Bugün; 12 Mayıs 2024, Pazar
Cemaleddin Sancar
Metni küçült
Cemaleddin Sancar
BAĞİLİK ve FETÖ
Tarih : 2017.09.18  11:55:57

csancar55@hotmail.com   

Bağilik meşru, müesseseye adli ve idari sisteme karşı isyan etmektir. Devletin istikrarını bozan bu kalkışma hareketi her türlü güveni sarsar,huzuru yok eder. En tehlikeli olanı da devleti böler, parçalar veya işgale maruz bırakır. Tarih buna şahittir. Bundan dolayı İslama göre BAĞİLİK büyük bir suç kabul edilmiştir. Maide suresi  otuzüçüncü ayette Yüce Allah şöyle buyuruyor: " Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır."

Yine  BAĞİLİĞİN toplumda açacağı büyük yarayı dikkate alan Rasulullah s.a.v, " Habeşli siyah bir köle de olsa, âmirinize itaat edin!" [Buhari] " buyurması, itaatsizliğin en çirkin yüzü olan BAĞİLİĞİN ne kadar tehlikeli olduğunu vurgulamıştır.

Durum böyle olunca FETÖ' nün geçirdiği dönemleri bu bilgiler ışığında ele almamız gerekir.

Birinci dönem Fetö: Bu dönemde Fetö bir hizmet hareketidir. Eğitim ve öğretimi hedef alan bu hareket genellikle milletin ve devletin teveccühünü kazanmıştır. Dünyanın birçok yerinde de aynı durumdaydı. Ona verilen maddi ve manevi desteği inkar edemeyiz. Çünkü Fetö bu dönemde iyilik ekiyor ve iyilik biçiyordu. Peygamber efendimizin buyurduğu gibi " Biz zahire göre hükmederiz. Gizlilikleri Allah bilir." Anlayışıyla hareket eden fedakar insanlar bu örgüte sahip çıkmıştır. Her ne kadar bu dönemde gördüğümüz bazı olumsuzluklar olmuşsa da; görmezlikten değil de, bu gün için şartlar bunu gerektirir diyerek olumsuzlukları geçiştirdiğimiz olmuştur. Allah bizi affetsin.

İkinci dönem Fetö: Bu dönemde maddiyata önem verilmiştir. Fedakarca koşturan fakat para veremeyen veya az para verenler arkaya itilmiş; fazla para verenlere, bürokraside sözü geçenlere önem verilmiştir. Durum böyle olunca haram-helal ölçüleri zedelenmiş, meşru olan hedefe gayri meşru yollarla varma yoluna gidilmeye başlanmıştır. Bu dönemde keyfiyet bozulmuş, kemiyet kabardıkça şımarıklık artmıştır. Böylece iyilik ekme ve kötülük biçme hareketi, hizmet hareketi yerine geçmiştir.

Üçüncü dönem Fetö: " Hayır, insan kendini yeterli gördüğü için mutlaka azgınlık eder." (Alak 6-7) ayeti kerimede buyurulduğu gibi BAĞİLİK dönemi başlamıştır. Kırk senedir yetiştirilen hizmet nesli menfaat nesline, altın nesil kömür nesline dönüşmüştür. Hizmet saiki ile kendilerine verilen her türlü emanete ihanet etmiştir. Kimi himmete, kimi makama, kimi de namusu hükmündeki silahına ihanet etmiştir. Devletine baş kaldıran bu BAĞİLER artık kafirlerle işbirliği yapmayı tercih etmiştir. Üstelik Pensilvanyadaki BAĞİ, müntesiplerine " imanınız varsa dayanacaksınız" diyerek onları devletlerine karşı kışkırtmaya devam etmektedir. Biz de diyoruz ki " İmanınız varsa tevbe edin ve devletinize sahip çıkın! "

Biz bu fitne döneminde meydana gelmiş mağduriyetlerden bahsetmeyeceğiz. Çünkü başta cumhurbaşkanımız olmak üzere sorumlu devlet ricali, at ve it izini birbirlerinden ayırmaya çalışmaktadırlar.Münafıklığın olmadığı, doğruluk ve samimiyetin olduğu yerde yanlışlıkların düzeltileceğine inancımız tamdır. Buna rağmen bazı mağduriyetler olursa bu istisnalar kaideyi bozmaz. Ama ne acıdır ki; Nisa suresi 135  "  Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine de olsa adaletten asla ayrılmayan, Allah için şahitlik eden kimseler olun. (İnsanlar) zengin olsunlar, yoksul olsunlar Allah onlara sizden daha yakındır. Öyleyse siz hislerinize uyup adaletten ayrılmayın. Eğer adaletten sapar veya üzerinize düşeni yapmaktan geri durursanız bilin ki Allah yaptığınız her şeyden haberdardır." Ayeti kerimesine rağmen yalanı kendine prensip edinen bu örgüt, Fetönün emirleri doğrultusunda hareket ederek devlete meydan okumaya devam etmektedir. Durum böyle olunca adalet ya tam olarak tahakkuk etmemekte veya gecikmektedir. Bunun da tek sorumlusu Pensilvanyadaki BAĞİ ve onun emirlerini bir vahi gibi telakki eden gafillerdir.

Çözüm:

1- Darbe emrini veren ve darbeye fiilen iştirak edenlerin idam edilmesi,

2- Fetönün bir terör örgütü olduğunu kabül edenlerin cümlesinin şartlı affedilmesi,

3- İkinci madde kapsamında olupta emekliliği hakkedenlerin emekliliğe ayırılması, diğerlerinin pasif görevlere atanması,

4- Herşeye rağmen Fetönün halen bir hizmet hareketi olduğunu söyleyenlerin cezalandırılması,

5- Yurt dışına kaçanlara bir ay süre verilerek beklenmesi, geldiklerinde yukarıdaki maddelere göre muamele edilmesi, gelmediklerinde de vatandaşlıktan çıkarılması,

   Bütün bunlara rağmen herşey halledilmez. Ancak bütünü elde edilemeyen şeyin tümü terkedilmemelidir.

   Fetö ve benzer terör örgütleri Türkiyeni gücünü yok etmeye çalışmaktadır. Bu piyonlarla mücadelemiz şüphesiz aktif olmalıdır. Onlara destek veren devletleri unutmamalıyız. " Ayıdan post gavurdan dost olmaz " sözü boşa söylenmemiştir. Nükleer silah dahil her türlü silahla silahlanmamız Yüce Allahın emri olduğu bilinmelidir. Nitekim Enfal suresi altmışıncı ayette şöyle buyuruyor: " Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez."  Ogün için at bugün için uçak, füze, tank vs.

   Ümmetin güven ve istikrarı Türkiyenin güven ve istikrarına bağlı olduğunu söylersek mübalağa etmiş olmayız. Zira İslam ülkelerinin bir bölümünü işgal ettiler. Bir bölümünü parçaladılar. Diğer bir kısmının başına diktatörler dikerek esaret altına aldılar. Türkiye ben size teslim olmayacağım deyince kıyametler koptuğunun farkında olmamak safdillik olur.

GÜÇLÜ VE ADİL BİR TÜRKİYE temennisiyle ALLAH'a emanet olunuz.

 

Yard.doç.dr. CEMALETTİN SANCAR

 

Bu makale toplam 2515 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi