Bugün; 29 Mart 2024, Cuma

Aykut Kocaman taviz vermeli
Tarih : 2016.02.05  23:27:10

selmanselimakyuz@hotmail.com

Grupta iyi sonuçlar ardı ardına gelince Konyaspor’un kendisine kupada hedef belirlemesi gerektiğini yazmıştım. Ligde gelinecek noktanın her şeyin Konyaspor’un alacağı iyi sonuçlara bağlı olmadığını biliyoruz. Çünkü Konyaspor dominant futbol oynayan bir takım değil. Kadrosu ve oyun anlayışı itibariyle şu an 10. Sırada olması gerekirken disiplin ve biraz da şansın yardımıyla daha üst sıralara yükseldi. Yani rakipler iyi sonuç almaya başlayınca UEFA’nın ligdeki sıralama yoluyla elde edilmesi çok güç.

Bu yüzden Konyaspor eleme maçlarının oynandığı kupaya asılsın istedik. Büyük Konyaspor taraftarı bunu çok iyi anladı ve Antalyaspor maçına çok iyi hazırlandı. Müthiş destek verdiler. Konyaspor’u en çok taraftara oynayan takım yaptılar. Resmen takımlarına gol attırdılar ama Aykut Kocaman’da bir gariplik vardı.

Maç sonrası yazımda da belirtmiştim. Telafisi olmayan bir maçta neden kadroda oynama yaptığı anlaşılır gibi değildi. Maç sonrası “neden doğaçlama, tesadüfi ilerliyoruz?” sorusunu anlamak istemedi ama “yenersek yeneriz, yoksa boşver” mantığı taşıdığına da inanasım gelmiyor. Bir dergiye verdiği röportajında oyun prensiplerinden gerektiği zaman taviz verdiğini söylüyordu. Şimdi, işte bunun tam zamanı. Taraftarın coşkusuna ortak olup Beşiktaş maçlarına takımı çok iyi hazırlamalı ve tamamen, turu geçme üzerine kurulu, tesadüfe, “olursa olur”a meydan vermeyen bir anlayışla sahaya çıkmalı.

“Zevksiz futbol oynatıyor. Yıldız oyuncu aldırmıyor” gibi eleştiriler yapılırken, ligdeki stratejinize, takım savunması anlayışınıza en çok destek veren gazetecilerden biriyim. Gelin Hocam, şu kupa işine biraz daha önem verin ve önem verdiğinizi taraftara gösterin. Bu şehrin bu yıl kupadaki coşkuya, seneye de Avrupa’ya oynama coşkusuna ihtiyacı var.

Kura da tam Konyaspor’un dişine göre oldu. Beşiktaş lig şampiyonluğu için sonuna kadar gitmek istiyor. Motivasyonu biraz daha düşük olabilir ama bunlar büyük camia. O yüzden turu geçmek için işi deplasmanda sıkı tutmak gerek.

Üç büyük denen takımlara karşı biraz fobisi olabilir ama bu korkuyu yenip, ligde oynadığı Beşiktaş maçını çok iyi analiz edip, taraftara yarı final hediye etmek Hoca’nın elinde. Futbolcudan önce Kocaman’ın elinde.

İlk maçtan avantajlı skorla dönülürse, Aykut Hoca da takımı rakibiyle eşit şartlara getirirse, Konyaspor taraftarı Beşiktaş’ı yener.

Bu makale toplam 331 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi