Bu fırsat ele geçmişken kaçırmak, akıllı ve firasetli bir mü’mine yakışır mı?

Biz, bize ait olanı, kula, kulluğa yakışanı yapar, yerine getirirsek, Yüce Rabbimiz de kendisine ait olanı, kendisine yaraşanı, zatına lâyık olanı mutlaka yapacaktır.

Üç aylarınızı ve Regâib gecenizi tebrik ediyor, rahmete erenlerden olmamızı niyaz ediyorum.

****   ****   ****

Ülkemizin başına 40 yıldır bela edilen terör örgütü PKK  5,5 yıldır elinde rehin tuttuğu 13 masum vatandaşımızı katletti.

Mehmetçiğimiz yapmış olduğu Gara operasyonu ile bir mağarada 13 masum vatandaşımızın naaşlarını buldu.

Mehmetçik şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı ve operasyonda örgütün bazı üst düzey teröristlerinin de bulunduğu 53 kişilik grubunu etkisiz hale getirdi.

Irak'ın kuzeyindeki otorite boşluğundan yararlanan terör örgütü PKK bölgeyi adeta bir karargâh olarak kullanıyor. 

Terörle mücadelesini aralıksız olarak sürdüren Türkiye ise bu bölgeye çeşitli zamanlarda birçok operasyon düzenledi. 

Bu operasyonlarda kimi zaman hava harekâtları ile belirli hedefler vuruldu, kimi zaman ise komandolar ile bu bölgeye fiili olarak girilerek havadan ve karadan geniş çaplı temizlik harekâtları yapıldı.

Yakın dönemdeki en büyük sınır ötesi operasyonlarından biri 2008 yılı Şubat ayında yapıldı.

Operasyona, PKK'nın şehit ettiği askerlerden birinin ayakkabıları yırtık olan kızının adı "Güneş" verildi.

Ağır kış koşullarını düşünerek operasyon düzenlenemeyeceğini düşünen PKK'ya Şubat ayının ortalarında harekât yapıldı. Üzerlerinde kar ve aşırı soğuk havaya dayanıklı kıyafet ve teçhizatları bulunan 10 bin asker sınırı geçerek bölgedeki kampları temizledi.

240 terörist etkisiz hale getirildi,  27 güvenlik görevlisi şehit oldu. 

17 Ağustos 2011'de başlayıp 24 Ekim 2011'de sonra eren sınır ötesi harekâtlar neticesinde terör örgütü PKK'ya ait birçok karargâh ve cephane imha edildi. 

Operasyonda 270 terörist etkisiz hale getirildi, 210'dan fazla terörist de yaralandı. 

Bundan önceki operasyonlarda Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerini etkisiz hale getirdikten sonra ülke sınırları içerisine çekilen TSK, 11 Mart 2018’de yeni bir operasyon modelini Kararlılık Harekâtı ile yürürlüğe koydu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak sınırının 15 kilometre içinde düzenlediği Kararlılık Harekâtını, daha önce düzenlenen kara harekâtlarından ayıran özelliği ise komandoların terörden temizlenen stratejik noktalara üsler kurmasına dayanıyor. 

Bağdat yönetimi, PKK'nın barındığı bu noktalarda güvenliği sağlayana kadar, Mehmetçik bölgedeki güvenliği kendisi sağlıyor.

Zaman zaman yapılan operasyonların sonuncusu geçtiğimiz günlerde Gara’ya yapıldı ve terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Şehit edilen 13 masum vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet olsun.

MASUMLARI KATLEDEN PKK'YA LANET,

HER BİR ŞEHİDİMİZE AYRI AYRI RAHMET...

Dileyerek aşağıdaki şiirimle yazımı tamamlıyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.

HAİNLER BUNLAR

Askere polise silah sıkanlar,

İnanca, imana karşı çıkanlar,

Halkın ocağını yakıp yıkanlar,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Her yere bombalı tuzaklar kuran,

Sivil insanlara acımaz, vuran,

Kardeşliğimize hep karşı duran,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Dış güçler emreder tetik çekerler,

Halkın arasına fitne ekerler,

Güller arasına çalı dikerler,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Vicdan, merhametin eseri yoktur,

Gaddarlık, hainlik sayılmaz çoktur,

Öldürmek bunların gözünde haktır,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Vatanı bölmektir tüm gayeleri,

Dışarıdan gelir her payeleri,

Din karşıtlarıdır himayeleri,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Ezelden düşmandır, Türk’e, İslâm’a,

Kulağı kapalı güzel kelâma,

Dönüp de bakmazlar asla selâma,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Siyonizm’e köle, kukla oldular,

Lawrens zihniyeti ile doldular,

Yahudi uşağı olup kaldılar,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Ey Millet unutma, bunlar satılmış,

Kanlarına kin ve nefret katılmış,

İhanet etsinler diye tutulmuş,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

 

Şer güçlerin hepsi toptan azmetmiş,

Ağa babaları bunu emretmiş,

Devleti yıkmaya çoktan meyletmiş,

Türkiye düşmanı hainler bunlar.

Salih Sedat Ersöz

Bu makale toplam 286 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi