Bugün; 20 Nisan 2024, Cumartesi
Beyinlerdeki Engeli Kaldırmak Gerekiyor
Tarih : 2012.05.10  14:37:56
Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen “Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri” isimli konferansa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, engellilere yönelik beyinlerdeki engellileri kaldırmak gerektiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamında “Özel Eğitim Çalışmalarında Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri” isimli konferans düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen konferans öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplumun her kesiminin engellilerle ilgili konularda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Çünkü herkes engelli adayıdır. Engellilik aslında zihinlerdedir. Engelliyi ikinci sınıf görmek beyinde engellilik demektir. O nedenle zihniyet değişimine ihtiyaç var. Beyinlerdeki engellileri kaldırmak gerekiyor. O zaman yollardaki ve diğer mekanlardaki engeller kalkar gider” dedi.

Engellilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, toplu ulaşımda engellilerin kullanabileceği otobüs sayısının 90’ı bulduğunu, tüm filonun engellilere uygun hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Başkan Akyürek, engellilerin rahat binebileceği yeni raylı sistem taşıtlarının alımı ile ilgili ihale sürecinin başlığını da hatırlattı.

Konya’nın bir rahmet, şefkat ve sevgi medeniyetinin temsilcisi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, yürüttükleri Engelsiz Mekanlar Projesi’nin Türkiye’ye model olduğunu dile getirdi. Engelli tipine göre evlerde engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde fiziki düzenlemeler yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, uygulamanın yaygınlaştırılacağı müjdesini verdi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmez, “Özel Eğitim Çalışmalarında Engellilerde Toplum ve Aile İlişkileri” konusunu anlattı.

Engelli derneklerinin başkanları ve üyeleri ile 2 ilköğretim okulunun özel eğitim sınıflarının öğrencilerinin de katıldığı programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Prof. Dr. Necate Baykoç Dönmez’e teşekkür ederek çiçek ve çini tablo hediye etti.

 

Bu haber toplam 18884 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
YAŞAM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi