Bugün; 29 Mart 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Tiki taka
Tarih : 2019.01.29  00:57:32
Güney Amerika takımlarında sıklıkla gördüğümüz, Avrupa'nın dev Arenalarında zaman zaman  adından söz ettiren koreografi sanatına Türk takımları da ayak uydurmaya çalışıyor. Çoğunun çabası bazen sadece bakmakla yetinse de...
 Gerek verdiği mesajlar gerekte koreografinin hikayesi olması Konyaspor taraftarını diğerlerinden ayırt edici özelliklerin başında geliyor. Hareketli olanda , son yapılan gibi bir başka yapıttı. Her bir ayrı ayrı Da Vinci  tablosu sanki. Konyaspor taraftarı koreografi yapıyor yapmasına ancak işin içine İbrahim Apalı ve Nalçacılılar grubu girince bir başka güzel oluyor. Yaklaşık 200 kişilik ekip gece gündüz demeden kendi imkanlarıyla 20 günde bundan daha güzel birşey çıkartamazdı sanırım. Tebrikler hepsine...
Koreografi dünya standartlarının üzerinde peki takım ne durumda ?
Kısa paslar ile verkaç sistemi üzerine dayalı olan Tiki Taka oyun sistemi Johan Cruyff'ın futbola kattığı ve Pep Guardiola'nın da sıkça kullandığı modern futbolun vazgeçilmez bir o kadarda zor bir sistem diyebiliriz. Amaç topa en fazla sürede sahip olmak ve isabetli pas yüzdesi ile oynamaktır. Fakat bu yazıldığı kadar kolay değildir. 
Aykut Kocaman, Bu ülkenin henüz hazır olmadığı ülkemize göre geleceğin oyununu, çağımızın kabul edileni, fakat çok az takımın  becerebildiği sistemi ucuz maliyeti az oyuncularla oynatan ve bu şehrin kabul ettiği büyük adam.
Zuta transferi ile halkayı tamamlayarak mükemmel işlere imza atabileceginin sinyalini verdi.
Konyaspor geçtiğimiz dönemlerde sağ kanat üzerinden atak yapar sol kanattan akınları savuşturma ya çalışırdı. Zayıf nokta, ülkenin kanayan yarası sol bek idi. Kanat beklerini olumlu şekilde oyuna dahil etmenin vücut bulmuş hali Konyaspor. Kelebek gibi estetik bir kalecinin önünde oturmuş bir tandem oyunu var. Özellikle bu yıl kendi formunun çok üzerinde bir oyun ile Volkan ile  farkını ortaya koyan Jevtovic elimizde mevcut. Bu ikilinin ise   hemen önlerinde bütün  oyunu  sekillendiren yapılan mücadeleye anlam katan maestro gibi takımı kuran Traore var. Hücumcu kanat ve santrafor ise dişlinin tamamlanan halkaları. 
Antalya spor Konyaspor maçının analizi aslında koreografi de yapılan ironiye eş değer bir oyun diyebiliriz. Konyaspor oynadı Antalyaspor sadece baktı yapacak birseyleri yoktu sanki. Dakikalar 82 olduğunda artık işi tamamen Barçanın ezber bozan beyin yakan oyununa döndü ki her pasta alışık olunan holey sözlerine taraftar bile eşlik edemedi. Top öyle güzel dönüyordu ki eğer o paslaşma gol ile sonuçlansa bu ülkenin bu alanda nirvanası olabilirdi. Dakikalar 85 olduğunda Antalya'lı oyuncular çoktan hocam bitsin artık bu eziyet der gibi bakarken, biz ise rüyada olduğumuzu düşündük. 
Sonuç olarak; Bir takım üç beş tane başarılı pas yapınca hemen Barça örneği verenlere sinir olanlardanım. Fakat bizim maçta izlediğimiz çok üst düzeyde idi. Hayran hayran baktım ve bu maç hiç bitmesin dedim. Yaklaşık 100bin kişilik Camp Nou'da ki insanların neler hissederek o stadı doldurduklarının fragmanını izlettikleri için teşekkür etmekten fazlası gelmedi elimizden.
Teşekkürler Konyaspor,
Teşekkürler Büyük taraftarımız,
Teşekkürler Aykut Kocaman...
Maçın sözü ;
Kabul edilmiş yanlışlık kazanılan bir zafermiş Tıpkı teknik ekipteki değişim gibi...
Bu makale toplam 338 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi