Bugün; 17 Nisan 2024, Çarşamba
Salih Sedat ERSÖZ
Metni küçült
Salih Sedat ERSÖZ
Yeni Dönemden Ne Bekliyoruz?
Tarih : 2023.06.07  17:56:43

28 Mayıs Pazar günü yapılan ikinci tur seçimde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, vakit kaybetmeden kabinesini açıkladı. Yeni kabine ilk toplantısını yaptı bile… Böylece yeni dönem başlamış oldu.

Yüce Allah, yeni kabineyi ve yeni dönemi ülkemiz için hayırlara vesile kılsın. Umarım yeni dönem, halkımızın bütün sıkıntılarının son bulduğu ve beklentilerin karşılandığı bir dönem olur.

Açıklanan bakanlar kamuoyunda olumlu karşılandı. Bu olumlu karşılanma umutların artması anlamı taşıdığı kadar, bir yandan da kabinenin tümüyle sorumluluğunun artması anlamına da gelmektedir. Bakanlarımızın bu sorumluluk anlayışı içinde çalışarak ülkemize ve halkımıza önemli hizmetler yapacaklarına inancımız tamdır.

Bu dönemden en büyük beklenti enflasyonun ve hayat pahalılığının sona erdirilmesidir. Ülkemizde son bir yıl içinde ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen halkımız sırf güvendiği için Cumhurbaşkanlığına yine Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti. Bu güvenin karşılığı halkımızın bütün sıkıntılarının ortadan kaldırılması ile verilebilir. Cumhurbaşkanımız yaptığı konuşmalarda da bu güveni boşa çıkarmayacaklarının defalarca sözünü verdi.

Halkımızın en büyük beklentisi olan hayat pahalılığını ortadan kaldırmak, bununla birlikte artan kiralara bir çözüm bulmak yeni kabinenin önceliği olmalıdır. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanımız çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmemek için ne gerekiyorsa yaptı, maaş artışlarını enflasyonun altında kalmayacak şekilde ayarladı ama bu yeterli olmadı. Bu konunun tamamen gündemden çıkması ve halkın rahatlaması, enflasyonun ve hayat pahalılığının kesin olarak durdurulması ile mümkündür.

Enflasyonla mücadele kadar önemli olan bir diğer konu Eğitim konusudur. Eğitimde maalesef bugüne kadar önemli bir yol alınamadı. Her ne kadar 28 Şubat’ın Eğitim üzerindeki olumsuzlukları ortadan kaldırılmış ise de halkın beklentisi sadece bunlardan ibaret değildir. 21 yıldır ders müfredatlarının değiştirilememiş olması en büyük handikaptır. Ders kitaplarının içeriğinin milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Yeni yetişen gençlerimizi ahlaklı, dürüst, ailesine, vatanına ve milletine hizmet eden, inançlarımıza bağlı bireyler olarak yetiştirmek istiyorsak bu önemli konuyu öncelikli olarak gündeme almak zorunluluğu vardır.

Her zaman söylüyorum. Ders müfredatlarının değişmesi ve ders kitaplarının içeriğinin değerlerimize uygun hale getirilmesi zor bir konu değildir. Bir – iki yılda rahatlıkla yapılması gereken bu konuda 21 yıl boyunca yol alınamaması çok büyük üzüntü kaynağıdır. 80 darbesinden sonra Kenan Evren gibi bir darbeci kafanın Cumhurbaşkanı olduğu o zor dönemde Vehbi Dinçerler’in Eğitim alanında yaptığı olumlu faaliyetler hâlâ zihinlerdedir. Aradan bu kadar yıl geçmesine rağmen Vehbi Dinçerler ve Hasan Celal Güzel gibi bakanların yaptığını yapabilen bir bakanın Milli Eğitimin başına gelmemiş olması ne kadar üzücüdür.

Adı Milli Eğitim olsa da millilikle ilgisi olmayan Eğitim sistemimizde köklü değişikliklere ihtiyaç vardır. Bunlardan birisini yazdım. Ders müfredatlarının değerlerimize uygun hale getirilmesi zorunludur. Hem de derhal… Ayrıca 4+4+4 sisteminden vazgeçilmesi, eskiden olduğu gibi ilk veya ortaokuldan sonra meslek dallarına da yönlendirme yapılması gerekir. Liseyi bitiren hiçbir delikanlı o yaştan sonra gidip sanayide çalışmaz. Be sebeple ülkemizin ihtiyaç duyduğu sanayi dallarında şiddetle elemana ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı şimdilik Suriyeliler karşılamaktadır. Onlar giderse bu dalda büyük bir boşluk oluşacaktır. Şimdiden bu boşluğu doldurmanın adımları atılmalıdır. Bu adımlardan birisi 4+4+4 sisteminden vazgeçmektir.

Ayrıca okullara zorunlu olarak ahlak dersi konulmalı, evlatlarımıza İslâm ahlak ve fazileti öğretilmelidir. Merhum Erbakan hocamız yıllar boyu “Önce Ahlak ve Maneviyat” diye boşuna çırpınmadı. Ahlak ve maneviyat her şeyin temelidir. Yani Eğitimde kesin olarak milliğe, yerliliğe ve maneviyata ağırlık verilmelidir. Yeni Bakan Yusuf Tekin’in bunu başaracağı umudunu taşıyoruz.  

Diğer yandan kültür çok önemli bir konudur. Kültür ile Turizmin birleştirilerek tek bakanlık yapılması çok yanlıştır. Kültür ile Turizmin konuları çok farklıdır. Hele hele bu bakanlığın başına Turizm şirketleri olan bir kişinin getirilmiş olması ve bunda ısrar edilmesi kültür konusunun ikinci plana atılması anlamına gelmektedir. Halbuki kültür, turizme kurban edilmeyecek kadar hayati bir konudur. Eğitimde olduğu gibi kültürel alanda da milliliğe, yerliliğe ve maneviyata ağırlık vermek gerekiyor.

Kültür; bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan adet, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının tamamıdır.

Kültür; tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaşanılan her türlü değer ile sonraki kuşaklara iletmede kullanılan ölçülerin ve araçların tümüdür.

Kültür; bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten beri değişerek devam eden, kendine özgü, sanatı, inançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır.

Bu tanımlardan da anlaşılacağı üzere çok çok önemli olan kültürü kendimize has kılmak ve sineması, tiyatrosu, dizileri, müziği hâsılı her türlü sanatı kendi kültürel değerlerimize uygun hale getirmek için gayret etmek gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısından sonra yaptığı konuşmada “kültürde de yeni hamleler yapmak gerekiyor” sözünün bunları içerdiğini düşünüyorum. Bakan Mehmet Nuri Ersoy bundan sonra turizmden daha fazla kültüre ağırlık verir İnşallah…

Dış İşleri Bakanlığının Mevlüt Çavuşoğlu’ndan sonra da ehil bir kişinin eline geçtiğini düşünüyorum. Hakan Fidan’ın devir teslim konuşmasında söylediği “milli dış politika” vurgusu oldukça önemlidir ve izlenecek yol haritasının nasıl olacağını ortaya koymaktadır.

Süleyman Soylu’dan sonra İçişleri Bakanlığına getirilen hemşehrimiz Ali Yerlikaya’dan olumlu ve güzel bir icraat bekliyoruz. Terör odakları ile yapılan mücadele devlet politikası olduğu için ondan asla geri adım atılamaz. Bunun dışındaki konularda Ali Yerlikaya’nın olgun ve uysal kişiliği ile içişlerinde herkesi kucaklayan, kuşatıcı, adalete önem veren bir faaliyet ortaya koyacağından şüphemiz yoktur.

Yeni Aile Bakanı ile aileye önem veren LGBT gibi sapkınlıklara müsaade etmeyen, 6284 sayılı kanunda olduğu gibi içinde aileye zarar veren maddeleri ıslah eden bir faaliyet ortaya koymasını beklemek vatandaşlarımızın hakkıdır.  

Murat Kurum gibi oldukça çalışkan, dinamik, aktif ve genç bir bakandan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki İnşallah bizi yanıltır. Gerek deprem bölgesinin yeniden inşasında gerekse İstanbul başta olmak üzere diğer bazı şehirlerdeki dönüşüm hamleleri ve ülke genelinde yeşil alan miktarının arttırılması gibi çalışmalarındaki etkinliğini ve başarı grafiğini takip edip göreceğiz.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan gençlikle ilgili, gençliğimizin kendi değerlerimize bağlı olarak yetişmesi ile ilgili yeni hamleler bekliyoruz. Bu bakanlıkta eğitim ve kültür kadar önemlidir.  

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yukarıda da bahsettiğim gibi ekonomi alanında büyük beklentiler var. Bu beklentileri boşa çıkarmayacak adımları bekliyoruz.

Enerji alanında ülkemizin geldiği nokta ileri bir seviyedir. Yeni Bakan Alparslan Bayraktar’ın bu seviyeyi daha da yukarılara taşıyacağının umudunu taşıyoruz.

Hemşehrimiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemi sürecinde çok olumlu bir icra ortaya koymuştu. Bundan sonra kendisinden sağlık alanında yeni hamleler, yeni gelişmeler bekliyoruz.

Diğer Bakanlarımızın da kendi alanlarında olağanüstü bir çalışma sergilemelerini ve her bakanın milli ve manevi konulara ağırlık vermesini ümitle bekliyoruz. Hele hele savunma sanayinde asla geri adım atmadan yeni atılımlar yapmak gerekiyor. Güçlü ülke, yerli ve milli savunmada ilerlemiş ülkedir.

Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza ve yeni kabinede görev alan bakanlarımıza Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum.

 

Bu makale toplam 152 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi