Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Prova bitti - Paşaya geçelim
Tarih : 2017.05.02  18:45:39

sayan.suleyman.42@gmail.com

Kupa maçında 5 dakika içinde yenilen 3 gol ile büyük bir avantajı elinin tersiyle iten temsilcimiz, evinde oynadığı son 7 maçta galibiyet göremeyen, Anadolu’nun güçlü ekibi Osmanlıspor’a konuk oldu.  Karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi, beklendiği gibi Osmanlı daha baskın olmasına karşı, gerek yapılan güzel savunma gerekse de futbol şansından dolayı temsilcimiz 1 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Çok büyük takım olduğumuzdan dolayı bunu kazanılan 1 puan değil kaybedilen 2 puan şeklinde benimseyebilirsiniz. Hocanın kadro tercihinde yanıldığından bahsedebilirsiniz. Hatta Aykut Kocaman hiç Konya’ya gelmeseydi de diyebilirsiniz. Ama Hoca bu işi bilmiyor diyemezsiniz. Hemen hemen spor yayını yapan bütün Tv kanalları- Radyo kanalları- Türk futbolunun gelişmediğini gelişmesi için şunlar şunlar yapılması gerek şeklinde yayınlar yapıyor ve dinleyici ve izleyici olarak onaylıyoruz. Hatta saatlerce  o kanaldan bu kanala kim ne diyecek diye geziyoruz.  X Hoca Türk futbolu gelişmez bak adam şampiyonlar liginde neleri deniyor…

Bir Dakika ya aynı adamlar, Ülkemizde her hangi bir takım, her hangi bir kulvarda maç yaptığında gencecik çocuğu aslanların önüne nasıl atarsın diye eleştiri yapmıyor mu?

Türk futbolu şu aşamada şöyle dursun biz gelin Konya futboluna bakalım Konya futbolu gelişir mi ? Gelişir Gelişir de önce beyinlerin gelişmesi lazım- Konya’da onca çocuk dururken alt yapıya şehir dışından oyuncu transfer etmezsen gelişir. Önce kafanı geliştirirsen – futbolda nasılsa gelişir. Bırakın alt yapıyı şehirden profesyonel futbolcu çıkarmada Konyaspor Dünya’da sonuncudur hiç araştırmayın.

Konyaspor’un Adanademir,i 8-0 yendiği sezon 32 puan toplamışız düşen takımın 2 basamak üzerinde tamamlamışız, efsane dediğimiz Zafer Biryol, Altan Aksoy, Ceyhun Eriş , Elver Baliç Okan Koç gibi isimlerin bulunduğu benimde çok keyif alığım takımda 45 puanla 8.olmuştu.

 Bugün Puan durumuna bakıyorum Konyaspor 40 puan toplamış sezon başı konulan hedef 50 puandı ligde 15 puan olduğunu düşünürsek halen bu hedefe gelebilir. Ama ben işin puan kısmında kısmen değilim bugün lig sıralaması baz alındığında Avrupa yarışı içinde yokuz düşme hattında da değiliz sezonun tamamlanmasına 5 maç var ne yapmalı şimdi ?

Elinizde bir kadro var, önünüzde de tek hedefiniz olan bir kupa var 2 maç kazandığın takdirde bu iş tamam diyeceğin bir hedef canını dişine takıp alman lazım, öyle bir şey oluyor ki bu hafta ligde hem deplasmanda oynayacaksınız baskı hissetmeden sadece size güvenenler var yanınızda, hem de sistem olarak Kasımpaşa ile aynı sistem ile oynayan ama daha kaliteli bir ekiple karşılaşacaksınız. Bu takımı siz yönetiyor olsanız elinizde ki oyuncuları ve oynatacağınız sistemi burada denemez misiniz ?  Hadi kupayı da bir kenara bırakalım sezon sonu hoca gidecek gitmeyecek tartışmaları şöyle dursun. Belki de bu oyuncular ile sezon sonu yollar ayrılacak ve son bir şans veriliyor yada biz sana şansı verdik değerlendiremedik kapıyı çıkarken kapatmayı unutma diyecekler.  Bu durumda hoca takımda kalırsa kafasında kadroyu şekillendiriyor diyebiliriz veya olumsuz bakalım Konyaspor’daki çürük elmaları ayırarak takıma son bir iyilik de yapıyor diyebiliriz.  Ben Abdülaziz Demircan’ın Kaya’dan daha kötü olduğunu düşünüyorum, bu yüzden neden o oynamadı diyemem lakin neden 3.kaleci olarak daha 20-21 yaşında kaleyi zorlayacak bir genç alınmadı diyebilirim.

Yani Üstadım biz 35 yaşındaki adamı kaleye koyarken temkinli yaklaşıyoruz 17-18 yaşında alt yapıdan oyuncu oynatsak önce hocayı linç edecekler sonra bizi şehirden kovacaklar diye endişe etmiyor değilim.  Şaka bir yana biz hangi ara bu kadar sabırsız olduk onu da anlamak zor . Konyaspor’a gönül vermiş kişilerle zaman zaman sohbet ediyoruz geçenlerde bir tanesi bi 4-5 farklı maç kazanalım sonra düşersek düşelim dedi bana. Hocayı gerçekten seven mücadele eden insanlara bakıyorum kal hocam bu taraftarın hatırına diyesim geliyor, böyle arkadaşları görüyorum kaç hocam sen kendini kurtar biz yanmışız yanacağımız kadar diyesim geliyor.

Sonuç olarak;  Osmanlıdan alınan 1 puan kıymetli, kaleye ilk şutu 80’den sonra çektiğiniz bir maçta 2 direkten dönen top penaltı şut girişimi vs hem yerinizi korudunuz Osmanlı üstünüze çıkamadı ,hem de taktik ve teknik denediniz. Artık haftaya Paşa maçını bekleyebiliriz. Bizim için asıl önemli olan olay ise Alanya maçında tahriklere kapılmamak ki ceza kesmek için fırsat kollayan PFDK’a gün doğmasın. Sabırlı olalım. Tarihimizin en önemli 90 dakikalarından biri olan maçta takımımız yalnız kalmasın.  Aykut Kocaman’ı biraz tanıdıysam Hoca taktik icabı Alanya maçına, bugün ki on birden farklı çıkacaktır. Prova bitti Paşa maçı için çalışmalara devam etmek gerekir. Bu süreçte Alanya maçı bir formalite olacaktır.

Maçın sözü ;  Aza tamah etmeyen çoğu bulamazmış, aza tamah ettik, çoğu artık paşa maçında gelecek…

Bu makale toplam 405 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi