Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi

Ak parti HDP koalisyonunu kimler istiyor?
Tarih : 2015.05.27  07:58:36

 yucelkemendi@hotmail.com

HDP Ak partiyi dışarıdan destekleyecekmiş,

Oda nerden çıktı diyecektim, Hemen ardından “MHP Ak partiyi dışarıdan destekleyecekmiş” haberleri her yerde dolaşmaya başladı.

Önce Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder, Adıyaman mitinginin hemen sonrasında  “HDP’nin AK Parti ile koalisyona hevesli olmadığı ancak çözüm süreci şartıyla dışarıdan desteğe sıcak baktığı” bilgisi,

Ardından MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı”ya Ak parti MHP koalisyonu için sorulan soruya “siyasette olmazlar olur” şeklindeki açıklamasına yapılan yorumlar..

Bu açıklamalar birilerinin beklediğim gibi açıklamalar. Peki, kim bunlar? Tabiî ki Ak partiyi ve Türkiye’de istikrarı istemeyenlerin söylemleri ve değerlendirmeleri.

Bende bu tür açıklamaları, AK Parti’yi iktidardan düşürmek için söylenmiş muhalefetin ve muhalefeti destekleyen malum vatandaşın, kendilerini sütten çıkmış göstermek ve kendisini kurtarmak düşüncesiyle, hiçbir siyasi amacı ve ilkesi olmayan kendi menfaatleri için söylettirilmiş sözler olarak görüyorum.

Tabiî ki bu söz üzerine Kandil”den gelen direktif Demirtaş”a hemen bu sözü yalattı, Önceki sözleri sanki o söylememiş gibi “Görevimiz AKP’ye ne dışarıdan, ne içeriden destek vermektir, AKP’nin burnunu sürtmektir” açıklamasını yapıverdi.

Peki, bu söylemlerin amacı neydi? Tabiî ki mevcut siyasi atmosfer dikkate alındığında öncelikle HDP’ye yönelik kuşkucu bakışı değiştirmek. Sonrada malum şahısların kendilerini kurtarma operasyonlarıdır.
* * *
Biz onların Türkiye’de istikrar istemeyenlerin ya da eski güçlerine ulaşmak isteyenlerin hayalleri olarak görüp, olayı biraz daha gerçekçi olarak değerlendirmeye çalışalım.

HDP barajı geçemez de, diyelim ki HDP barajı geçti. Sonra yine onlar gibi düşünelim, seçimlerden sonra birinci parti olan, ancak hükümet kuramayan bir Ak parti olsun.

Kürt seçmen Tarihteki en köklü Kürt reformunu yapan çözüm Süreci’ni başlatan AK Parti HDP koalisyonumu ister?, Yoksa bütün siyasetini çözüm Süreci’nin bitirilmesi üzerine kuran MHP’yle, ve İmralı’yla görüşmelere karşı çıkan CHP koalisyonumu ister? Yoksa CHP-MHP-HDP koalisyonumu?.

Kısacası Demirtaşın ilk açıklaması kendi açısından mantıklı, ancak siyaseten malum insanların söylettiği bir sözdür.  İkinci açıklaması ise, resmen Kürt davasına ihanettir...

İsterseniz Kürt seçmen arasında bir referandum yapın sonucuna bakın ve görün.              

HDP yönetimi, Kürt seçmeni hiç umursamıyor, Kürt davasından kopmuş, önce malum şahıstan gelen emirleri, sonrada Kandilden gelen emirleri uyguluyor.

HDP bu politikasıyla Kürt seçmeni aşağılamakla kalmıyor, küçümsüyor ve onların oylarının tamamının kendisine geleceğini zannediyor.

Az kaldı, muhalefetin ve milletin kafasına koalisyon fikrini sokanlar mı kazanacak, yoksa gerçekten istikrar isteyenler mi kazanacak.

Birde Kürt davasına bağlı oldukları için HDP yi destekleyenlerin,  bu yeni HDP ye cevabını çok merak ediyorum..

Bu makale toplam 1029 defa okunmuştur
Makaleyi Paylaş :
Yazarın Diğer Yazıları
Yazarın Tüm Yazıları

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi