Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma

Konyaspor istediğini aldı
Tarih : 2019.02.05  15:15:18

Atiker Konyaspor üç sezon önce olduğu gibi tarihi bir fırsat yakaladı. Aykut Kocaman ile birlikte kafasını biraz yukarı kaldırınca ligin üst sıralarını görüverdi. 

Bursaspor maçı, yukardaki takımların aldığı sonuçlarla daha da önemli hale geldi ve Konyaspor’un en azından yenilmemesi gerekiyordu. 

İki yeşil beyazlı takım da maça kontrollü başladı. Özellikle orta sahalar çok dikkatliydi ama Konyaspor hücum bölgesinde serbest oynayan Ömer Ali ile ilk dakikalarda kritik pozisyonlar buldu. Defansın arkasına yaptığı koşuları Jahoviç çok iyi besledi. Sonraki dakikalarda kendisi de iki aşırtma vuruşla kaleciye zor anlar yaşattı. 

İlk yarının somuma doğru Bursaspor biraz daha oyunu öne doğru itti ve Jevtoviç’in basit hatası sayesinde penaltı kazandı ancak Umut Nayir'in vuruşunu Serkan kurtardı. . Bu kurtarış anı sayesinde Konyaspor devreye geride girmekten kurtuldu. 

İkinci yarı Bursa hızlı başlamak istese de Konyaspor, oyunu soğutmayı başardı. Sakatlanan Ömer Ali’nin yerine Fofana’yı alan Aykut Kocaman, Skubiç ve Zuta’yı da öne çıkararak Bursa’nın dengesini bozdu. Çünkü özellikle orta alanda çok iyi alan kapatıp Konyaspor’a pas yaptırmadılar. 

70’ten sonra Aykut Hoca kaybetmemeyi daha da önceledi gibi görünmek istedi ama Yatabare’yi alarak galibiyetten vazgeçmedi. Fofana’nın kaçırdığı golle Konyasporlular, hakemin iptal ettiği golle de Bursalılar kahroldu ama hakem iptal kararında haklıydı. 

Ligde 11 beraberliği olan Bursaspor, Konyaspor’un da akıllı oyunuyla yine beraberliği razı olurken Konyaspor zorlu deplasmandan bir puan çıkararak büyük bir iş yaptı. Bir puan deyip geçmeyin. Hem yenilme sendromu yaşamadı hem de yukardan kopmadı. 

Bu arada maçın sonlarına doğru oyuna giren Ali Çamdalı kenarda beklerken Ali Turan’ın Ali Çamdalı’na kaptanlık bandını uzatması ve Aykut Hoca’nın müdahalesiyle geri alması dikkat çekiciydi. Bunun üzerine çok şey söylenir ama yorumu size bırakıyorum. 

 

Bu makale toplam 405 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi