Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
İlhan Palut Tamamdır
Tarih : 2021.04.05  23:36:17

1071 Yılında Sultan Alp Arslan, elinde 200Bin kişilik büyük bir ordu olan Romen Diyojen’i yenerek Anadolu’nun kapılarını Türklere açmıştır. Kutalmışoğlu Süleyman Şah ise Marmara Bölgesi’ndeki askeri faaliyetleri sonunda İznik’i alarak Anadolu Selçuklu Devleti’ni 1075 yılında kurmuştur. Bu tarihten itibaren Andolu’nun iki kadim şehri Erzurum ve Konya’nın tarihide özüde birbiri ile bağlantılı geçmiştir. Bunu görmek için derin tarih bilgisine ihtiyaç duymadan Konya’da ki ince minare’ye ve Erzurum’da ki çifte minareli medreseye bakmak yeterli olacaktır. Bu işçilik ve zerafet sadece taşlara değil insanlara işlemiş olacak ki bu iki şehir günümüze kadar tarihlerine duydukları saygının yanında birbirileri ile sorun yaşamamıştır. Anadolu’nun bu önemli  2 medeniyeti tarihlerine futbol takımlarına koydukları  çift başlı kartal figürü ile devam ederler.  Anadolunun çift başlı 2 kartalı Erzurumda mücadele edecektir. Erzurumspor  tehlikeli bölgeden kurtulma adına Konyaspor ise rahat bir nefes alma adına sahadadır.

Milli takım arasında Konyaspor rakibini analiz etmekle kalmamış çok diri bir şekilde Erzurum’a gelmişler. Maçın ilk 15 dakikalık bölümü bile ne yaptığını bilen bir takım hüviyetine kazandığını görmemize yetti.

Cikalleshi’nin 3 kişinin arasından topu kurtarıp mücadelesine devam etmesi yaptığı asist Rangelov söylentilerini haklı çıkarsa da kullandığı penaltı da yok canım ne alakası var dedirtti.

Karşılaşmayı 2 bölüm değerlendirmek gerekiyor ilk 60 dakikalık bölüm muazzam bir Konyaspor vardı.  Erzurum takımının duran top dışında bir şansı yok gibiydi. Zaten yenilen gol de duran toptan geldi. İlk 60 dakikalık Konyaspor mükemmele yakın bir oyun ile sahadaydı.

60 Dakika yatan Aatif’in oyuna bu dakikadan itibaren ağırlığını koyması ile Konyaspor rahat kazanabileceği maçı zora soktu. Bu arada Karşılaşmanın hakemi mükemmele yakın maç yönetti sadece Marko’nun pozisyonunda ikinci sarıdan kırmızı verse kimse itiraz edemezdi. Oyuncularımızın özellikle kart gördüğü pozisyonlarda daha temkinli oynaması gerekiyor. Sekidika ilk geldiği günden bu güne günden güne eriyen bir görüntü çiziyor. Özellikle rakibin risk aldığı yerlerde açık alan bulup kor yapacağı maçlarda bile kendisini yerlerden topluyoruz.Yetenek olarak şüphemiz olmasa da kafa olarak henüz istediğimizi verdiğini söyleyemeyiz.  Konyaspor mücadele ve azim üzerine sorun yaşamıyor. Zaman zaman düşüşler olsa da genel olarak memnunuz. Fakat skoru koruma ve durumu tehlikeye sokma halleri ömrümüzü yiyor. Fakat yol doğru ekip doğru böyle devam etmesi gerekiyor.

Sonuç olarak; İlhan Palut ile ligde sadece Fenerbahçe karşısında mağlup olan Konyaspor giderek ayakları sağlam basan takım olma yolunda ilerliyor. Yenilmeme alışkanlığını sürekli kazanan takım alışkanlığına çevirmemek için bir neden yok!

 100.Yıl yapılanmasının başında kesinlikle İlhan Palut ve ekibi olmalı bunu konuşmak için henüz erken tıpkı sosyal medya da zaman zaman gündeme gelen 100.yıl kadrosu ile ilgili transfer çalışmaları için erken olduğu gibi, bu konu biraz detaylı o yüzden hafta arası bu konuyu değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.

Maçın sözü; Öğretmek bir gereklilik, memnun etmek sevimlilik ,ikna etmek bir zaferdir ve Palut bende tamamdır.

Bu makale toplam 225 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi