Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Kendini olduğunuzdan az göstermek alçak gönüllülük değil budalalıktır
Tarih : 2020.01.27  15:37:44

İstanbul takımları ile yapılan maçların farkı; Maçın vitrin olması maça olan basın ve taraftar ilgisi ile kendini birkaç tık öne atar. Normalde dolmuyorsa bu maçlarda stadyumun dolmasının belli başlı sebepleri arasında gelen takımların şehrimizde ki Konyaspor kabuğuna girmiş seyircileri, Batıda sıklıkla görebilirsiniz. Gelen takımın rakibi olan semt takımlarının seyircileri maratonda sıklıkla görebilirsiniz genelde Bireysel küfür ederler. Birde bu takımı tutmayıp üniversite öğrencisi olup sadece maç izlemeye gelenler. Yani demek istiyorum ki kalabalık eşit değildir Tribün, bu dediklerimin ise sonuçla değil şehri  müdafaa ile ilgisi var …

Geçelim kadro yapısına Konyaspor iki ön liberolu sistem tercih ediyor .Galatasaray maçında bunu anlarım yanlış diyemem ama normalde bu anlayış işte insanların sıkıldık dediği sistem. Eğer çift ön libero ile oynuyorsan öne atacağın adamlar sonuç odaklı olmalı. Özellik içerde ki Anadolu maçlarında tekli ön libero çıkmamız isabet olacaktır. Konyaspor ligin ilk yarısında kulübe olarak en fakir takım görünümündeydi . Şuan açık ara Anadolu takımları arasında en iyi kulübelerin başını çekiyor fakat bu defada on birde sıkıntı var. Miya şuan ki fiziki kalite olarak onbirde başladığı maçlarda çok etkili olamadı. Fakat o alanı ona sağlayacak oyuncu bulursanız kenarda durmasının bir nedeni olamaz. Bajic sezon başından beri çok defa başarısız maçlar çıkardı. Cam adamımız ağrıları geçerse bakacağız akşam girdikten sonra biraz hareketlendi ortalık sakatlanmazsa iyi sinyaller verdi. Milosevic  zaten cezalı idi fakat Levan neden oynamıyor inanın anlamıyorum.

Konyaspor takımı maçın ilk yarısı, Thuram’a uzun toplar atarak rakibi yıprattı. Oyunu tutup fiziki ön planda çekerek rakibi yormayı daha sonra teknik becerisi yüksek, oyunu tek yönüyle oynayan oyuncuları sahaya sürüp skora gitmeyi amaçladı. Aslında bunda skor dışında kısmen başarılıda oldu çünkü ilk yarı yenilen iki gole bakarsak, Anicic’e çarpan top olmayacak yere gitti. Emre’nin golünde top hiç kimsenin beklemediği bir şekilde beklenmedik yere gitti. Futbol oynayanlar bilir Emre istemli bir şekilde atmadı oraya topu, hani deriz ya top ayağına oturmadı öyle bir şuttu gitti gol oldu. Onun dışında cılız pozisyonlar vardı hep kısacası yakaladıklarını değerlendirdiler. Burada maçın hakemine ve yardımcısına da selam vermek isterim.  Ne diyor sizin kural kitabınız yada UEFA yüzde yüz emin değilsen pozisyonun bitmesini bekle sonra kaldır bayrağını sinek kovalar gibi her pozisyona bayrak kaldırma. Daci’nin pozisyonuna var çizgi çekmeye bile tenezzül etmedi. Maçın ikinci yarısı bu pozisyona penaltı çalamayacaksanız size ihtiyaç yok ki hiç olmayın! Hadi siz göremediniz VAR hakemleri o ora yandaki televizyondan film açıp onu mu izliyorlardı. Yani ilk yarısını etkisiz oynadığımız maçta bile çok ciddi kırılma anları vardı. Bu kırılma anlarında da siz İstanbul takımı değilseniz genelde bir şekilde siz kırılıyorsunuz. İnsanların şu Amir nefretini de artık bir kenara bırakması lazım. Yeteneği belli ondan beklenen belli. Konyaspor için asıl önemli maç bu hafta oynayacağı Antalya maçı buradan alacağı bir galibiyet Galatasaray maçını unutturur. Öte yandan teknik heyetinde şu kadroya bir bakmasını elinde neler olduğunu görmesi gerekir.

Maçın Sözü; Kendini olduğundan az göstermek, alçak gönüllülük değil, budalalıktır.

 

Bu makale toplam 300 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi