Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Sıtkı YONCA
Metni küçült
Sıtkı YONCA
Yazar
Mescid-i Aksa'nın ışıkları söndü mü?
Tarih : 2017.12.12  15:44:14

                Mescid-i Aksa’nın  Müslümanlar için neden önemli olduğuna dair oyalayıcı sorularla uğraşacak değilim. Peygamberimiz (S.A.V) miraca çıkarken Mescid-i Aksayı şereflendirmiş olması ve ‘’ziyaret maksadıyla seyahat edilebilecek üç mescitten birisinin de  Mescid-i Aksa olduğunu’’ Hadis-i Şeriflerinde beyan etmesi benim için yeterlidir.

                Trump denen  CIA maymununun (bunu hakaret için değil CIA’nın elinde oyuncak olduğu için kullanıyorum) Kudüs’ü Siyonist  devletin başkenti olduğunu kabul etmesi  bizim Müslümanlar olarak asla Kudüs  hassasiyetini kaybettiğimiz anlamına gelmez, gelemez ve gelmeyecektir. Bunu Netanyahu denen kokmuş Yahudi kadar Trump denen oyuncak da (şayet  ömrü yeterse ) görecektir.

                Olay şu anda çok sıcak. Bütün Müslümanların burnundan soluduğu  bir anı yaşıyoruz. Bu öfkenin canlı kalmasının ve sürekliliğinin önemi  çok büyüktür. Çünkü öfke başlı başına bir güçtür ve insanı insan yapan değerlerden biridir. Öfkesi  olmayan insanın canını, malını ,vatanını ,milletini, devle tini koruması mümkün değildir. Şu anda  kimseye öfkenize hakim olun  tavsiyesinde  bulunmayın çünkü işe yaramayacaktır.

                 Bana istihza ile içinden gülenler, teknolojik bahaneler ileri sürerek  sen kimsin ki gibi özgüven yoksunu sorular  yöneltenleri  hiç ciddiye almıyorum ve diyorum ki ABD ,İsrail ve onun uydusu olan AB ülkeleri Türkiye’den korkuyorlar. Hele  Müslüman ülkelerin birleşme  korkusundansa  anüsleri  yırtılacak.

                Trump’ın açıklamasından hemen sonra  ABD vatandaşlarının 20 gün  Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine  ve Batı Şeria’ya gitmelerini yasaklaması ne anlama geliyor sizce?

                Bunun iki sebebi  var. Birincisi:  Ola ki sapan taşı atan  Filistinli  çocuklardan(ellerinde başka silah mı var) birisi bir ABD conisini yaralar veya  öldürürse; ABD kamuoyunun (ki %67 Kudüs’ün İsrail başkenti olmasını istemiyor.)’’ bize ne Kudüs’ten’’ türü psikolojik savunmasının,  toplumsal patlamaya dönüşmesinden korkuyor.

                İkincisi: Şu anda Müslümanların  doruğa çıkmış öfkesinin yatışması için zaman kazanmaya çalışıyor. Bu öfkenin önünde durabilecek ruh ve karakterde ne eğitim almış askeri  ne de onu  ölüm ötesine taşıyacak inançta yönetim kadrosu mevcuttur. Onun için öfkenizi  içerde siyasi çekişmelerle boşaltmayın. O öfke bize çok ama çok  lazım olacak.

                Her iki sebep de   aslında  can emniyeti maskesiyle örtülmüş korkudan başka bir şey değildir. Çünkü ABD  Cezayir Beylerbeyi Hasan Paşa ile yaptığı Osmanlıca kaleme alınmış antlaşma  ile; AB nin lokomotif ülkeleri de, Viyana kuşatmasından beri  Türkleri iyi tanırlar. 

                Alman tipi çürümüş bayan başbakanının, ( Trump denen  görgüsüzün Yahudi ye karşı  odipal kompleksler  içeren açıklamasına;) karşı çıkıyormuş gibi bir duruş sergilemesine inanıyorsam namerdim. Diğer AB ülke  yöneticilerinin de, Yahudi bir iş adamının karşı çıkması halinde adım bile atamayacaklarını bildiğimiz halde  yapacakları anti Trumpist  beyanlarına  neden inanıp da zaman kaybedelim. Onlardan bize ne? Kendimize bakalım.

                 Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettikleri gece  Kudüs’ün ışıklarını  söndürdüler.  O ışıklar yeniden yanar ve yanacaktır, bundan kuşkumuz yok bizim . Amma o ışığı söndürenlere aslında Allah, İsrail’in yeryüzünden ışıklarının ebediyen söneceğinin provasını yaptırıyordu ama küfürlerinin koyuluğundan  farkında bile değillerdi. ‘’Bekleyin’’ buyuruyor Allah(C.C). Biz de bekliyoruz. Öyleyse haydi samimi bir dua için sabah namazına camiye. Selamlar.

 

Bu makale toplam 755 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yücel Kemandi / 2017.12.17  12:13:45
Sıtkı hocam hoş geldiniz
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi