Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Arakanlı Müslümanlara İHH' dan yardım eli
Tarih : 2012.07.26  14:18:45
Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı (Rohingyalı) Müslümanlara İHH eliyle Türkiye'den gönderilen yardım filosu bölgeye ulaştı.
Myanmar'da (Burma) yaşadıkları şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı (Rohingyalı) Müslümanlara İHH eliyle Türkiye'den gönderilen yardım filosu bölgeye ulaştı.
 
Kamplarda kalanlara daha önce de su kuyusu açan, gıda ve değişik yardım malzemeleri ulaştıran İHH ekipleri, Ramazan dolayısıyla geldikleri Cox Bazar bölgesindeki kamplara gıda yardımı yaptı.
 
Türkiye'den hayırseverlerin bağışlarıyla alınan 240 ton pirinç kamyonlarla sabahın ilk saatlerinde kampın bulunduğu bölgeye ulaştı. İHH ile Sadaka Taşı Derneği'nin birlikte dağıttığı pirinç yardımını alabilmek için geceden sıraya giren Arakanlı Müslümanlar kendilerine yardım eli uzatılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.
 
Yardım için kendilerine dağıtılan fişlerle kuyruğa giren Arakanlılar arasında günlerdir sıcak yemek bulamayan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar da yer aldı.
 
Sağanak yağmur altında gerçekleşen pirinç dağıtımı sırasında Arakanlı Müslümanlar ellerindeki fişleri vererek 10 kiloluk pirinç çuvallarını alıp kamptaki barakalarına taşıdı.
 
Sıranın çok uzun olması nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı dağıtımın düzenini sağlamak amacıyla Bangladeş polisi büyük çaba harcadı.

-Plastik örtü ve ilaç ihtiyacı var-

Rohingyalı Müslümanlar, kampta gıdanın yanı sıra barakalarını yağmurdan korumak için plastik örtü, ilaç ve tedaviye ihtiyaçları olduğunu belirttiler.

İHH'nın Myanmar'dan kaçarak Bangladeş'e sığınan Müslümanlara yönelik yardımlarını koordine eden Sait Demir, yaptığı açıklamada, kamptaki tüm ailelere onar kilogram pirinç dağıttıklarını söyledi.

Dağıtımlarının Ramazan ayı boyunca devam edeceğini kaydeden Demir, "Bugün 240 ton pirinç dağıttık. Ramazan boyunca hedefimiz her aileye 2 ay geçimini sağlayacak miktarda gıda dağıtmak" dedi.
Bu haber toplam 21032 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
DÜNYA

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi