Bugün; 30 Nisan 2024, Salı
Süleyman Sayan
Metni küçült
Süleyman Sayan
Lobici Lig Faaliyetleri
Tarih : 2024.04.07  12:04:41

Lobicilik, ikna, inandırma ve tanıtma teknikleri uygulayarak, karar verme mekanizmaları üzerinde baskı oluşturma ve politik kararları bir grubun veya bir ülkenin lehine ya da aleyhine değiştirebilme becerisidir.

İletişim fakültelerinde önemli yer kaplayan derslerden biridir. Spor camiaları tarafından Anadolu kulüpleri dışında sıklıkla faaliyet gösteren bir kavram diyebiliriz... Trabzon'un gittiği yol üzerine Anadolu kulübü olmadığını düşünenlerdenim.

Trabzonspor maçında yazacak bir şeyler bulmak için baya bir çaba sarf ettim. Kaleci Uğurcan'ın milli takım oyuncusu olacak karakterin kendisinde olmadığını bir kez daha gördüm. Önceki maçlarında tahrik konusunda veryansın eden, kendileri tribün tahrik etme konusunda level atlamış bir camia gördüm. Nzonzi'nin ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu birkez daha gördüm. Ömerovic'in kadro tercih etmeyi bilmediğini gördüm. Ancak ne yazarsak yazalım iş maçın hakemine Karaoğlan'a bağlanacaktı. O yüzden maç hakkında bir detaya girmeye gerek yok! Ligimizin hakemleri ligimizi takip dahi etmiyor. Hangi takım nerede? Yenerse veya yenilirse ne olur? Kaç takım bu durumdan etkilenecek! Hakemlerimiz maalesef kim daha güçlü! Kimin lobicilik faaliyetleri daha iyi oradalar.

Daha tepeye çıkarsak federasyon yüzyılın en kötü yönetimiyle hala görevinin başındayken, kulüp yöneticilerinden saçma sapan açıklamalar ve yaptırımlar gelirken, hakemlerden ekstra bir şeyler beklemek de saçma olurdu. Kimin gücü kime yeterse! Hem içerde, hem dışarda...Konyaspor kadrosu ligin ikinci yarısı için yeterli bir kadro! Ancak hoca bu kadrodan maksimum performans alıyor diyemeyiz. Yerli statüsünde, oyuncu seçimi konusunda oldukça zorlanıyoruz. Sezon sonuna kadar da bu şekilde devam edecek ama eldeki kadroyu da biraz bilelim artık be hocam! Ethemi, Marlos, Ndao ve Cikaleshi aynı anda on bir olamaz mı?

Gelelim haftanın 2.bölümüne yani Kasımpaşa maçına; Kasımpaşa çok enteresan bir takım! Bu sezon Avrupa kupalarını zorluyorlar. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra ligin en çok gol atan takımı... Durun bitmedi, öte yandan Pendik ve İstanbulspor'un ardından ligin en çok gol yiyen takımı! Sadece bu veriler bile aslında Kasımpaşa maçını analiz etmede başrol oynar. Yani doğru diziliş ve doğru savunma size 3 puandan fazlasını verecektir. Çember daralıyor. Kaybettiğimiz saçma puanları aramama adına, Kasımpaşa gibi üst sıraları zorlayan takımlardan ekstra puanlar almalıyız.

Adana Demir aşağı ile bağlantıyı tamamen koparmak isterken, rakibi Kayserispor ise; yukarıya bir adım yaklaşma derdine düştü. Olası puan kaybında Kayseri için de tehlike çanları çalacaktır. Haftanın en kritik mücadelesi şüphesiz var olma mücadelesi veren Ankaragücü ve Antep'in mücadelesi olacak. Her türlü puan kaybı Konyaspor'un işine gelir. Pendik'in, Başakşehirle, Karagümrük'ün ise Fenerbahçe ile oynaması Konyaspor için kağıt üzerinde bir avantaj diyebilirim. Hatay ise ligin dibine demir atmış İstanbul'u devirip moral bulmak isteyecektir. Kısaca bu hafta şöyle dananın kuyruğunu koparmasak da bir incelemeye alacağımız haftaların başı diyebilirim.Tüm engellemelere rağmen düşmeyeceğiz diyorum...

Günün sözü: Başkalarının yolunda yürüyenler ayak izi bırakmazlar...

Bu makale toplam 67 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi