Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
"Şehrimi Tanıyorum" Projesi ile 45 Bin Kişi Konya'yı Tanıdı
Tarih : 2012.05.10  14:49:09
Selçuklu Belediyesince yürütülen “Şehrimi tanıyorum” projesi kapsamında 45 bin kişi Konya’yı gezme ve tanıma fırsatı buldu. Proje bazı kentlere model oluştururken, Selçuklu-Polatlı Belediyeleri arasında imzalanan protokolle, Polatlı halkından 2 bin 700 kişi hızlı trenle gelerek Konya’yı ziyaret edecek.
“Şehrimi Tanıyorum” projesi, Selçuklu Belediyesince yaklaşık 3 yıldır sürdürülen bir proje. Proje kapsamında, 25 bin kişi Konya’yı ve Konya’da bulunan tarihi bölgeleri tanıma fırsatı buldu. Son olarak geziye katılan Lise öğrencileri, Sille’de karşılaştıkları Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la hatıra fotoğrafı çektirerek kendisine teşekkür ettiler ve projenin devam etmesini istediler.
Uygulamanın, planlandığı gibi yürütülmesi ve başarılı olması, birçok kente model oluştururken, Polatlı Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle Polatlı halkı da bu proje kapsamına girdi. Protokol çerçevesinde, Polatlı halkından 2 bin 700 kişi Konya’yı tanıyacak. Yüksek Hızlı Trenle her gün Polatlı’dan gelen 45 kişi Konya’nın güzellikleriyle buluşturulacak, rehber eşliğinde Konya’da bulunan tarihi mekanları ve bölgeleri tanıyacaklar.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, turizm çeşitliliğinin artırılması ve Konya’nın tanıtımı amacıyla projeler yürüttüklerini ve “Şehrimi Tanıyorum” projesinin bunların en önemlisi olduğunu söyledi. Farklı bir proje olan “Türkiye Selçuklu’da Buluşuyor” projesi ile Konya’da okuyan Üniversite öğrencilerini aileleriyle buluşturduklarını ve 81 ilden 81 aileyi misafir ettiklerini belirten Başkan Altay “Tarihi değerlerimizi ve şehrimizin güzelliklerini insanlarla buluşturarak gönüllü turizm elçileri kazanıyoruz. Hemşerilerimizde kent aidiyeti oluşturuyoruz. Bilinçli, kentini tanıyan ve seven insanlarıyla, sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel mirasıyla Konya hak ettiği yere gelecektir. Biz bu konuda proje üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bu haber toplam 14194 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
YAŞAM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi