Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Size göre penaltı var mı?
Tarih : 2020.11.24  14:10:20

Sehic’in yokluğunda Eray’ın oyuna müdahil olması, oyun kurması ve yönlendirmesi beklediğimden iyiydi. Yan toplarda biraz zafiyeti olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Takımımızda birkaç hafta öncesi kaos havasından kurtulmuş kriz iyi yönetilmiş ve ayağı daha sağlam yere basan bir takım oluşmuş durumda ama bu eksiklerimiz yok anlamına gelmiyor.

Adil çok çalışırsa takımımıza fayda sağlayacaktır fakat çok bariz eksikleri gözden kaçmıyor. Pozisyon almada oyun kurmada özellikle pas vermede ciddi sıkıntıları var. Pas verdiğinde top adeta ağlayarak gidiyor. Oyuna geniş bakma yetisi her oyuncuda olmaz bu normaldir fakat 3 kişinin içindeki oyuncuya pas vermek bir gün canımızı yakabilir.

Karşılaşmanın ilk yarım saatlik diliminde Kasımpaşa boşlukları muazzam kapattı. Oyun kurmamıza atağı şekillendirmemize izin vermedi. Özellikle golü bulduktan sonra işimiz çok daha zor görünüyordu.

Verdiğimiz tek ciddi pozisyonda, bariz hakem hataları ile ilk devreyi geride tamamladık. Yenilen gol üzerinde çalışılması gereken mesai harcanması gereken bir goldü.

İsmail hoca hatalarından ders alan bir teknik adam olduğunu bize bu karşılaşmada gösterdi. Bazı teknik profiller hatalarında ısrar eder daha büyük hata yaparlar. Hocanın en büyük problemi oyuna müdahale etme anlamındaydı. Son iki karşılaşmada ise bu anlamda yüzümüzü güldürdü. Birde Anadolu takımları ile yaptığımız maçlarda bunu başarırsa kendisi hakkında olumsuz düşüncelerimiz olumluya dönecektir. O zaman benim için tamamdır.

İkinci yarının hemen başında gelen Amir Miya değişikliği oyuna derinlik katma ve atak yönetme konusunda elimizi güçlendirdi. Belki önce Milosevic sonra Miya çıksa maçı daha erken koparabilirdik. Hocanın sonra ki hamlesinde Milosevic’in çıkması Hurtado ve Musa’nın girmesi hem orta sahayı ele geçirmemize hem de oyunu tek taraflı hale getirmemize neden oldu. Son dakikada olsa maçı kazanmak gerçekten güzeldi.

Şimdi gelelim hakemlere ve yorumcularına karşılaşma da iki tane çok bariz el ile müdahale var.  karşılaşmanın hakemi ilkinde el kapalı olduğu için ikincisinde vardan dönerek penaltı çalmadı. Bunu cebimize koyduk.

Gelelim tvlerde hakem hocalığı yapan duayenlere son zamanlarda şöyle yorum yapar oldular kurala bakarsak penaltı. Ya neye bakacağız kurala bakmayacaksak bana göre sana göre ile pozisyon mu konuşacağız.

Karşılaşma sonrası eski hakem beyefendilerden bir tanesi diyor ki MHK Danışmanı Jaap Uilenberg’in seminerine göre bakacaksak penaltı ama bana göre değil diyor kendileri. Yahu senin fikirlerinin Merkez hakem kurulu danışmanının seminerlerinden önemliyse sen yap bu işi boşuna elin Hollandalısı buralarda eziyet çekmesin.

Hepimiz fikirlerimizde elbette özgürüz ama kendi fikirlerimizi Türkiye Futbol Federasyonun üzerinde tutmak geçerli fikri kendimizin ki kabul etmek tek kelime ile komiktir. 3 dakikalık özete bakarsanız Konya’nın golü faul dersiniz maç içinde Alper, Cikalleshi, Artem ve Jevtovic’in benzer pozisyonlarına hakemin devam dediğini görüp bu pozisyonları değerlendirmek aslında daha adilane olur. Zaten bu millet ne çekerse bir evlilik programlarından birde bu spor programlarından çekiyor.

Ee sizce golde faul var mı? Pozisyonlar penaltı mı? Bence sizin fikirleriniz daha önemli…

Maçın sözü; Kazanmak her şey değildir ama kazanmayı istemek çok şeydir.

 

Bu makale toplam 1597 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi