Bugün; 19 Mart 2024, Salı
Zulüm sürüyor, 683 idam kararı daha
Tarih : 2014.04.28  12:59:02
Mısır'da, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de aralarında bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında daha idam kararı verildi.
Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında daha idam kararı verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 683 kişi hakkında ilk kararını açıkladı. Aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında daha idam kararı veren mahkeme dosyayı müftüye sevketti.

Mahkeme, 683 kişi hakkında verilen idam hükmüne ilişkin kararın 21 Haziran'da sanıkların yüzüne okunmasına karar verdi. 

Aynı mahkeme daha önce haklarında idam cezası verdiği 528 kişi hakkındaki dosyayı da karara bağladı. Sanıklardan 37 kişi hakkında verilen idam kararını onaylayan mahkeme, 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi.

Söz konusu davada alınan kararların temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi. 

Karar karşısında sanık ailelerinden bazıları bayılırken, "Hasbunallahu ve nimel vekil (Başımıza gelecek her türlü belâ ve musibete karşı Allah bize yeter. O, ne güzel dost ve ne güzel bir vekildir)" haykırışları duyuldu.

İdam kararının ardından mahkeme çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları mahkeme kararının ardından müftüye gidiyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra karar tekrar mahkemeye gönderiliyor ve burada sonuca bağlanıyor.

Bu haber toplam 17949 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
DÜNYA

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi