Bugün; 19 Mart 2024, Salı
“Kırım’ın Rusya’ya bağlanması kabul edilemez”
Tarih : 2014.02.28  19:39:39
Kırım Türkleri Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Konyalı hemşehrilerini Ankara’da, 2 Mart Pazar günü yapılacak olan mitinge katılmaya davet etti.

Kırım Türkleri Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Bölgesi’nin Rusya’ya bağlanmasıyla ilgili meydana gelen sıcak gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak “Kırım’ın Rusya’ya bağlanması kabul edilemez. Kırım Türkleri olarak Kırım’ın Ukrayna’ya bağlı özerk bir bölge olarak kalmasından yanayız” dedi.

Kırım Akmescit’teki Meclis binasının silahlı gruplar tarafından işgal edilmesi ve sonrasında milletvekillerinin, 25 Mayıs’ta referandum yapılacağına dair karar almaları ve halka “Kırım, Ukrayna’ya bağlı özerk cumhuriyet midir?” sorusunun sorulmasının Kırım’ın, Rusya’ya bağlanması yönünde atılmış ve kendileri tarafından kabul edilemeyecek bir adım olduğunu ifade eden Konya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Fikret Kaçar, “Kırım’ın bir oldu bittiyle Rusya’ya bağlanması kabul edilemez. Ukrayna’nın bölünmesi durumunda Kırım’da yaşayan soydaşlarımızın geleceğinden büyük endişe duyuyoruz. Kırım Tatarları’nın geleceği açısından gelişmeleri endişeyle takip ediyor ve Rusya’ya, Kırım’ı bağlama girişimlerini protesto ediyoruz. Bu gelişmeler Türkiye’nin de aleyhine olan çok vahim gelişmelerdir” diye açıklama yaptı.

Başkan Kaçar, Kırım’da yaşanan kritik olaylara ve soydaşlarımıza destek için Ankara’ya, 2 Mart Pazar günü yapılacak olan mitinge katılmak için İhsaniye Mahallesi’nde bulunan dernek binası önünden saat 09.00’da ücretsiz vasıta kaldırılacağını belirterek şu çağrıyı yaptı: “Kırım Türklerine destek için tüm hemşehrilerimizi Ankara’daki bu mitinge katılmaya ve destek vermeye davet ediyorum.”

Bu haber toplam 17425 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
DÜNYA

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi