Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Misafir öğrenciler eğitime başladı
Tarih : 2013.10.07  15:23:17
Yurtdışından gelerek Konya'da eğitimlerini sürdüren misafir öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirildi.
Yurtdışından gelerek Konya'da eğitimlerini sürdüren misafir öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirildi.
Mevlana Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ile Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) Başkanı Mücahit Uludağ, törende yaptığı konuşmada, Konya'da lisans ve yüksek lisans dalında, 85 ülkeden 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Onlara en iyi imkanları sunmak ve kardeşlik duygularını geliştirmek için çalışıyoruz" dedi.
Uludağ şunları söyledi:

''2013 - 2014 Dönemi açılış Programı''mızı bugün burada misafir öğrenci arkadaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen İstişare Heyeti Üyelerimize , Yönetim Kurulu Üyelerimize, Bölge Başkanlarımıza, Hanımlar Komisyonumuza ve katılım sağlayan her biri birbirinden değerli misafir öğrenci kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz."

Uludağ, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen, dernek faaliyetlerinin 2013-2014 eğitim yılı açılış programında, ülkelerinden Konya'ya eğitim görmek için gelen öğrencilerle "bir millet" olduklarını söyledi.
Konya'da eğitim gören öğrencileri, "yabancı" öğrenci olarak görmediklerini aktaran Uludağ, şunları kaydetti:

"Her gelen misafir öğrenciyi, yabancı değil çok değerli misafirler olarak görüyoruz. Buradan siz kıymetli misafirlere sesleniyorum; ülkenize döndükten sonra medeniyetimizin gönüllü elçileri olacaksınız. Eğitimlerinizi en başarılı şekilde tamamlayıp ülkenize dönün. Ailelerinize Türkiye'de yaşayan Müslümanlardan selam ve dua götürün."

Daha sonra konuşan Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, kardeş ülkelerden gelen öğrenci kardeşlerimizin kendilerini burada yabancı hissetmemeleri gerektiğini belirterek, hükümetin yabancı öğrenciler için yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 

Programda, dernek üyesi Yemenli öğrenciler, yöresel dans gösterisi sundu.

Programa katılanlara verilen hediye ile tören sona erdi.

Fotoğraf

Bu haber toplam 2906 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EĞİTİM

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi