Bugün; 19 Nisan 2024, Cuma
Kombassan'dan bölge ekonomisine büyük katkı
Tarih : 2014.05.14  07:49:58
1989 yılında Kombassan Kağıt’la yeni bir ekonomi modeli olarak ticari hayata giren, yurtiçi ve dışında onlarca şirketi ve binlerce çalışanıyla 25. yılını geride bırakan Kombassan Holding bölge ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

Özellikle Konya bölge ekonomisine katkılarıyla ilgili Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

 “Konya havzasında bulunan şirketlerimiz 2013 yılında, mevcut ciromuzun yaklaşık olarak yarısına tekabül eden 611 Milyon TL’lık ciro yapmışlardır.

Ayrıca bu şirketlerimiz 2013’de sadece bölgemizden 363 Milyon TL lık mal ve hizmet alımı gerçekleştirmiş, bölge tedarikçisi ve üreticisine önemli kazançlar sağlanmıştır. Yine bu dönemde aynı bölgede 64 Milyon TL personel ödemesi, 53 Milyon TL lik vergisel ödeme ve yükümlülükler, 24 Milyon TL lik yatırıma yönelik harcamalar ve 80 Milyon TL’lik ihracat olmak üzere, Konya Bölge ekonomisine toplamda yaklaşık 1,1 milyar TL’lık bir girdi sağlamışlardır.” dedi.

Mevcut şirketlerinin verimlilik ve yapılanma çalışmalarında önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Şahin, karlı gördükleri sektörlere odaklandıklarını belirtti. Şahin: “  Bu doğrultuda, Düzce’de bulunan ve MDF-MDFLAM üretimi yapan Divapan şirketimizde 55 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla komple yeni bir üretim hattının yapımını gerçekleştirdik. Bu yatırımla ürün kalitesi ve ebadındaki iyileşmenin yanında, üretim kapasitemizi de 4 katına çıkarmış olduk. Ayrıca gelecek dönemde, şehir otelciliği alanındaki potansiyeli göz önüne alarak beş yıldızlı Ankara Bera otelimiz faaliyete başladı. Şehir otelciliği alanındaki tecrübe ve birikimimizi gelecek vadeden illerimize yaymayı planlıyoruz. Hayvancılık alanında Kazımkarabekir ve Karapınar’daki tesislerimizde önemli ilerlemeler sağladık. Hayvancılık tesislerimiz de süt üretimi yanında süt işleme tesisleriyle ilgili çalışmalarımızı son aşamaya getirdik.” dedi.

Kombassan’ın bölge ekonomisine katkıları bölge insanınca bilinmekte olduğundan, bölge insanımız markalarımıza sahip çıkmaktadır

 Şahin: “Kombassan, sağladığı istihdamla, işsizliğin azaltılmasını sağlamış, bölge ekonomisine canlılık kazandırmış ve yapılan ihracatla cari açığın azaltılmasına katkıda bulunmuştur. Tüm yatırımlarımızda, ortaklarımızın beklentileri de gözetilerek, bölge insanı ve ekonomisinin gelişimi esas alınmıştır. Kombassan’ın bölge ekonomisinin canlandırılmasını hedefleyen çabaları bölge insanı tarafından da bilindiğinden bölge insanımız markalarımıza sahip çıkmıştır.” dedi.

Yurtiçi ve dışında 18 şirket ve 32 tesis, 6 bine yakın direkt, 15 bin endirekt çalışan ve İSO ilk bin de 5 şirketle ülkemiz ve bölgemiz için çalışıyoruz.

Yapılan açıklamada Şahin: “Grubumuz, Konya, İstanbul, Ankara, Sakarya, Muğla, Tekirdağ, Afyon, Aksaray, Burdur, Karaman, Antalya, Düzce, Aydın olmak üzere 13 ilde ve yurt dışında ise Romanya ve Macaristan’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Yurtiçi ve dışında 18 şirket, 32 tesis, 6 bine yakın direkt, 15 bin endirekt çalışan ile ülkemiz ve bölgemiz için çalışıyoruz. Bugün itibariyle İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği kıstaslara göre ülkemizin ilk bin şirketi arasında 5 şirketimiz yer almaktadır.”

Sadece Konya Bölgesinde 13 şirket, 2 bin 500’e yakın direkt çalışan

“Grubumuzun Konya bölgesinde ise; Kombassan Kağıt, Komyapı, Kompen, Komgıda, Bera Otelleri, Kongaz, MPG, Medikal2000, Mermer, Kombassan Petrolleri, Komel, Kazımkarabekir Hayvancılık ve Karapınar Hayvancılık şirketleri bulunmaktadır. Bu şirketlerimize ait Komeks (defter), Speed Copy ve Ultra Copy(fotokopi kağıdı), Kompen ve Bauplast (PVC), Golda ve Melda (gıda ürünleri), Acar(vinç), Medikal2000(hastane ekipmanları) gibi önemli markalara sahibiz.” dedi.

Bu haber toplam 2397 defa okunmuştur
Haberi Paylaş :
EKONOMİ

YAZARLAR
HAVA DURUMU

NAMAZ VAKİTLERİ


EN ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK
ANKET
Yeni Arayüzümüzü Beğendiniz mi ?
Evet
Hayır
  
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
Copyright © Doğruses - Konya haberleri   |
|
Sitemizdeki yazı , resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım ve Yazılım : Genç Online Türkiye'nin En iyi 1 oyunlar1 sitesi