Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Nerede bu bijon
Tarih : 2020.07.16  19:19:43

Yazıma 15 Temmuz şehitlerimiz nezdinde tüm şehit ve gazilerimizi anarak başlamak istiyorum. Konyaspor, 15 Temmuz kahramanlarından Şehit Ömer Halis Demir'in kabrini hem ziyaret edip hem de ziyarete gelenlere, kurduğu stantla,  verdiği maske, su ve şapka ile yine bir kulüpten çok daha fazlası olduğunu tüm ülkeye gösterdi. İçinde bulunduğu duruma inat sosyal sorumlulukta hep zirveye oynadı, oynuyor teşekkürler gurur duyduk...

Hikaye ya bu; Adamın birisinin arabasının lastiği akıl hastanesinin önünde patlar. Adam lastikten söktüğü 4 bijon yuvarlanıp yağmur mazgalının içerisine düşer. Adam bakar mazgaldaki bijonlar ulaşamaz çaresiz oturup ne yapacağını düşünmeye başlar. Olayı başından beri gören bir Meczup parmaklıkların arkasından ne yaptığını sorar. Adam başından geçeni anlatınca Meczup  kendisine bütün lastiklerden bir bijon alması tavsiyesinde bulunur.  Adam merakın deliye senin ne işin var bu akıl hastanesinde der. Deli cevap verir, derki; Biz burada mecnunluktan yatıyoruz, salaklıktan değil...

Konyaspor ligin ilk yarısında Kasımpaşa ile oynadığı ve forvetsiz çıktığı maçı 4 golle kazanmış tabiri caizse şiir gibi top oynamıştı. Fakat nedendir bilinmez o günden sonra bir daha bu oyun anlayışı ile neredeyse hiç mücadele etmedi ve Başakşehir maçına kadar geldik. Bir teknik adamın, eğer ki rakipleri aciz durumda bırakan bir oyun sistemi kusursuz bir oyuncu grubu ve anlayışı yoksa, birden fazla oyun planı olmalı A-B hatta C planı olmalı ki 90 dakika sonunda illa olacak diye değil her şeyi yaptı ama olmadı düşüncesini hissettirsin.

Gaziantep ile yapılan mücadele sonrası yazı yazmadım, çünkü yazsam çok hoş bir yazı olmaz istemediğim kelimeler dökülebilirdi. Lakin şunu da eklemeden geçmek istemiyorum karakter herkese nasip olan bir şey değil.

Başakşehir maçındaki diziliş daha önce denenmiş ve yansımaları ve sonucu olumlu olan dizilişin neredeyse birebir aynısıydı. Forvetle çıktığın 30 maçta attığın gol sayısı 22 iken forvetsiz çıktığın 2 maçta 8 gol attın üstelik bu 22 golün kaç tanesini hücum oyuncusu atmış bir bakarsak hazır tedaviyi reddedip kaçtık bugüne kadar. Kaderin bir cilvesi gibi Miya o günde 2 gol atmıştı.

 

Düşmenin stresi her zaman şampiyonluk stresinden daha fazladır. Bu yüzden stres olarak biz Başakşehir’den çok daha zor durumdaydık. Yani öyle stresliydik ondan yenemedik, Konyaspor gol kaçırmadı geldiğini attı mazeretine sığınılacak bir maç değildi. Biz zaten geldiğimizin yarısını atsak bugün bambaşka bir yerde olurduk bu konuda hiç alçak gönüllü olamayacağım. Özellikle ilk yarı Konyaspor'u izlerken başka birşeyler vardı takımda sezonun en iyi maçını oynamak şöyle dursun nasıl bu kadar sakin topu bu kadar güzel çevirdiler inanın çok çok keyif aldım, oyuncularda aldılar. Zaten oyuncu keyif aldımı oyun hemen hissettirir size,  taraflı tarafsız herkes keyif aldı maçtan eminim. Her iki dakikada bir şok skor sözlerini geveleyen Beinspor spikeri Melih Şendil birde NTV hariç, nasılsa yener mantığı ile gece bültenini önceden hazırlamış maç belki de oynanmadan kaseti hazırlayıp bırakın bizi kendi yaptıkları işteki saygınlığı yerlerde sürünüyordu. Kendi yaptığı işe saygısı olmayanın bize saygı duyması beklenemezdi...

Trabzon şehrini Denizli maçından sonra aslında hayal etmek çokta zor değil yıllar önce son hafta Fenerbahçe’ye kaybettikleri şampiyonluktan farksız olduğunu düşünüyorum. Buradaki ayrıntı Trabzon’dan gönderilen oyuncuların kendi ispatlarcasına mücadelesi farklı bir anlam kattı. Trabzon’da eminim şuan kimse futbol konuşmak dahi istemiyor, Karadeniz büsbütün kararmış vaziyette. Ama futbol bu birileri üzülüp birileri sevinecek işte tamda bu durumu aslında lehimize çevirecek şansımız bulunuyor. Trabzon tüm oyuncular teknik heyet biran önce 2 haftanın bitmesini isteyecek az olan umutları ile Kayseri’ye dua edecek. Aslında Konyaspor cephesi Başakşehir'in erken gol bulmasını Trabzon ise umudunu son haftaya taşıma adına Kayseri’den bir ümit bekleyecek, Kayseri şampiyonluk maçında Başakşehir’in yenmek zorundayken yenerse son hafta ümitli Trabzon karşısında ne yaparım telaşını da taşımıyor değil. 4 bilinmeyenli bir denklem gibi ama bizim bahanemiz kalmadı. Çıkacağız mücadelemizi yapacağız sonrasına, sonra bakacağız. Trabzon’un ise şu maçı alayımda kenarda bekleyim diyeceği bir maç değil.

Önümüzde iki final maçı var bunlardan birini kazanmamız durumunda ligde kalacak gibiyiz. Yeter ki bijon aramaya çıkmayalım.

Günün sözü; Ümidini kaybetmiş olanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.

 

Bu makale toplam 317 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi