Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Tribal enfeksiyon
Tarih : 2019.12.09  16:29:17

Futbolda bir ihtimal daha var zihniyetinin baş sıralarında yer alan Aykut Kocaman hayatının pek çok evresinde olduğu gibi zor olanı seçmiş bir teknik adam. İstanbulspor'dan beri onu al,bunu al,şunu al ! mantığı yerine elindekinin değerini en üste çıkarma gayreti içinde oldu. 

3. Aykut Kocaman devrinde ise artık birazda geleceği düşünme adına bir takım kararlar aldı Kocaman. Bu kararlar aslında hiçte basit kararlar değildi. Yönetime tesisleşme ve gelecek adımları adına elde ki kadronun yeteceğini söylemiş ve transfere harcanacak para ile geleceğe yatırım yapmak istemişti. Konyaspor'un Avrupa standartlarında bir tesisi olmuştu. Peki oyuncu grubu Aykut Kocaman kadar özverili miydi ?
Süreç olarak Ali Çamdalı'nın alınmasıyla başlayan aşağı doğru iniş evresi insanların kötü hissetmesine neden olmuş bazıları sosyal bazıları gerçek hayatlarında zor günler geçirmeye başlamıştı. 
Bir taraftar grubundan çok daha fazlası olan Konyaspor taraftarları olumlu anlamda yapılacak herşeyi yapmışlardı. Son olarak Nalçacılılar grubu İbrahim Apalı önderliğinde Hocaya çiçek vermiş. Nalçacılılar grubu basın sözcüsü İlker Kırnaz aracılığı ile futbolculara gereken şeyler söylenmişti. Artık taraftar birçok şeyi bir kenara bırakarak yada öteleyerek takımına destek olmak için, başka Konyaspor yok diyerek tribünde yerini almıştı. Maç başladığında bir çok oyuncumuzun maça hırslı başladığını söylersem yanılmam sanırım. İlk on-onbeş dakikalık tartma bölümünden sonra oyunun tek hakimiydik. Açıkçası Miya ilk yarı o golü atsa tüm gardları düşecek belki de maç 5'e gidecekti. Yakalanan pozisyonlar hem psikolojik hemde fizyolojik olarak cömertçe harcamıştık. İlk yari bittiğinde yüzlerimizde bir tebessüm bu sefer olacak diyorduk. İlk yari Miya ve Ömer Ali'nin ezdigi toplar dışında çokta kötü işler yapılmadı.
İkinci yarı haliyle oyundan biraz düştüksede yine pozisyonlara giren biz olduk. Tribünlerin ateşi takımın uyumu Antep'in içine sinmesi o pozisyona kadardı. Milosevic'in arkadaşlarının onurunu taraftarının grurunu zirveye çıkarmak adına son bir hamle ile geliştirdiği Bajic'in kafamı vursam kontrolmü etsem diye düşünürken her ikisini de yapamadığı pozisyondan bahsediyorum tabi ki. Takımı durduran taraftarın tezahüratını boğazında bırakan futbolcuların ne yaparsak yapalım olmuyor düşüncesine iten pozisyon.
Birde oyuncularımızın tribal enfeksiyonları var. Neredeyse tüm takıma yavaş yavaş sirayet eden bir enfeksiyon bu. Maç esnasında taraftar hadi aslanım hadi koçum diyor, Serkan tribunle diyaloğa giriyor. Oyuncu gol kaçırıyor tepki alınca tepki veriyor. İyi taraftar kızmasın tepki vermesin siz yenilin kaybedin biz opera izler gibi tepkisiz duralım . Maç bittiginde kızgınlık sinir ile yaptığı yuhalamalar anlık normaldir. Aşırı her zaman zarardır. Selim beklentilerin üzerinde mükemmel bir maç çıkardı. Eksik olan ise şu idi selim maça kaptan olarak çıktı. Maç bittiğinde Levan forma vermek için tribüne doğru gittiğinde tepkiler aldı ve bu tepkiler haklı değildi. Biraz daha yaklaşsa hiç istenmeyen şeyler yaşayabilirdik. Böyle bir durumda kaptanın oyuncusundan sonra tünele girmesi ve onu uyarması gerekirdi. Antep cephesinde kayıt dışı söylenecek çok şey olsa bile laf anlayana söylenir mantığı ile  çalıştırıcının kin nefret ve edep dışı hareketlerini kendisi için normal olduğunu belirterek yazıma mim koymak isterim.
Maçın sözü ;Güvenilmek sevilmekten daha büyük bir iltifatmış.
Hocam senin güvendiğin insanlar senin yarın kadar bu güveni hak etse şuan bambaşka bir yerde olurduk.Devre arası hasat fazla olacak gibi bekleyip göreceğiz 

Bu makale toplam 337 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi