Bugün; 16 Nisan 2024, Salı
Gaziosmanpaşa kız Kur'an kursunun temeli atıldı
Tarih : 2013.09.20  19:21:38
Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Müftülüğü ve Gaziosmanpaşa Kız Kuran Kursu Derneği tarafından Karatay’a kazandırılacak Gaziosmanpaşa Kız Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, KOSKİ Genel Müdürü Selim Uzbaş, GAZNET Genel Müdürü Arif Kösen, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu, İstiklal marşının okunması ve Kuran tilavetinin ardından söz alan Gaziosmanpaşa Mahallesi muhtarı Vedat Işık, yapılan hizmetten dolayı mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk ise konuşmasında 23 Eylül Pazartesi günü itibariyle Kuran Kurslarının 36 hafta sürecek eğitim öğretime başlayacağını söyledi. Kuran Kurslarının artmasının önemine değinen Aslantürk, “Kursların toplum üzerindeki yeri ve önemi büyüktür” dedi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konuşmasında Karatay Belediyesi’nin camiler ve Kuran kurslarına yapılan yardımlardan bahsederek her fırsatta destek olduklarını söyledi. Başkan Hançerli yapılacak olan Kuran Kursu’nun 1100 m²  alana sahip iki katlı bir bina olacağını belirterek, kursta 300 öğrencinin eğitim alacağını belirtti. Ak Parti Hükümeti ile birlikte Siyer ve Kuran-ı Kerim derslerinin eğitim müfredatına girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hançerli Karatay’da Kuran Kursu yapacak kurum ve derneklere de inşaatın bir tabliye betonunun Karatay Belediyesi tarafından yapılacağının müjdesini verdi. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği projelerden büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek Karatay Belediyesi, Karatay Müftülüğü ve Gaziosmanpaşa Kız Kuran Kursu Derneği’ne teşekkür etti.

Plaket takdiminin ardından İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük’ün yapmış olduğu dua eşliğinde Gaziosmanpaşa Kız Kuran Kursu’nun temeli törene katılan protokol tarafından atıldı.

 

Bu haber toplam 3277 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi