Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Kupayı alabiliriz
Tarih : 2018.02.03  18:34:06

sayan.suleyman.42@gmail.com

Tüm ulusal futbol adamlarının maçın son düdüğü ile beraber söylediği söz Galatasaray yedek ağırlıklı kadro ile çıktı. Öyle ya zaten Konyaspor’da, Patrik, Eren, Selim, Amir, Musa ve Jonsson onbirin değişmez ismi hatta oynadığı pozisyonu düşünürsek Moke’de eklenebilir. Hal böyle olunca Anadolu takımlarına saygısızlığın diz boyu olduğu, Konyaspor gibi üç beş takımın, değer kattığı kupada bari hak ettiği saygıyı görebilmeleri için Türkiye ekstra neredeyse tüm takımlar hakkında fikir sahibi olan kişileri de bu kişilerin karşına koyun, koyun ki bol kepçe, bol keseden sallamasınlar…

Dönelim maç öncesine koreografide Türkiye’de tek rakibi ile karşılaşan Nalçacılılar, Galatasaraylı taraftarları da bu enfes koreografi ile kendilerini alkışlatmayı başardılar. Emeği geçenlere yürekten teşekkürler. Muazzam enfes bir koreografi olmuş…

Kadrolar açıklandığında bu kadar rotasyon beklemesem de bir rotasyon bekliyordum. Ancak bu kadarı bana bile sürpriz oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan temsilcimiz Konyaspor alışılanın aksine sol kanadı daha çok kullandı. Eren’in hücumcu bek olması bu durumu tetikleyen baş neden olduğunu söylersek sanırım yanılmayız. Duran toplarda Orkan transferine kadar gol atamayan temsilcimiz ikinci büyük maçında da duran toptan gol atmayı başararak, Özdilek yönetimiyle gelen gol silahlarına bir yenisi eklemiş oldu. Hatırlayacağımız üzere son dönemde kontra atağa çok hızlı çıkabilmeyi sağlamıştı hoca, devre düdüğü çaldığında herkes mutluydu. Aslında ben şahsım adına Musa ile Fofana Ömerali ile de Jahovic  değişkliği ile ikinci yarıya başlayacağını düşünmüştüm. Böylece Galatasaray saldıracak saldırdığı her pozisyonda da hızlı hücumlar ile kalesinde gol görebilecekti. Fakat bu hamleler yapılamadan 5 dakika içinde yenilen iki golden sonra hoca farkın açılmaması adına Filipoviç’i oyuna sürerken Fofana ve Jahovic ile de fırsatları değerlendirmeyi düşündü. Skoru eline alan Galatarasay ise bizim beklediğimiz hamleyi yaparak Gomis ve Rodrigez’i oyuna aldı. Fakat futbolda her zaman planlar tutsa bu kadar zevkli bir oyun olmazdı. Takımda belki hücumsal olarak en son düşünülecek adamların başında gelen Selim’in muazzam asisti Jahovic’in 40 yıldır bu takımda oynarmışçasına durduğu ve vuruş kalitesinin muazzamlığı ile tura tutunması muazzam bir olaydı.

Jahovic’in golü bir çok açıdan önemliydi. Ceza alanına girdiğinde sadece golü düşünmesi ve Konsantrasyonu mükemmel bizde olmayan bir özellikti bu. Taraftara ümit verdi. Tıpkı Orkan gibi oda uzatmalarda ilk maçında ilk golünü attı. Bu gol olmasa Türk Telekom stadında oynanacak maçta galibiyet bile yetmeyebilirdi. Bu maç hafta sonu oynanacak maç için hem taraftara hem takıma ümit verdi.

Maç sonu sahaya atlamayı başarabilen bir çocuğu güvenlik güçlerinden alıp tribüne salan ve formasını çocuğa hediye Jahovic taraftarın gönlünü çoktan kazandı.

Stadyum etrafındaki karların ve buzların temizlenmemesiyle bir çok taraftar düşerken, lavabolardaki ve tuvaletlerdeki suların dondan dolayı akmaması ve stadyum ısıtmaların yeterli çalışmaması sınıfta kaldığımız yerlerdi. 

Sonuç olarak; Volkan ve Eto’o’nun da takıma katılmasıyla birlikte geçireceğimiz adapte süreci bu haftalarda oynayacağımız önemli maçlar için bir avantaj olabilir. Adaptasyon süresi önemli maçlarda hızlanırken alınan her puan kazanılan her maç Konyaspor’un pik yapmasını sağlayabilir. Biz bu Galatasaray’ı çok zorlansak ta eleyebilir kupayı yeniden alabiliriz. Şimdiden yeni statü ne olabilir diye düşünseniz iyi olur.

Maçın sözü; Çoğu insanın kazanma arzusu vardır; ancak çok azının, kazanmak için hazırlanma arzusu vardır. Rövanş için hazır olacağız.

Bu makale toplam 254 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi